Inlägg från: Canama |Visa alla inlägg
  • Canama

    BF Maj 2021 (stannar på fl)

    Go o gla skrev 2021-04-29 11:44:42 följande:

    Vecka 38+0 idag och två veckor till bf.

    Hade revision idag men de gjorde inte så mkt mer än att kolla hjärtslag, sammandragningar, och sen UL för att kolla moderkakan o vattenmängden.

    Fick däremot veta att hon ännu inte är fixerad så något att ha i åtanke ifall vattnet skulle gå plötsligt. För övrigt blir det fortsatt väntan på att något skall hända utöver alla krämpor jag har.

    Svankontet fortsätter idag - antar det är knutet till foglossningen, och har en öm punkt över ena skinkan som gör sjukt ont i både rygg och ben. Kan nu knappt gå, trappor är en mardröm.

    Jag har alltid haft ?drömgraviditeter? innan, speciellt i jmf, så alla dessa smärtor är något jag inte kommer sakna och som inte kommer locka till fler graviditeter. Haha är nog ett tecken på att jag gjort mitt och är för gammal för sånt här nu, haha.


     


    hur menar du att du ska ha i åtanke att hon inte är fixerad om vattnet går? Min lilla är inte heller fixerad nämligen, men ingen sa något om det till mig..

    stort GRATTIS till er som fått era små :). Jag pendlar varannan dag här, ibland känns de så OVERKLIGT att det ska komma en bebis?! någon annan som känner så? Tycker det kändes mera vettigt med första barnet. Har så svårt att föreställa mig en bebis liksom....... Och ändå känns det som jag varit gravid i flera år typ! Märkligt.

  • Canama
    Go o gla skrev 2021-04-29 21:39:14 följande:

    Läst att man skall röra sej så lite som möjligt, tom lägga sej ner, och ringa ambulans om vattnet går för att undvika att navelsträngen kläms fast mellan huvudet och bäckenet. Hur vida stor risk det egentligen är att ngt sånt skulle hända vet jag dock inte men varför riskera ngt liksom? :)


    Jaha, jag tror endast det gäller om bebisen ligger i tvärläge?Så har jag förstått det iallafall (har bara läst på internet dock, så vet inte om de stämmer) De kan ju fortfarande ligga med huvudet neråt fast inte vara fixerad liksom :).
  • Canama

    Här är det också knäpptyst. Känns som det aldrig kommer bli någon bebis, fast det är 8 dagar kvar till BF,haha! Stackars alla de som går över tiden... Första barnet kom 4 dagar innan beräknat.
    På något sätt var jag inställd på att denne lilla skulle komma minst 2 veckor innan. Men de var nog mera en överlevnadsstrategi min hjärna kom på. Hade väldigt jobbigt där ett tag..... Nu känns de lite bättre igen. Men bebis är nog välkommen lite tidigare ändå ;)

  • Canama
    Go o gla skrev 2021-05-04 18:26:13 följande:

    Då har man kommit hem från barnmorskan, allt ok.

    Lillan ligger med huvudet neråt, ej fixerad och ligger högt uppe. Mjuk tapp i mellanläge, en cm kvar och hon kunde få in ?nästan två fingrar?. Hinnsvepning gjordes och sitter nu med lite extra spänningar och mol men inte mer än så. Hon sa det kanske inte sätter igång ngt men förhoppningsvis går jag iaf inte över tiden... så, låt oss se... :)


    Spännande! Kom du ihåg att fråga de där angående om vattnet går?


    med förra barnet tror jag att de gjorde en liten hinnsvepning i förbifarten. Va in på kontroll pga lite fosterrörelser och en läkare gjorde en vaginal undersökning som KÄNDES om man säger så. Sen var studenten dit och peta också ;)
    Molvärk nästan direkt efter och dottern är född typ 1,5 dygn senare.

    Här är allt lugnt MEN. Det känns lite annorlunda? Spänner liksom i magen, oavbrutet. Även börjat få ont i ländryggen och höften/bäckenet.  Hoppas det är något på gång... Kan ju va så att jag hållit igång för mycket också...

  • Canama
    Go o gla skrev 2021-05-05 12:29:34 följande:

    Vad fjantig jag känner mej nu. Sitter med lite förvärkar som kommer med ca 20-30 minuters mellanrum och direkt börjar drömma mej bort från jobb att kanske kanske är det på G. Men lurad har man ju blivit förr, så bara dum som hoppas. Jag blir som ett litet otåligt barn som blir väntanssjuk på julafton för tomten är sen, igen. Haha


    Åh jag vet precis. Känner mig så jäkla otålig. Känns som att det ALDRIG kommer bli någon bebis, och då är BF först på måndag haha! Så otålig. Och minsta lilla molvärk sätter igång tankarna direkt.

    Men jobbar du fortfarande? :D
  • Canama
    Go o gla skrev 2021-05-07 12:29:56 följande:

    Jo, visst avancerar det åt rätt håll iaf men får gärna avancera lite snabbare.

    Hade mer sammandragningar natten till igår och under gårdagen än i natt och idag. Så verkar coola ner sej här såvida det inte är lugnet före stormen. ;)

    Fått tid på måndag igen för kontroll, verkar som jag får springa varje vecka nu tills hon väljer att komma ut...


    När har du BF?


    Jag kan väl delge lite spännande nyheter iallafall ;)
    Hade kontroll idag och är 2-3cm öppen, mjuk tapp (?). Bebis ligger dock fortfarande ganska högt men är -nästan- fixerad (fråga mig inte hur de mäter sånt, haha). Hon gjorde en hinnsvepning och sa att han förhoppningvis är här inom 2 dagar :D

    Hon bokade också in överburenhetskontroll om en vecka och då sätts jag igång om inget hänt. Så senast nästa helg är han här!

  • Canama
    Bäbiiiis skrev 2021-05-07 13:57:17 följande:
    Åh vad kul med lite progress. Hoppas på att hinnsvepningen hjälper. Jag födde mitt första barn dagen efter en hinnsvepning. Vilken vecka är du i nu och hur långt efter bf har du överburenhetskontrollen? Jag har inte nästa tid hos bm förrän på bf+3. Nu är jag i v 37+3. Känns som väldigt långt tid utan någon kontroll. Hade ju gärna gjort en hinnsvepning tidigare än så.
    Jag är 39+3 idag så överburenhetskontrollen är i 40+3. Är ju egentligen inte en vecka över förens på måndagen. MEn jag antar att de hellre sätter igång innan helgen än efter...

    Ja, jag tror de gjorde en liten hinnsvepning med första barnet (var in på kontroll pga minskade fosterrörelser då) och hon kom 2 dagar efter det. Så hoppas de sätter fart nu! Har haft molvärk till och från men det har jag ju haft senaste tiden ändå...
  • Canama
    Go o gla skrev 2021-05-08 01:27:13 följande:

    Skönt att ha en deadline och veta med dej att du inte behöver gå över tiden iaf! Sen kan man ju hoppas förvärkarna omvandlas till förlossningsvärkar så du slipper igångsättning :)

    Jag har haft lite mer action på kvällen. Sen ca 19-tiden har jag haft sammandragningar var 10 minut, men svaga som inte gjort ont alls. Gick på promenad efter 1.5h klockning och de blev mer diffusa och kom med 10-15 minuters mellanrum. Sen nu har de blivit starkare, inte tätare men nu gör de mer ont - såpass att de håller mej vaken.

    Tagit paracetamol nu och hoppas det tar udden av det hela så jag får vilat lite. Helt ok att inte åka till sjukan i natt men också helt ok med att det få dra igång på riktigt snart; typ, imorgon bitti. Kan man få lägga beställningar? :D


    Heja dig! Hoppas på framsteg.

    själv hade jag mer kännbara sammandragningar hela dagen igår. Var ÖVERTYGAD om att de skulle dra igång ordentligt senast inatt. Oj vad snopen man var när man vaknade och ingenting hänt......

    varit lugnt nu på fm också. Hållit igång lite för mycket tror jag, så nu har jag ont i hela kroppen istället... Lite sammandragningar har dock kommit sen jag la mig på soffan.
  • Canama
    Gullego skrev 2021-05-08 13:26:47 följande:

    4/5 kl 21:39 kom plutten med akut kejsarsnitt i v 36+1 och vägde in på 2575 gram.

    runt lunch fick jag värkar och en annan underlig smärta men jag ville avvakta och se vad som hände med värkarna. Ringer förlossningen kl 17 som ber mig komma in eftersom jag ska ha planerat kejsarsnitt vid senare tillfälle. Väl inne visar ctg på regelbundna värkar och bricanyl sätts in i ett försök att stoppa det. Bricanylen hjälper inte och jag har mycket ont och får lustgas. Läkaren kommer in och beslutar om akut kejsarsnitt då jag är snittad 2 ggr tidigare och har mycket sammanväxningar. När dom kommit in i buken upptäcker dom att livmodern spruckit och en bit av hinnsäcken och bebisens hand ligger utanpå. Det va verkligen tur att jag litade på min magkänsla och åkte in och att dom snittade så snabbt annars hade både bebis och jag kunnat strukit med. 2,5 liter blod fattigare men så glad över att allt till sist gick så bra!

    Lycka till ni andra : )


    Grattis! Och vad skönt att allting gick bra till slut.
    Go o gla skrev 2021-05-09 03:21:53 följande:

    Liten uppdatering. Kl 00:55 8/5 föddes vår lilla Valeria. 3750kg - längd ännu okänd.

    Kom in till förlossningen runt 20-tiden och var då öppen ca 4-5cm, vid 22-tiden öppen ca 7-8cm och fullt öppen runt 23:30 men då hon låg högt bad de men att ?krysta ner henne?, så fick test-krysta sas pö om pö själv utan BM lr annan i rummet och plask så gick vattnet. Vi ringde in dem och medans de förberedde för att undersöka mej så kom lillan som på ett bananskal på sängmadrassen, haha. Jag sa till BM, hon kommer - hon bara tittade på mej och sa ?jag ser det?, och swosh så var lillan ute. Jätteknasig känsla att hon gled ut så lätt och att ingen var där att ta emot henne. Hon skrek själv på en gång väl ute och ett par minuter efter kom läkarna in (iom de inte var berädda på att jag skulle föda så snabbt tog det lite tid). Allt väl iaf och lillfisan sussar sött och jag inväntar sömnen... men lär nog bli svårt att sova i natt, dels för all adrenalin, lillan här som man vill vaka över hela tiden och min lillkille i tankarna som sover utan mamma för första ggn. Hoppas få gå hem imorgon även om de vill jag stannar tills måndag kväll (rutin med 48h här)...


    Grattis! Låter som det gick relativt lätt till slut fast hon retades så mycket :)

    Här va man lika förvånad imorse igen när jag vaknade och låg hemma i sängen och inte på förlossningen haha!

    BF imorgon och jag har varit SÅ övertygad om att han ska komma innan.... Än finns de chans ;)

    Imorse kom iallafall delar av slemproppen (antar jag). Lite molvärk efter det men nu är det lugnt igen....
  • Canama

    Nu är även vår lillebror här! Kom på BF i raketfart, tror de blev 3h förlossning (har inte riktigt koll på vad klockan var då det blev så intensivt). Mannen hann nätt och jämt till förlossningen! Ringde han när jag haft några regelbundna sammandragningar och det var nog klokt att han kom hem direkt istället för att vara kvar på jobbet (som jag sa att han skulle va :D )

    Vi mår bra!

  • Canama

    Grattis till alla som fått sina små! Och hejarop till er som fortfarande väntar <3

    Imorgon blir min lilla hela tre veckor, tiden går verkligen fort. Dagarna springer förbi, men de blir väl så med en tvååring och en bebis.

    Jag har så konstiga känslor dock, jag saknar att vara gravid? Och då var jag ändå TRÖTT på det, ordentligt. Jag känner mig så..... värdelös nu? Alltså inte som att jag är dålig eller nått utan att jag liksom inte gör nånting meningsfullt mera. Svårt att förklara...

  • Canama
    Go o gla skrev 2021-06-02 00:04:59 följande:

    Grattis bäbiiiis!! Glad allt gick fint!

    Canama: jaa tiden verkligen rusar iväg!! Jag saknar dock inte graviditeten- denna var hemsk! Sååå glad min ishias och foglossning är borta för fy faeeeen vad ont jag hade! Haha

    Däremot pratas det om ett tillskott till - men jag har sagt jag måste gå ner till startvikten först åtminstone... 12 kg bort fortfarande och vågen står helt still. :/ Känner mej mkt ambivalent inför ännu en liten men oooom det blir aktuellt vill jag ha det överstökat så snart som möjligt. Vi får väl se - just nu har jag full rulle med den lille 16 månaders och 3-veckors så står inte sysslolös precis, haha.


    Hehe, jag vill också ha en till! Märkligt hur man är egentligen... vill också gå ner först, så ser det som en liten morot. Gick inte ner till startvikt efter första barnet så startade på plus och gick upp 25 kg.... har tappat 10 av dom på 2 veckor men sen vägde ju lilla klimpen ordentligt och så sa dom att moderkakan var stor. Så det är väl de jag gått ner haha! Jag ammar så tänker inte banta eller gå på någon diet, däremot försöka hålla igen på fikat ;)
Svar på tråden BF Maj 2021 (stannar på fl)