• KillBill

    Trump åstadkommer fred i Mellanöstern

    Historiskt sett så har republikanerna extremt svagt stöd från den svarta befolkningen och i en nyligen genomförd opinionsundersökning är stödet för Republikanerna/Trump lika lågt i detta val som i tidigare..

    news.gallup.com/opinion/polling-matters/320903/black-turnout-2020-election.aspx

    www.washingtonpost.com/outlook/2020/10/23/black-voter-turnout-interviews/


    "The Roper Center for Public Opinion Research's compilation of voting data from previous presidential elections provides appropriate historical context. The Democratic candidate for president over the five presidential elections since 2000 has averaged 91% of the Black vote, with 8% on average going to the Republican candidate"


    "Washington Post-ABC News national polls conducted late last month and early this month found Biden leading Trump among African American likely voters, 92 percent to 8 percent. So if Black voters who stayed home four years ago turn out this year, Biden could swing back the states that Trump narrowly won against Hillary Clinton, no matter what happens with the White vote"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-10-24 05:11:18 följande:

    Sudan är nästa land som sluter fred med Israel och fler lär följa

    svenska.yle.fi/artikel/2020/10/23/ocksa-sudan-kommer-att-normalisera-sin-relation-med-israel-uppger-usas-president

    Steg för steg blir världen lite fredligare.


    Här visar Trump verkligen vilket praktarsel och ovärdig president han är..


    President Trump asks Benjamin Netanyahu "Do you think "Sleepy Joe" could have made this deal?"





    Hoppas att hans dagar är räknade..,
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konservativ skrev 2020-10-24 16:11:41 följande:
    Ingen kommentar kring ditt konstiga påstående gällande den svarta befolkningen i USA och Trump?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konservativ skrev 2020-10-24 16:11:41 följande:
    Så heeeeemskt!!!!! Att säga 'sleepy Joe' gör ju att fredsavtalen blir helt ointressanta!!!!!! Framtidens historiker kommer bara tänka på detta uttryck och totalt strunta i fredsavtalen!!!!!!!!!!

    "Israel är sedan flera år diskret men aktiv medlem av det anti-iranska arabiska blocket. Med de flesta av dessa arabstater har Israel länge haft kontakter"


    "Netanyahu, som just nu bävar för att Trump skall lämna scenen, vet att genombrottet skulle ha kommit förr eller senare också under andra amerikanska ledare"


    https://www.dn.se/varlden/nathan-shachar-for-arabstater-ar-narmandet-till-israel-framst-ett-satt-att-vinna-favorer-fran-usa/


    Att Trump försökte få Netanyahu att haka på Trumps försök till förolämpning av Joe Biden var så långt ifrån statsmannamässigt man kan komma och självklart hakade inte Netanyahu på detta. Trump borde självklart skämmas ögonen ur sig för tilltaget men det gör han inte eftersom han med all sannolikhet lider av narcissistisk personlighetsstörning (ledande psykoanalytiker menar detta).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-10-26 06:55:01 följande:

    Fyra till fem arabländer till kan komma att sluta fred med Israel:

    www.foxnews.com/politics/meadows-middle-east-peace-deals-with-israel

    Förenade Arabemiraten, Bahrein, Sudan och Kosovo (om du nu erkänner Kosovo som ett eget land).

    Lägg till det kanske fem länder till och du har nio(!) muslimska länder som sluter fred med Israel. 

    Mellanöstern blir fredligare.

    Och allt detta på bara en mandatperiod för Donald J Trump.

    Det går inte att inte vara imponerad av resultaten.


    Det hade varit bättre om han skapat fred mellan länder där det finns en påtaglig risk för konflikter och inte enbart länderna idet anti-iranska arabiska blocket d.v.s. länder som redan Israel länge redan har kontakter med.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-10-26 13:15:18 följande:

    twitter.com/konsensuseliten/status/1320686476519182337

    "Förstå att hata Israel & USA till den grad att du inte ens kan glädjas åt att en mångårig konflikt får sin lösning. Hur liten är man som människa då"


     


    Det handlar inte om USA och Israel.  Det är självkjlart glädjande att Sudan och Israel normaliserar relationerna men faktum är att det är mer än 50 år sedan Sudan var inblandat i ett väpnat angrepp på Israel och Netanyahu, vet att genombrottet skulle ha kommit förr eller senare också under andra amerikanska ledare. Att svenska Trumpsupporters blåser upp detta är rätt fånigt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Fy fan vad skönt att den store lögnaren Trump får lämna presidentposten!


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-11-12 12:47:29 följande:
    Då: Trump tog USA ur avtalet med Iran och införde stenhårda sanktioner med hänvisning till att Iran ljög och fuskade. All elit i hela världspolitiken skakade av ilska.

    Nu: Iran har i hemlighet anrikat mer material till kärnvapen än vad den där väldseliten fått veta genom sina avtal med Iran ...

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7597901

    Ur artikeln som du länkar till:


    "Joe Biden själv har flera gånger konstaterat att Trumps politik har resulterat i att Iran i dag har kommit närmare möjligheten att bygga en atombomb än för tre år sedan när urananrikningen fortfarande tyglades av kärnenergiavtalet"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-21 08:02:36 följande:

    Har inte varit inne här på ett tag men läste just en del av inläggen och herre jösses vilken j-la rappakalja vissa av er kommer med.

    Hur i h-vete kan ni fortsätta och försvara tRump och hans korrupta senatspolare efter ALLT galet som nu pågått under mer än 4-års tid och som på intet sätt verkar minska utan tvärt om öka än mer under de veckor/månader som är kvar av den här dårens mandatperiod? Har ni verkligen inte fattat någonting?!

    Vad är det för skitsnack om Hamas, palestinier, terrorister och fan vet vad? Att Biden skulle finansiera dessa för att han tar över i Vita Huset? Vilket parallellt universum lever ni i??

    Netanyahu vet exakt vem han får som motpart i Vita Huset framöver. Han vet också att Biden är en sk. Israelvän sedan länge (de har känt varandra personligen sedan 40 år tillbaka) och han vet att det är moderata krafter som installerar sig i Vita Huset nu - ja.

    Att det inte kommer att gynna Bibi i allt han vill göra är också solklart men det är inte så att Biden kommer att motarbeta honom/Israel speciellt mycket i och med Demokraternas tillträde den 20:e januari.

    Tvärt om så var det en stor besvikelse för många att Demokraterna (Obama/Biden) inte var tydligare/hårdare mot Israels framfart i annekterade områden mm under Demokraternas senaste styre. Att Biden skulle agera speciellt annorlunda nu än då är också mer än klart.

    Man blir helt matt av all tRump-vriden propaganda som så många av er spyr ur er utan att reflektera kring vad det är ni säger. Ta in fakta, analysera, reflektera och fatta vad det är ni propagerar för. Känns som att ni repeterar skiten som ett mantra bara för att, utan några som helst logiska grunder.

    SUCK


    Ja visst är det märkligt med högersympatisörer som målar upp demokraterna som något slags vänsterprojekt samtidigt som man målar upp Donald Trump som en fredsmäklare trots vetskapen om att han önskat skicka armén på den egna befolkningen..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-11-22 12:03:50 följande:
    Neville Chamberline trodde att han hade förhandlat fram ett hållbart avtal med Adolf Hitler också ...

    JCPOA var aldrig menat att hindra Iran från att utveckla kärnvapen, bara att förlänga tiden fram tills de kunde skaffa ett.

    Så när Obama i praktiken godkänner att Iran skaffar sig kärnvapen så anser Trump, lite mer rimligt, att den civiliserade världen aldrig kan tillåta ayathollorna i Iran att äga en atombomb. Alltså är JCPOA "a disaster".

    Inte för att Iran någonsin hade tänkt hålla sin del av avtalet i alla fall. Nya hemliga kärnanläggningar, radioaktivt material och förvar som Iran inte deklarerat dyker ständigt upp.

    Det går inte att prata en diktatur till rätta. Det såg vi med det nationalsocialistiska Tyskland. Det ser vi med alla kommunistiska regimer världen över.

    Naiviteten i att tala om att "demokratiska krafter" fått "mer makt" inom ramarna för en diktatur ...

    Mellan Münchenövernskommelsen och Marshallhjälpen blev det också "så mycket värre". 

    .

    Vad svamlar du om.  Obama har inte godkänt att Iran skulle skaffa kärnvapen.  Däremot resulterade Trumps politik i att Irans ayatollor ökade urananrikningen..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-11-26 12:56:44 följande:

    Som jag skrev: i grund och botten går skiljelinjen mellan de som tror att man kan tala en diktatur till rätta och de som inte tror det.


    En sak är i alla fall glasklar och det är att Trump även misslyckades med sin Iranpolitik. Detta eftersom Iran har utökat urananrikningen med Trump vid makten. Under Obamas tid minskade Irans urananrikning.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-27 09:55:57 följande:
    Min kommentar är; Att fördröja Iran med minst 15 år i sin utveckling och anrikning av uran, vilket inkluderade att även förstöra 10000kg av redan anrikat uran och låta Iran behålla endast 300kg av dessa är BRA MYCKET BÄTTRE än det tRump lyckades åstadkomma med att bryta överenskommelsen och få Iran att helt okontrollerat börja anrika uran så som man gjort under ett par års tid nu.

    Ingen normalfuntad människa köper att man från Obamaadministrationen och dess koalition av länder ingick denna överenskommelse med slutna ögon och i tron att ingenting skulle kunna komma att förändras under de 15 åren som avtalet gällde. Tanken var hela tiden att visa Iran att om de tar sitt förnuft till fånga så finns det enorma reella möjligheter för landet att utvecklas positivt av att ingå i och förhålla sig till världssamfundets regler och förordningar.

    Det var ju inte så att man sa; OK Iran, nu har vi slutit denna överenskommelse med er och så ses vi om 15 år och utvärderar då om ni hållit er del av överenskommelsen eller inte. Allt har ju varit villkorat med en massa olika aktiviteter och fortsatta förhandlingar om vart man går här näst?

    Hela tanken var att insentivera Iran med ekonomiska morötter och visa dem att ni kan ta er ut 70talet både ekonomiskt och materiellt om ni spelar ett öppnare och sjystare spel. Att den vägen avradikalisera dem.

    Detta är ju EXAKT samma typ av morötter och argument som tRump lockat saudierna och de andra länderna i regionen han förhandlat fram avtal med nu. Ekonomiska stimuli för att avradikalisera, höja levnadsstandarder osv., osv., osv!

    Sedan finns det inga 100 procentiga garantier för att man om 15 år fortfarande sitter med en galen regim i Teheran som prompt bara vill ta sig ur överenskommelsen för att börja tillverka uran som tokar, ELLER att saudierna o company inte ändrar sig och inte längre vill ha fred med Israel osv.

    Men EN sak ÄR säker och det ör att tRump lyckades fucka upp en rätt så solid överenskommelse med Iran om att dessa, under ständig övervakning, skulle sluta jobba mot att anrika utan för militärt bruk.
    Helt rätt. Det var Trump som fuckade upp det.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-27 09:55:57 följande:
    Min kommentar är; Att fördröja Iran med minst 15 år i sin utveckling och anrikning av uran, vilket inkluderade att även förstöra 10000kg av redan anrikat uran och låta Iran behålla endast 300kg av dessa är BRA MYCKET BÄTTRE än det tRump lyckades åstadkomma med att bryta överenskommelsen och få Iran att helt okontrollerat börja anrika uran så som man gjort under ett par års tid nu.

    Ingen normalfuntad människa köper att man från Obamaadministrationen och dess koalition av länder ingick denna överenskommelse med slutna ögon och i tron att ingenting skulle kunna komma att förändras under de 15 åren som avtalet gällde. Tanken var hela tiden att visa Iran att om de tar sitt förnuft till fånga så finns det enorma reella möjligheter för landet att utvecklas positivt av att ingå i och förhålla sig till världssamfundets regler och förordningar.

    Det var ju inte så att man sa; OK Iran, nu har vi slutit denna överenskommelse med er och så ses vi om 15 år och utvärderar då om ni hållit er del av överenskommelsen eller inte. Allt har ju varit villkorat med en massa olika aktiviteter och fortsatta förhandlingar om vart man går här näst?

    Hela tanken var att insentivera Iran med ekonomiska morötter och visa dem att ni kan ta er ut 70talet både ekonomiskt och materiellt om ni spelar ett öppnare och sjystare spel. Att den vägen avradikalisera dem.

    Detta är ju EXAKT samma typ av morötter och argument som tRump lockat saudierna och de andra länderna i regionen han förhandlat fram avtal med nu. Ekonomiska stimuli för att avradikalisera, höja levnadsstandarder osv., osv., osv!

    Sedan finns det inga 100 procentiga garantier för att man om 15 år fortfarande sitter med en galen regim i Teheran som prompt bara vill ta sig ur överenskommelsen för att börja tillverka uran som tokar, ELLER att saudierna o company inte ändrar sig och inte längre vill ha fred med Israel osv.

    Men EN sak ÄR säker och det ör att tRump lyckades fucka upp en rätt så solid överenskommelse med Iran om att dessa, under ständig övervakning, skulle sluta jobba mot att anrika utan för militärt bruk.
    Helt rätt. Det var Trump som fuckade upp det.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (NationalSOCIALISM är en variant av socialism) skrev 2020-11-27 16:47:00 följande:

    Hahaha! Skojare där! Alla vet att NationalSOCIALISM är en variant av just socialism. Vi konservativa vill inte ha något med det att göra. Man kan- och bör- hylla sitt land utan att trasha andra. Men det är något ni vänsterextrema aldrig kommer att förstå. Att inte tro att man är världssamvete o ska rädda hela jorden från konflikter är inte samma sak som att hata andra. Men det kommer vänstern aldrig att förstå.


    Hehe vilket trams.. det är just den typ av fake news som blev Donald Trums fall.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Vad vill du förmedla?) skrev 2020-11-28 13:20:18 följande:

    Jag bortser inte från någonting. Faktum är att de är av samma skrot o korn, bara att den ena är kompis med USA och den andra med Ryssland. Var ser du att Saudi skulle vara mer ?demokratiskt? än Iran??

    De är båda diktaturer ledda av religiösa fanatiker (Jo, Saudi är också det!!) som bara ser till sina egna behov.

    Ur demokratisk synpunkt skulle man galet nog faktiskt kanske till och med kunna påstå att Iran är mer demokratiskt då man där åtminstone väljer den politiska (inte religiösa, för där sitter mullorna) dåren man önskar representera en i val.

    Problemet uppstår när man försöker putsa den enas fasad för att få den andres att se sämre ut. De fortsätter dock att vara lika korrupta och onda för det. Saudierna har inga som helst ambitioner att bli som oss heller, tro mig. De prostituerar sig bara för att få tillgång till amerikansk krigsteknologi, och Iranierna gör det samma men går åt andra hållet för att få tillgång till rysk krigsteknologi.

    Det är inte så att Saudierna nu förhandlat med USA och Israel för att de är mer vänligt inställda till dem än vad Iran är. Det handlar BARA om pengar och inflytande. Saudierna ser att de inom en relativt snar framtid inte kommer att ha den dominansen de har idag vad gäller olja och intäkterna därifrån. De måste därför tänka och agera strategiskt för att förändra sina inkomstkällor.

    Saudierna vet också att de inte kan göra ett skit för att försvara sig om de inte har tillgång till amerikanernas vapen. De är i praktiken mindre utvecklade idag än Iran för de har bara sin olja och sand. Inga industrier alls förutom den petrokemiska. Medan Iran faktiskt har viss produktion. De har ju till och med produktion av stridsflygplan i Iran. De må vara kopior av franska stridsflygplan från 70 och 80 talet men ändå, de tillverkar dem.

    Saudierna har knappt traditionell knivtillverkning...

    Det här gör att Saudierna måste anpassa sig till USA i viss mån men det är inte för att de VILL, varken ideologiskt, kulturellt eller religiöst. Och då saudierna har pengarna så är USA, och numera även Israel, villiga att se åt andra hållet när det kommer till demokrati eller mänskliga rättigheter där. Fatta, man stenar kvinnor till döds i Saudi om de misstänks ha varit otrogna...! På vilket sätt är det mindre förtryckande än det som t.ex. händer i Iran? Bara för att ta ETT exempel. Liksom Iran så har Saudi politiska fångar, de har religiösa poliser som patrullerar gatorna, de misshandlar kvinnor på öppen gata om de inte klär sig rätt, osv., osv., osv.

    Här har vi i Sverige lika stort ansvar att agera som alla andra, men igen... Money rules...

    Kom nu inte och anklaga mig för att jag drar något vänsterdravel för att jag säger detta. Jag tror på marknadskrafter och hela baletten. Jag är själv utbildad i USA och är försäljnings- och marknadschef samt driver eget men för det kan jag inte låtsas om att vissa saker inte är fundamentalt fel. tRump och de sina agerar fel, end of story. tRump är ett oempatiskt svin som bara tänker på sig själv och sin närmsta familj. Han har inget som helst intresse av att det blir fred i mellanöstern mer än för att kunna bädda för att kunna göra affärer i regionen efter att han lämnar, eller tvingas lämna, Vita Huset.

    Vidare så är det också så att USA (och resten av intressenterna i regionen) är livrädda att det ska uppstå ytterligare ett maktvakum om regimen i Teheran faller för för eller för våldsamt. Därav dess oförmåga att agera när det gäller t.ex. protesterna i Iran för ett par år sedan. Var det fel att inte stötta den demonstrationsvågen? Absolut!!!

    Var det fel av USA att lämna kurderna åt sitt öde efter att de kämpat och kanske varit den största kraften, med mest förluster, i kampen mot IS? Absolut!!!

    Men varför sker detta? Jo för att de är livrädda för maktvakum, att Ryssland ska få anledningar till att öka sitt inflytande i regionen. Igen, makt och åter makt. Det har ingenting med att göra det rätta. Och det gör inte att de regimer som råkar ställa sig på USA:s sida är mer benägna att anamma våra västerländska värderingar gällande demokrati, mänskliga rättigheter eller vad det nu kan vara.

    Så... Att bomba Iran sönder och samman eller sabba deras ekonomi än mer utan att bistå dem som står upp mot regimen i tron att det kommer att ändra något är bara önsketänkande. Det tRump gjort är bara att hjälpa regimen i Iran att få än större kontroll och stöd internt samtidigt som den fått en solklar anledning till att återuppta och intensifiera sina insatser för att utvinna uran för militärt bruk.


    Det är skrämmande att partier som

    M, KD och SD accepterar att svensk skolpeng som är tänkt att ge en bra svensk skola idag används för att bygga upp skolor i diktaturen Saudiarabien. Hur kan dessa partier försvara att svenska skattebetalare ska betala för detta?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-11-28 14:21:13 följande:
    Jo, det gör du [bortser från] när du låtsas som att inte det är två helt olika regimer med helt olika historia, målsättning och filosofi.

    Iran har lovat att utplåna Israel. Saudia accepterar de facto Israel. Saudias kungamakt är beredda att ingå i den västerländska kontexten. Irans styre vill utplåna densamma. Det du kallar samma religiösa styre vore sant - om wahabisterna i Saudia tog makten i en statskupp. Som i Iran.

    Iran har adrig haft för avsikt att följa några avtal. Långt innan Donald J Trump avfärdade Obamas avtal med Iran höll sig Iran med hemliga anläggningar som inte redovisades för inspektörerna.

    www.arabnews.com/node/1749906/middle-east
    www.bbc.com/news/world-middle-east-43958205
    www.foxnews.com/world/irans-secret-sites-linked-to-nuclear-weapons-development-revealed

     Att iranierna fuskar och ljuger är inte Trumps fel. Det är en naturlig del av deras politik mot väst. 

    Däremot reagerade Trump på detta, på ett sätt som inte Obama gjorde.

    Ett maktvakuum kan komma att uppstå beronde på hur den iranska regimen faller. Det hade kunnat uppstå efter det nationalsocialistiska Tyskland också. Då kom Marshallhjälpen in i bilden.

    Det är naivt att tro att man kan tala Irans styre "tillrätta"

    Den västerländska kontexten..


    www.lindelof.nu/saudiarabien-halshogg-37-personer-pa-en-dag/

    ?En talesperson för människorättsorganisationen Amnesty International säger till nyhetsbyrån att rättegångarna mot de 37 sannolikt varit skenrättegångar som byggde på erkännanden som tagits fram under tortyr. En av dem som avrättades i dag var en man som var 16 år när han begick det brott han dömdes för?, skriver Amnesty International. 16-åringen hade deltagit i en demonstration mot den saudiska regimen?


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/ng2yOx/khashoggis-kropp-har-styckats-i-bitar

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2020-11-29 19:58:19 följande:

    Den västerländska kontexten..


    ?En talesperson för människorättsorganisationen Amnesty International säger till nyhetsbyrån att rättegångarna mot de 37 sannolikt varit skenrättegångar som byggde på erkännanden som tagits fram under tortyr. En av dem som avrättades i dag var en man som var 16 år när han begick det brott han dömdes för?, skriver Amnesty International. 16-åringen hade deltagit i en demonstration mot den saudiska regimen?


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/ng2yOx/khashoggis-kropp-har-styckats-i-bitar
    Här är rätt länk till DN artikeln: www.dn.se/nyheter/varlden/saudiarabien-halshogg-37-och-visade-upp-kropp-offentligt/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Skillanden går mellan de som tror att det går att tala en diktatur tillrätta och de som inte tror det..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Våldsbejakande högerextremism eller som Ivar Arpi skulle ha uttryckt det hela "20-åriga killar i mjukisbyxor som tar selfies"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Trump åstadkommer fred i Mellanöstern