• Swarls
    Mon 14 Sep 2020 10:57
    5487 visningar
    104 svar
    104
    5487

    Mitt ex vill att jag ska betala för vårt vuxna barn, som bor hos h*n

    Ditt ex tog på sig ansvaret för barnen när hen tog barnen boende hos sig. Att du ska betala underhåll upp till 18 års ålder är redan det helt sjukt, om du inte har en laglig skyldighet att betala så ska du inte heller betala en spänn. Oavsett om det var barnen eller exet som valde att barnen ska bo hos hen så är det upp till exet att se till att hen har ekonomiska förutsättningar för detta. 


     


    Enligt min mening är det den som tar barnen från den andra föräldern som ska betala skadestånd till denne, men nu är vi inne på en anna diskussion som jag inte kommer få medhåll på i detta forum :) 

  • Swarls
    Mon 14 Sep 2020 13:43
    #66
    Anonym (N) skrev 2020-09-14 10:47:39 följande:

    Jag tycker du är ganska snål faktiskt. Den andra föräldern sköter och har skött dina två avkommor och du kan inte tänka dig skjuta till lite där? Denna föräldern skulle, rent krasst, med din logik kunna sparka ut barnet men försöker ju se till att denne ska klara gymnasiet? Du behöver inte tillhandahålla en bostad med plats för tre personer eller bli på något sätt påverkad av att dina barn bor hemma. Den andre föräldern ber dig om lite hjälp medans er gemensamma son/dotter tar sig igenom det sista i gymnasiet, är det verkligen helt otänkbart att hjälpa till en kortare tid då? Det låter dessutom som du håller på att sabba relationen med ditt äldsta barn på köpet... 


    Vilken sjuk syn du har på föräldraskapet. ?Hon har tagit hand om dina barn, klart du ska betala?

    Vet vi ens om TS egentligen hade velat ha barnen boende hos sig? Isåfall har hon ju inte gjort något bra när ?hon tog hand om barnen?
  • Swarls
    Mon 14 Sep 2020 17:12
    #73
    Anonym (Stina) skrev 2020-09-14 15:12:06 följande:

    Det kommer ju ändå inte lösa bostad. Så i praktiken är det fortfarande så att bara en av föräldrarna betalar för uppehället. Medan TS kan tänka sig stå för något lyxigt. Det låter som märkliga prioriteringar.


    Det märkliga är väl ändå exet som begär pengar trots att hon tagit barnen boende hos sig.

    TS, betala inte en krona, då är du mer än lovligt korkad.
  • Swarls
    Mon 14 Sep 2020 19:24
    #81
    Anonym (Hjälpen) skrev 2020-09-14 17:54:12 följande:

    Håller med de andra här. Du är också förälder och det är ditt ansvar att hjälpa sonen och nå den punkten så han klarar sig själv och kan flytta hemifrån. Att erbjuda en lyxsemester men inte kunna hjälpa till med Den dagliga försörjningen, vad är det för fjanteri? Snålt värre. Märks att du inte bryr dig värst mkt om varken ex eller barnen.

    Vill du inte betala exet för uppehälle så får du väl låta sonen flytta in hos dig istället eller hjälpa honom o hitta egen lägenhet så han kan få försörjningsstöd. Men fram till dess är det ditt ansvar att hjälpa till.


     


    Uppenbarligen så är det ju inte det!


     


    Han har inga som helst skyldigheter att lösa situationen som exet har satt barnet i. 

  • Swarls
    Mon 14 Sep 2020 19:26
    #82
    +1
    viseversa skrev 2020-09-14 17:41:13 följande:

    jag jag jag. Mig mig mig. Men dina barn skiter du i. Du skiter i att ditt ex knappt går runt pga dina vuxna barn. och även fast du kan hjälpa henne så gör du det inte för du är så jävla ego man kan vara. och JA du är en man så du behöver itne skriva hen osv. det är nästan alltid kvinnirna som får dra kortaste stråt under en separation och sköta och betala för VUXNA barn och du kan glida runt på din jävla räkmacka och lägga pengar PÅ DIG SJÄLV. Ego gris inget annat. tack för mig.


     


    Så innihelvete patetisk inställning. 


    Drar kvinnan det kortaste strået när hon får vårdnaden om barnen?!?!?!


     


    Hatar man barnen så mycket ska man inte heller ha dom. Och kan man inte försörja sina barn utan underhåll från farsan som man kidnappat barnen ifrån så ska man låta farsan ta barnen istället.

  • Swarls
    Mon 14 Sep 2020 20:42
    #84
    +3
    Anonym (förälder) skrev 2020-09-14 19:35:28 följande:
    Var får du det ifrån att exet tagit barnen ifrån honom?
    Det står ju ingenstans att ts ville att barnen skulle bo hos honom och inte exet?
    Det står ingenstans om dom tidigare haft varannan vecka, varannan helg eller om hur längesen dom separerade och varför barnen bos hos exet.

    Det står ju ingenstans om det är så att exet nekat ts att ha barnen eller om det är  ts som inte vill eller kan ha barnen boende hos sig.

    Kanske bor dom i olika städer, varför tror du överhuvudtaget att ts ex har tagit barnen ifrån honom? dom kanske har en överenskommelse som passat alla bäst.
    Barnen är väl bägges och bägges ansvar.

    Vad har exet satt barnen i för situation menar du?

    Det är ju exakt det jag sagt tidigare, vi vet ingenting om situationen, då kan man inte förvänta sig att han ska betala heller. Om dom har en överenskommelse att hon tar hand om barnen för att han inte kan/vill så är det en helt annan sak än om båda ville ha vårdnaden om barnen men mamman utnyttjade sitt privilegium och tog vårdnaden. 

    Sålänge vi inte vet detta så är det precis lika rätt att säga att han inte ska betala. 

    Jag har svårt att se framför mig hur en man säger "ta mina barn, jag ger dig pengar för det" det låter absurdt. 


     


    Om vi ponerar att hon haft vårdnaden om barnen senaste åren så är det:


    Hennes fel att pengarna inte räcker


    Hennes fel att ungarna inte klarar skolan


     


    Nej vi vet inte hur det egentligen ligger till, men eftersom de flesta gör antaganden om en överenskommelse och att pappa självklart ska betala, så gör jag motsatt antagande. 

  • Swarls
    Wed 16 Sep 2020 16:00
    #91
    Anonym (op) skrev 2020-09-15 14:51:18 följande:

    Exakt så hade jag också gjort om jag hade haft ekonomisk möjlighet. Ser inget fel i att stötta sina barn så länge man kan och vill. Men så har jag själv inte fått den stöttningen hemifrån och fick flytta och försörja mig själv från jag var 16 år.


    Fast det stödet ska ju självklart komma ifrån hushållet där barnet bor och inte från ett annat hushåll :)

    Att barnet ska ha mat är ju inte pappans skyldighet ifall barnet bor hos mamman eller vice versa.
Svar på tråden Mitt ex vill att jag ska betala för vårt vuxna barn, som bor hos h*n