Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Mitt ex vill att jag ska betala för vårt vuxna barn, som bor hos h*n

    Saknas väldigt mycket info. Känns inte som TS har koll på sina barn överhuvudtaget. Om 20-åringen inte klarade skolan finns det väl en anledning till det? Om hen nu läser in på komvux är det väl bra att stötta upp där så att den unge vuxne har en chans att komma in på arbetsmarknaden. Skaffa ett extrajobb är lätt att säga men vill du själv anställa en 20-åring utan gymnasieexamen i ditt företag TS? Så himla enkelt är det inte, särskilt inte nu med lågkonjunkturen efter Corona.

    Tanken att sätta lite press så att det vuxna barnet kommer igång är god men du verkar inte ha någon relation till dina barn alls, det låter som du pratar om främlingar. Och att du kan ha den hårda attityden handlar ju bara om att exet får ta allt ansvar och du slipper - hade dina barn bott hos dig hade du suttit med försörjningsbördan oavsett dina åsikter i frågan. Mat och husrum kommer du liksom inte undan då.

    Det är också lite provocerande att du är ok med att din del av försörjningen sköts av skattebetalarna när du själv har pengar. Det är dina barn.

  • Anonym (Stina)
    Pope Joan II skrev 2020-09-14 11:23:47 följande:

    Det måste jag säga att jag inte tycker framgår av lagtexten i föräldrabalken. Avbrutna studier kan knappast räknas som pågående skolgång. Men kanske ska det tolkas på annat sätt än jag förmår göra. 

    "Underhållsskyldigheten upphör när barnet fyller arton år. Går barnet i skolan efter denna tidpunkt, är föräldrarna underhållsskyldiga under den tid som skolgången pågår, dock längst intill dess barnet fyller tjugoett år. Till skolgång räknas studier i grundskolan eller gymnasieskolan och annan jämförlig grundutbildning."


    I praktiken spelar detta egentligen ingen roll då socialtjänsten inte går in med försörjningsstöd för en 20-åring som bor hemma. Det boendeföräldern har att välja på då är att antingen försörja barnet eller kasta ut denne. Med tanke på hur läget är på arbets- och bostadsmarknaden anser nog få föräldrar att det är en rimlig åtgärd, särskilt inte när den unge håller på att läsa in gymnasiet.

    Det TS gör är att ducka för den praktiska verkligheten vilket hen bara har möjlighet att göra

    för att barnen bor hos den andre föräldern.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (K) skrev 2020-09-14 14:47:43 följande:

    Hen får börja knega på helgerna, finns hur många McDonald's som helst hen kan jobba på.


    Det kommer ju ändå inte lösa bostad. Så i praktiken är det fortfarande så att bara en av föräldrarna betalar för uppehället. Medan TS kan tänka sig stå för något lyxigt. Det låter som märkliga prioriteringar.
Svar på tråden Mitt ex vill att jag ska betala för vårt vuxna barn, som bor hos h*n