Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    Ont i brösten, MF 3 v sen hjälp!

    Hur länge sedan är det du var hos gyn och kollade? Var det där den 22/8? Och du fick positivt test den 17/8? I så fall är det ju inte så konstigt att dom inte kunde se nåt, du var kanske bara i v 5-6 då. Konstigt att du inte fick en tid ett par veckor senare för att kolla. Jag tror du fortfarande är gravid, en del blöder ju när dom är gravida. Det är ju konstigt att du får starkare test om det skulle vara missfall. När man får missfall så tidigt brukar testen bli negativa rätt fort.

    Förstår att du tycker det jobbigt att inte få veta hur det ligger till. Finns det ingen gynakut i nån grannstad? Du kan ju säga att du har jätteont i magen och småblöder, det kan vara ett tecken på utomkvedshavandeskap som måste tas på allvar. Då borde du få en tid till att bli undersökt.

  • Anonym (X)
    Pope Joan II skrev 2020-09-09 19:24:16 följande:

    Du anser alltså att ts ska ljuga och därmed ta en undersökningstid i anspråk som någon annan bättre behöver? Själv tycker jag sådant agerande är förskräckligt. 


    Tänk, jag visste att nån skulle störa sig på det och nä jag tycker egentligen inte att man ska ljuga för att få vård. Men samtidigt så borde TS kunna få en tid för kontroll vilket verkar vara helt omöjligt. Visst, hon är bara gravid eller inte men inte jättekul att gå runt och inte veta. Hon kan ha rester kvar som gör att hon blöder. Rester kan orsaka infektion, ett tillstånd som kan bli allvarligt. Hon KAN också ha ett utomhavandeskap. Och som nån skrev ovan, man tar inte upp en plats för andra mer akuta ärenden. Man får fint vänta i väntrummet, ibland väldigt länge. Hon kan också bara ringa gynakuten om hon har nån i närheten och säga som det är, en del är schysta och säger att man kan få komma på kontroll. Jag har själv gjort det när jag var gravid i v 12 och började småblöda lite. Det var ett MA, det var rätt skönt att få redan på det direkt än att gå flera dagar/veckor med ovisshet.
Svar på tråden Ont i brösten, MF 3 v sen hjälp!