• Baconpie

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Hej,

    Så startar jag då ännu en ny tråd för alla oss som försöker med första barnet. Fyll gärna på i listan med ålder och BIM. 

    Hoppas att oktober bringar fruktbarhet för oss alla. 

  • Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet
  • Baconpie

    Började ÄL-testa igår på CD12, döm min förvåning när det gav utslag på 0.4! Tog just ett till och det var positivt! Jösses! Jag som brukar ägglossa på dag 20-21 verkar fått till en normallång cykel. Känns väldigt bra. Börjar försöka direkt och håller tummarna på att det tar sig.

  • Baconpie
    Carina82 skrev 2020-09-27 22:04:24 följande:

    Hej vänner! Jag måste fråga hur ni hanterar längtan där man inte kan tänka på annat? Det här är första cykeln som jag och min kille försöker och jag förstår att det inte kommer gå direkt. Men HUR ska man berätta det för hjärtat? Är redan nu HELT besatt vilket inte känns särskilt hälsosamt varken för kropp eller själ :/


    Det var jobbigast i början tycker jag, kände mig gravid direkt efter ÄL och tolkade kroppens minsta tecken. Stor besvikelse när mensen kom. Tror det är sunt att inte läsa för mycket här på FL eller andra sidor, försök hitta andra saker att hålla tankarna upptagna på.
  • Baconpie
    Stickling skrev 2020-09-26 13:39:06 följande:

    Vad roligt, håller tummarna! :D


    Tack för pepp. Känns riktigt bra denna månad. Aldrig haft så mycket vattnigt fertilt sekret. Tror jag får skörda nu att jag slutat med kaffe och boostat med d-vitamin och inositol. Denna månad har min sambo också tagit zink. Nu börjar den långa väntan mot BIM. Lär bli lite tidigare än beräknat, kring 10/10.
  • Baconpie
    FasterOwe skrev 2020-09-29 09:25:49 följande:

    Ägglossning i söndags och nu inbillar jag mig redan symptom! :,D Trött och kall och känsliga bröstvårtor. Det kan också vara förkylning på ingång...


    Hur går det för dig? Blev du sjuk?

    Är själv på ÄL+3 och har en bra känsla denna månad. Haft några månader där jag känt mig säker på att det inte blivit något, men inte denna. Roligt att ha lite hopp, men samtidigt väldigt jobbigt om det inte går denna månad heller. Gah, denna process alltså!
  • Baconpie
    Soff skrev 2020-09-30 13:00:46 följande:

    ÄL+8 nu (om det nu var då jag hade ägglossning?.. men fick iallafall positivt på ÄL-test då och hade ganska redigt ont..) Denna gången känner jag typ inga speciella symptom alls, förutom att jag har ömma bröst. Känner att jag denna gången kunnat slappna av mer och låtit dagarna gå, vilket känns skönt. Får se hur det utvecklar sig :) bim har jag 8okt. 


    Spännande! Låter ju lovande. Kommer du testa tidigt eller inväntar du BIM?
  • Baconpie
    Soff skrev 2020-09-30 17:05:43 följande:

    Hade tänkt vänta in BIM, men får väl se :p är ju svårt att hålla sig!....


    Ja, visst är det! Inatt hade jag lite mindre kramper i livmodern. Hoppas det är ett gott tecken. Jag tar nog ett test nästa fredag om jag inte börjat få spottings.
  • Baconpie
    Link92 skrev 2020-10-02 12:06:04 följande:

    Hej på er! Jag har knappt skrivit sedan september-tråden men läser och följer er :)

    Igår fick vi svar på vår utredning att allt ser normalt och tom jättebra ut för oss. Normalt spermaprov och jag hade jättebra resultat utifrån blodprov och gynundersökning, på ultraljudet syntes massvis med ägg och det verkar som att vänster äggstock kommer släppa ett ägg nu på söndag-måndag som jag trott :) känns hur skönt som helst och som att vi fått en riktig nystart efter de här 14-15 månaderna utan resultat. Vi har helt enkelt haft otur och förmodligen gissat ÄL lite för tidigt några gånger. Jag känner mig så lättad och har fått ny pepp att fortsätta försöka! :) Vi får dock inte försöka denna ÄL pga att jag fick vaccinera om för röda hund, men nästa ÄL bör vara runt sista oktober/första november så då kör vi på nytt.

    Vi ska alltså försöka helt på egen hand nu fram till februari 2022 när jag fyller 30 (för så ser reglerna i vår region ut när alla tester visar normalt), då blir det IVF. Vill vi ha hjälp innan måste vi söka det privat. Men försöker att inte tänka på det utan fokusera på att vi kommer bli gravida snart utan hjälp :)


    Jag har undrat hur det gått för dig. Grattis till fina prover! Men vilken lång tid att behöva försöka själv i flera år bara för att ni är unga. Hoppas det går vägen för er.

    Minns inte om du brukar tempa? Jag tycker appen premom är hjälpsam i att hitta ÄL ihop med temp och tester.
  • Baconpie

    Idag på ÄL+8 så har jag såkallat fertilt sekret som är vattnigt! Det brukar jag bara ha kring ÄL. Känner mig konfunderad och försöker googla mig till om det är ett tecken på graviditet, men blir inte klokare. Hatar att känna denna ovisshet, vill bara veta hur det gått. Beräknad mens om 5 dagar.

Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet