Inlägg från: CairoCarro |Visa alla inlägg
  • CairoCarro

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Hej gänget,

    Det är väldigt trevligt att hänga här med er och dela det lätta med det svåra, samtidigt så känns det lite jobbigt varje gång man påbörjar en ny tråd.. Femte försöket och inte ett steg närmre en bebis liksom.

    Hur som, borde ha BIM typ 15/10 men lite oklart pga oregelbunden cykel just nu.

  • CairoCarro
    Stickling skrev 2020-09-14 20:01:31 följande:

    Har samma känsla som du. Hade önskat att jag inte hade behövt någon mer bim-tråd.. Fint att vara i gott sällskap med er andra i alla fall :) Jag lade till dig i listan, hoppas okej?

    8/10 Soff

    10/10 babybel95, 25 år

    15/10 Baconpie, 35 år

    15/10 Link92, 28 år

    15/10 CairoCarro

    17/10 Stickling, 32 år


    Ja skönt att inte vara ensam :) Såklart OK, tack! :)
  • CairoCarro
    Myran1234 skrev 2020-09-28 13:04:25 följande:

    Tack för svar <3

    Jag har testat med ägglossningstest, CB digital, sedan förra måndagen men bara negativt. Brukar inte kolla på stegringen utan väntar bara på glad gubbe :)

    Däremot har jag idag fått ökade flytningar som är lite sega och trådiga. Kom också en liten slemklump som nästan var lite gummiaktig, som en ärta i storlek (ursäkta mig för denna äckliga beskrivning).

    Kan man ha det även om ägglossningen uteblir?

    Får testa boosta med d-vitamin men har ju aldrig haft detta problem tidigare...


    Jag fick också en väldigt skum slemklump av samma storlek förra månaden, när av allt att döma mina ÄL uteblev.. undra vad det kan bero på.. hm!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-09-28 17:24:50 följande:

    Mensen är på ingång, så det blir att hålla tummarna för oktober istället


    Ledsen för segast svar gällande q10, var tvungen att dubbelkolla mina källor haha, och ja.. jag hade ju givetvis överanalyserat riskerna. Det står att man inte bör ta det under graviditet pga att det saknas forskning.. så det är ju inte riktigt samma som att det finns tydliga risker :) så det är nog lugnt! Gällande dosen så har kvinnor i studier med positiva resultat tagit 200mg tre gånger om dagen, men i överlag är ingen specifik dos rekommenderad, har läst allt från 30mg-600mg.. så lagom är nog bäst :D

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5870379/
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-01 16:26:09 följande:
    Ingen fara alls! Ahh men då kan jag nog öka upp min dos lite granna och ta både morgon och kväll

    Hur mår du annars? Bättre efter att du stressat ned och börjat leva mer som vanligt? Kram!
    Ja gör så! :) 

    Tror inte jag har lyckats stressa ner så mycket än då det varit mycket annan stress i livet tyvärr, med jobb och så. Men förhoppningsvis kan det bli bättre de kommande veckorna. Var ju på återbesök hos gyn och mitt DHEA var 2.81 när det borde ligga under 2.7, vet inte riktigt vad det innebär. Ska till en "hormonspecialist" om ca två veckor. Hur går allt för dig? Känner du dig mindre stressad? Såg att ni ska få era resultat nästa vecka, så spännande! Kramar!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-04 11:59:04 följande:
    Har börjar ta 100 mg både morgon och kväll nu

    Vad tråkigt att höra att jobbet är stressigt Ja tyvärr finns det ju stress i olika delar av ens liv, inte bara bebisverkstaden :-P

    Vad är DHEA? Hört förkortningen tidigare, men har inte så bra koll. Också något hormon som påverkar könshormonerna? Vad skönt att du får komma vidare till en specialist så snabbt iaf!

    Just nu är det lite dryg väntan, är ju på cd6 och inväntar ägglossning nästa helg eller början av veckan därpå. Men ser fram emot återbesöket hos gyn på onsdag och ska be att få en utskrift över mina prover och journaler (tycker ändå att det är lite spännande att se vart ens provsvar ligger i förhållande till optimala värden ). Jag är absolut mindre stressad, men tyvärr också lite mindre engagerad och förväntansfull. Känns som om jag vet vad resultatet kommer bli varje månad ändå... :-/

    Vart är du i cykel? Kram!
    Gött! Det är kul att ta ett tillskott som man vet påverkar äggen så direkt tycker jag :) 

    Haha, nej precis, det finns ju även annat. Vad tråkigt att du känner dig mindre förväntansfull. :/ Jag har också börjat känna mig lite mindre engagerad på så vis att jag mer tänker i termer av "vi får se hur lång denna cykel blir, När nästa mens kommer", istället för "Om". 

    Det som var frustrerande var att det var en assistent som ringde och meddelade resultaten (och jag visste inte ens att DHEA var ett av testen), så jag kunde inte ställa följdfrågor, men det verkar vara ett prohormon som kan omvandlas till både testosteron och östrogen. Används tydligen under IVF-behandling ibland för att hjälpa äggreserven bl.a. Letade dock runt lite på vad man skulle ta för alternativa tillskott om man hade lågt DHEA och rosenrot var ett exempel så jag hoppas att det är det som har ställt till det. Det positiva just nu är att min man, som fullkomligt hatar alla läkarundersökningar, kom hem och överraskade med att han på eget bevåg gått och testat sina spermier, och att resultaten såg jättebra ut. Så nu kan vi i alla fall utesluta att det är nåt fel på en av oss :P

    Förstår att du ser fram emot det! Jättebra att få alla exakta resultat utskrivna, så kan man gå tillbaka och jämföra också om det skulle behövas längre fram. Vad hoppas du mest att utgången blir? Kommer ni få möjlighet att gå vidare med IVF även om allt ser bra ut? Håller alla tummar att det går bra! 

    Jag vet inte helt var jag är i cykeln haha. Jag hade lätt, lätt blödning i ca fyra dagar innan den "riktiga" kom igång senast. Jag brukar ha så en dag, och då räknar jag från den dagen. Men nu vet jag inte helt hur jag ska räkna.. Om jag räknar från den mer rikliga blödningens start så är jag på cd 15, annars 19.. Har ju skippat äl-test denna månad så vi har bara försökt täcka hela veckan. Men är inte så hoppfull som sagt ;/ Kram! 
  • CairoCarro
    Geranium skrev 2020-10-06 16:56:10 följande:
    Ok, jag ska kolla upp det. Jag bor i Paris sâ ska se vart jag kan beställa det här. Kan inte skada. Inväntar nog BIM först dock.
    Conceive + är ju franskt om jag inte missminner mig, och det funkar likadant som Preseed, så kör på det om det är enklare att få tag på :)
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-06 19:32:49 följande:
    Ja, jag försöker ju leva som att inte allt i mitt huvud kretsar kring att bli gravid, men det är svårt när jag hela tiden blir påmind om det på ett eller annat sätt. Idag vart jag tex ledsen för att kliniken ringde och bokade om vårt återbesök imorgon, svaren från min mans spermaprover har inte kommit än trots att vi redan väntat en månad Så nu är tiden i första hand framflyttad två veckor. Jag är så less på att vänta hela tiden! Grrr... Fick i alla fall sköterskan att skicka hem mina värden, alltid nåt!

    Ja, det här med kosttillskott kan ju ställa till både det ena och det andra :-/ Jag har ju testat både rosenrot och munkpeppar utan någon positivt resultat. Tänker testa inositol + melatonin några cykler för att se om det ger någon effekt, sen lägger jag ned alla ?huskurer?. Hoppa ditt DHEA rättar till sig nu allt eftersom!

    Men vad härligt att höra om en man som tar egna initiativ! Det var faktiskt första gången jag läst något om ett man testar dig på eget bevåg! Och vad härligt med bra resultat!

    Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på, mer än bästa möjliga väg framåt. Vi har iaf fått vissa indikationer på att vi kan få remiss till IVF även om allt ser bra ut. Jag hade nog inte orkar göra samma sak i ett helt år till, känns så moment 22. Som att gå i cirklar! (No shit, det heter ju menscykel!)

    Låter annars skönt att hoppa alla äl-tester och mög! Och försöka göra det till något positivt och lustfyllt Jag går nog in i min fertila period imorgon, men lite oklart då äl kommer på allt från cd12 till cd18.

    Vad sägs om att vi gör så här då, denna månaden hoppas jag åt dig och du hoppas åt mig. Så får vi ändå in lite hopp i soppan! Stor kram till dig!
    Ja, jag förstår vad du menar. Det finns överallt heela tiden tycker jag. Man blir allt lite utmattad. Neeej men vad tråkigt! Och så dåligt! Hur lyckas de med det, borde ju inte vara jättesvårt att processa några test tycker man. Suck. Bra att du får hem dina test, när tror du de kommer? Uppdatera gärna så man får veta hur det går och ser ut Skrattande

    Spännande, på vilket sätt ska inositol och melatonin hjälpa? Har tagit melatonin några gånger förr när jag haft svårt att sova pga stress (säljs receptfritt här) men jag har blivit livrädd för att testa något som min kropp kommer reagera på nu, haha. Försöker bara sitta still i båten och inte göra så mycket alls. Tungan ute 

    Ja men eller hur, haha! Jag blev positivt överraskad eftersom han hatar undersökningar men samtidigt inte så överraskad eftersom han vill ha barn så himla gärna. Han är nog mer pepp än jag ibland tror jag. Ja, det har man ju hört många gånger att man ska få hjälp efter att ha försökt i sex månader om man är över 35 så det vore ju väldigt ologiskt om ni inte erbjöds IVF även om allt ser bra ut. Jag fattar att IVF kan vara jättejobbigt för vissa, men ändå häftigt att veta att "nu finns det befruktade ägget (av god kvalitet dessutom) faktiskt där inne"! Jag skulle känna mig väldigt hoppull då Glad Nej, att bara försöka och försöka på egen hand tar verkligen på krafterna. Jag tycker att jag känner mig längre och längre ifrån att bli gravid för varje månad, även om jag fattar att jag statistiskt sett kommer närmare målet för varje dag som går. I början var det liksom spännande på ett annat sätt och efter ÄL så trodde man verkligen att "nu sker det". Det låter ju lite annorlunda nu om man säger så haha.. 

    Härligt att ÄL närmar sig! Kör på, låter bra att vi hoppas åt varann. Du har mycket hejarklack här borta som skickar massa positiv energi. Styrkekramar! 
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-08 16:44:35 följande:
    Det är tydligen fler än vi som har svårt att bli gravida Och RMS på Malmö Universitets sjukhus har ett stort upptagningsområde =/ Jag tycker faktiskt det är lite läskigt att fler och fler har svårt att uppnå graviditet, det säger ju något om vårt samhälle. Och tyvärr har jag sett The Handmaids Tale, ger mig rysningar av att bara tänka på! Hua!

    Mina värden kom med posten igår, men det var bara 4 värden. TSH 1,6, Progesteron 55 (äl+6), Prolaktin 335 och AMH 28. Allt ligger helt ok, men svårt att säga något mer av dessa värden. Hur låg dina värden på de som jag räknat upp? Jag funderar också på att beställa en större blodprovsanalys via Werlabs eller liknande sida. Kostar ca 1500 kronor, men det kan det väl vara värt.

    Detta har jag också läst på Fertilitetsguiden, att inositol + melatonin ska bevisat kunna förbättra kvalitén på äggen. Används dock framför allt utomlands, i Italien och England. Tror visserligen att sitta i båten är minst lika bra egentligen haha. 

    Hur gammal är din man nu igen? Kanske har hans biologiska klocka börjat ticka?   Vad väldigt härligt att höra om en man som tar intiativ i a f!

    Jag förstår dig verkligen inte känslan av att komma längre och längre ifrån för varje månad. Samtidigt talar mycket för att du kommer bli gravid inom några månader! Jag har hela tiden känt att det bara är en tidsfråga innan du får ditt plus. Känner samma sak med Steeph. Hon kommer också få sitt plus när som helst, jag är helt övertygad När det kommer till mig själv så behöver jag jobba på den övertygelsen, men jag vill gärna vända på pessimistjollen

    Både igår och idag har jag haft rätt maffiga äggviteflytningar, så ägglossningen verkar verkligen vara på G, håller tummarna för peak som tidigast imorgon dock! Bara på CD10 idag och tänker att ägget väl behöver lite tid att mogna till sig också, eller?!? Haha.
    Haha, nä men vad säger du Drömmer Jo men det är sant, fler och fler får ju svårt att bli gravida. En vän till mig som bor i en annan stad nämnde att alla hennes lokala vänner har gått igenom IVF, och då är de inte ens (i sammanhanget) "äldre". Har inte sett Handmaids Tale, har hört mycket om den men inte blivit av att jag kollat. Läste att män, i genomsnitt, hade dubbelt så högt spermtal för mindre än 100 år sedan eller nåt sånt Förvånad

    Men Jenzia, det där ser ju ut att vara jättebra tal! Nu känns mina jättedåliga, haha. Vet iofs inte vilka enheter de mäter i här (fick de bara över telefon så kan inte läsa mig till det), men har förstått att det kan vara olika för vissa tester. Vad är AMH? Tror inte jag tagit nåt test som heter så på engelska. Mitt progesteron på CD 21 var 16.7.. Jag läste att det skulle vara över 8 typ så jag trodde mitt resultat var bra, men nu ser det ju ganska lågt ut. TSH var 2.18 senast (i slutet av juni var det dock 1.7 så det är konstigt). Prolaktin måste de mäta i annan enhet för det var 8.5 och det sa de var inom referens. Tycker absolut det kan vara värt att få en mer genomgående analys. Lite trist att de är så pass snåla med testtagning. 

    Men åh, vad snäll du är! Tack Hjärta Jag är helt övertygad om att ni kommer få er efterlängtade bebis snart också, och även ett syskon kommer ni att hinna med. Man är ju alltid mer skeptisk när det gäller en själv. Läste nåt inlägg på fb nyss om nån som fått fyra mf på raken och såå många kommenterade att det hände dem också. Kände hur jag frös till is och kunde se mig själv down the line, med multipla mf bakom mig. 

    Min man är faktiskt bara 30, haha. Fyller dock i december. Han är yngre än jag, lillen!  

    Vad bra att du märker sån tydlig skillnad med flytningar och så, det är ju ett bra tecken! Haha joo, men äggen kanske är så pass bra nu pga all q10 så de behöver inte de där sista dygnen Skrattande Kram! 
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-08 18:13:10 följande:
    Ja men precis! Infertilitet på grund av den manliga faktorn har tydligen ökat rätt drastiskt =( Man kan ju tycka att vi skulle ha bättre hälsa idag än för 100 år sedan!

    Om du inte sett Handmaids Tale nu så gör det inte framåt heller, hemsk serie! Mådde fysiskt dåligt av att se den.. (men den är ju kritikerrosad). 

    Vad gullig du är så hyllar mina värden, jag tänker ju bara att de inte säger så mycket om mina möjligheter att bli gravid ändå. Jag blev dock positivt överraskad över värdet för progesteron, för jag har hela tiden trott att det skulle vara lågt. Men jag verkar ligga på bra nivå, i alla fall den cykeln som detta test togs (är ju också en färskvara som påverkas av hur bra gulkroppen blev från äggblåsan i just den cykeln).

    AHM är ju något slags värde för ens äggreserv, dvs hur lättstimulerade mina äggstockar är. 28 är liite i överkant för optimal fertilitet, men det är bättre att ha lite högre än lågt. Jag tror man mäter AHM ffa för att klargöra om det behövs mer eller mindre hormonstimulans vid en eventuellt IVF-behandling.

    NEEEJ, inga multipla mf! Det kommer inte hända! Slå bort tanken direkt! Ok? Positiva affirmationer är det som gäller, föreställa dig den växande magen! (som inte beror på Corona lock down ).

    Oh la la, lite lammkött var det ja Haha, är ni födda samma år eller hur var det? Pratar ni något om hur många barn ni vill ha? Om ni vill ha pojke eller flicka? Vad det ska heta osv?

    Hahaha, måste sluta med alla huskurer för att förbättra äggkvalité, slemhinna och progesteron till nästa cykel och finna lite ro i att allt ser bra ut
    Haha OK, ska inte börja kolla på den nu, låter ju inte heller som det man vill kolla på om man vill ha lite gravid-pepp Tungan ute

    Såklart det inte säger allt, men det säger ju ändå något viktigt. Så det bör du vara riktigt glad över Skrattande Har suttit här på arbetstid nu och kollat upp mina testresultat och konverterat enheter.. suck på mig själv. Men det visade sig iaf att mitt resultat på progesteron motvarar 53.1 nmol/L, så det var ju inte så dåligt ändå. Prolaktinet verkar landa precis under 200 om man räknar om så det var väl också helt OK. Ah OK, AMH alltså. Kollade upp det nu, verkar vara ett bra test att ta! Här verkar de testa FSH istället, och det har jag tagit tre gånger. Jag har inte tagit det på rätt dag i cykeln någon gång dock, på CD 21 var det 3, så känns inte som att det sa så mkt om själva äggreserven :/ Verkar som att högt värde på AMH är bra iaf? 

    Det är bra att du håller mig på mattan haha, du har helt rätt, ska inte tänka såna dumma tankar (Corona har för övrigt verkligen tagit ut sin rätt..). Nä, jag är född året innan honom, så jag är 32 och blir 33 i maj Glad Hoppas kunna vara gravid vid det laget i alla fall, det hade varit skönt. Min man vill ha typ fyra barn, men jag hade nöjt mig med kanske tre (även två om detta drar ut på tiden). Samtidigt så har jag sagt till honom att jag inte vet hur många vi hinner med heller, vill inte ha barn när jag är typ 45 liksom, mest pga alla risker. Gällande kön så kommer vi inte vilja veta vid ultraljudet även om de kan se det, jag vill gärna ha en överraskning vid födseln. Däremot är jag helt övertygad om att den första kommer bli en flicka. Jag brukar alltid gissa rätt i alla fall vad gäller kompisars bebisar, så vi får väl se om jag har rätt även nu. Vi bestämde att "hon" skulle heta Maja Harper när jag var gravid senast, vi får väl se om det håller i sig till nästa gång Flört Min man som har noll koll på svenka namn kollade upp nån lista och kom och sa att hans favoritnamn var Knut, Barbro och Snorre, jag dog!! Haha! Det blir det inte i alla fall. Har ni pratat något om det? Så roligt att tänka på Skrattande

    Ja, njut av det ett tag. Allt ser perfekt ut och du är mer redo än någonsin att få ett plus. Det kommer snart <3 
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-10-08 18:37:54 följande:
    Ja jag vet inte vad som har hänt helt ärligt! Men ska mäta både oralt och vaginalt imorgon bitti tänkte jag. Kanske jag som sover sämre munnen öppen hahaha skulle bara så gärna vilja ta en massa prover och få det svart på vitt om något är helt knas i kroppen... för jag har även vissa symtom på för höga androgener med typ lite hårväxt i ansiktet + magen samt fått mer finnar (vilket jag aldrig fick när jag åt minipiller). Så jag tror faktiskt att jag ligger för högt där (vilket jag vet att jag gör men kvinnokliniken avfärdade det). Så funderar på om jag ska slänga ut pengar på Werlabs men vet inte.

    Åh heja! Wow vad kul om det börjar redan. Här var det riktigt negativt så jag lär få vänta 5-6 dagar. Är så tröttsamt att ha ÄL så ?sent? som jag har det.

    En fråga, tog du dina prover fastande på morgonen? För läste nu att tsh ska ta fastande då de är som högst då.. jag tog det kl 14 och hade ätit lunch.

    Ja men det känns okej och jag känner mig peppad samtidigt som jag bara vill slänga mig in i fertilitetsbehandlingar och få hjälp så snabbt det bara går. Orkar inte vänta
    Vad "spännande" det där med hårväxt.. Jag har alltid haft några fjun på ett ställe i ansiktet sedan jag var väldigt liten och av någon väldigt outgrundlig anledning testade att raka mig där, haha Drömmer (det är aldrig någon ser det om jag inte pekar ut det och verkligen ber folk kolla noggrant). Meen, efter mitt mf så märkte jag helt plötsligt att dessa fjun har blivit mörkare?! Så jag misstänker något liknande. Fick också en massa cystiska finnar när jag slutade med p-piller. Vet du vilka tester som är bra att ta för att kolla upp det? 
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-10 16:46:49 följande:
    Amen vad bra att du kunde konvertera enheterna! Så du slapp vara orolig för att något värde skulle vara mindre optimalt, 53 i progesteron låter tipp topp

    Som jag förstått det ska man inte ha för högt AMH, för då har man troligen PCO som leder till att man har svårt att ägglossa på grund av många och inte tillräckligt mogna äggblåsor. Men ett AMH-värde på 28 är bra för en tanta som fyller 37 år

    Det är väl ett bra delmål att ha, att du ska vara gravid när du fyller 33 år! Jag får sikta in mig på att vara gravid innan jag fyller 38 år, om det inte blir plus denna månaden vill säga

    Vad roligt att du redan gissat dig till en flicka som första barn! Maja är väldigt fint och funkar internationellt också, perfekt Jag har på känn att jag får en pojke och hans ska heta Walter. Och eventuellt blir det bara ett barn för oss. Jag kanske kan tänka mig två, men tror faktiskt jag kan nöja mig med ett också. Mer tid över åt det barnet och åt att ta hand om relationen  

    Hahaha, Barbro och Snorre! Jag döööör! Sjuuukt roligt! Min man är förtjust i namnet Mimmi, och vi skulle få en tjej, men där har jag satt inte ett veto också, haha.

    Idag är jag på äl+1, fick peak igår morse och sen vart det lågt igen strax innan lunch, så rätt snabb peak denna cykeln. Och så hade jag hög temp imorse, runt 37 grader. Så nu börjar väntan igen. Men förra cykeln så var väntan faktiskt helt ok. Jag släppte tempen och alla app:ar och bara levde som vanligt! Drack till och med två glas vin på en AW! Så skönt!

    Hur mår du idag? Kram!
    Haha, inte är du väl tanta heller! Skrattande

    Ja, det är väl bäst att lägga målet lite längre fram i tiden så att man inte känner extra press. Gud vad roligt, när jag skrev mitt meddelande så såg jag framför mig att du skulle få en pojke men ville inte skriva det med risk för att framstå som ett riktigt freak, haha. Tungan ute Men du känner nog på dig rätt, och Walter är ju ett jättesött namn! 

    Skönt ändå att hinna se att man får peak. Det saknade jag faktiskt denna cykeln, det blir svårt att räkna och veta vad man ska förvänta sig (iaf nu med knasig cykel). Fick ni till det i tid? Så härligt att du kunde släppa det sen, låter verkligen mycket hälsosammare och hållbart. Solig Själv är jag heeeelt sänkt nu. Mitt knas bara fortsätter och jag känner mig såå frustrerad då det aldrig har varit såhär tidigare i mitt liv. Förra månaden var det bruna flytningar av och till i över en vecka innan en redig blödning kom igång, så jag vet inte när cykeln började exakt. Men om jag räknar från den redigare blödningen så är jag på dag 21 nu, och vad hände? Jo, väldigt ljusbruna flytningar började smyga sig på. Nästan så att man inte ser det, men jag märker ju minsta lilla förändring nu. Det är alldeles för tidigt för att börja en blödning för mig och min normala 28-dagarscykel. Så antingen har jag drabbats av en ihållande oregelbunden cykel eller så har jag inte ägglossat på typ två månader Rynkar på näsan Vill typ slita ut alla reproduktiva organ och kasta i papperskorgen, känner bara sån ilska och vanmakt varenda gång jag ser den där satans färgen på papperet. Why, why, whyyy.. Jag fattar inte Tyst

    Ledsen över min totalkollaps här, haha, det repar sig nog till imorgon. Godnatt <3
  • CairoCarro
    FasterOwe skrev 2020-10-11 17:12:32 följande:

    Jag fick också mens igår. Nu vet jag att jag inte kan lita på kroppens hittepåsignaler.

    Jag har faktiskt beställt rosenrot nu, tycker det är lite pinsamt men det ska åtminstone inte finnas några bieffekter vad jag har läst. Och det finns ju forskning som visar att det har positiv inverkan på depression iallafall! Kan behövas sånahär dagar.

    Tydligen ska rosenrot hjälpa de som inte har ägglossning att få det, och jag har ju snarare väldigt kraftig äl och enligt gyn många ägg som vill mogna samtidigt. Så är jag bara dum om jag testar rr? Finns det risk att vi får femlingar? Är det någon som är lite insatt?


    De som hängt med här ett tag vet ju vad jag kommer säga om rosenrot haha, men alltså det ställde till det helt för mig. Utöver biverkningar som att jag kände mig i obalans, lättretlig osv så blev min ägglossning väldigt sen, möjlitvis att jag inte ens hade någon. Min cykel blev längre med oregelbundna blödningar och det är fortfarande inte bra. Jag vet att vissa inte får såna biverkningar men jag påverkades verkligen negativt. Det kan, såvitt jag förstått, hjälpa de som har svårt att ägglossa men ställa till det för dem som redan har en bra cykel. Jag var regelbunden innan, 28 dagar. 
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-12 17:06:07 följande:
    Alltså, jag är en suuuuperfräsch tanta Känner mig inte gammal, men tyvärr sjunker ju fertiliteten hos kvinnor drastiskt efter 35 år  

    Åhhh, vad fint! Haha, tycker inte alls det hade varit freaky! Jag hade själv kunnat skriva samma sak, ibland känner man bara saker på sig Jag ska tänka fina affirmationer om dig och din flicka! <3 

    Jag och min man kämpar på med heminseminationer, ibland får vi till det på mindre viktiga dagar under den fertila perioden, men i stort sett aldrig vid ägglossning Prestationsångesten blir för mycket...Det kan så klart minska våra chanser, men bara om det är något fel på hans sperma, och det vet vi ju inte än. 

    Har du helt lagt ägglossningstester på hyllan? Jag hade nog nästan kunnat göra det, för nu känner jag väl igen mina vattniga flytningar (ca 4-5 dagar innan ägglossning) och sen kommer äggviteflytningar 2-3 dagar innan själv ägglossningen). Sen brukar jag ha äggviteflytningar ytterligare 1-2 dagar. Så enbart utifrån flytningarna hade jag nog kunnat pricka in ägglossning rätt bra. Men jag tycker fortfarande det är lite kul med stickorna (de är ju också de enda som jag får positivt på ). 

    Vad tråkigt att höra att du har det kämpigt just nu =( Men ja, du ska ju räkna första dagen med färskt rött blod som cd1. Om du redan nu börjat få spottings så skulle det kunna innebära att ditt östrogen är högt för att vara lutealfas, det vill säga i relation till progesteronet, då kan man få spottings (källa Vulverine). Hur känns cykeln annars? Har du haft ont i dina bröst? Har du haft mycket humörsvängingar? Om du är osäker på om du haft ägglossning eller inte så hade jag tagit tempen och jämfört med vad du brukar ha i follikulära fasen. Om du haft ägglossning så bör du ligga minst 0.3 över det oavsett när på dagen du tempar.

    Men bara ut med frustrationen! Den har du ändå ingen nytta av. Tänk på att du göra vad du kan för att stabilisera systemet. Du äter bra, du försöker stressa mindre, träna lagom mycket och du har regelbundet sex med din man! Mycket mer än så kan du inte riktigt göra, kroppen är ett mysterium! =/ Stor kram till dig i alla fall <3
    Haha, såklart du är, förväntade mig inget mindre än det Flört det är ju ingen ålder idag! Men jo det är ju tyvärr så, inget kul att tänka på! Men nog har vi ändå mer än tillräckligt med tid kvar på vår sida för att hinna med detta. Åh tack, vad fint av dig <3 Ska affirmera positiva tankar om Walter jag med Skrattande

    Åh, jag fattar.. Blir det några dagar innan då iaf? Att ha sex på samma dag som ÄL kan ju t o m vara lite för sent så så länge man har det innan så är det ju bra. Men det blir verkligen mycket prestationsångest, min man har tyckt samma. Nu senast när jag inte tog test så blev det ju en ganska utdragen period för oss så sista gången så kände jag verkligen att jag bara ville få det överstökat, ingen höjdare direkt haha. 

    Nu senast gjorde jag det, hade några kvar sedan innan men de tog slut innan jag fick nån peak och sedan köpte jag inte fler. Jag vill egentligen kunna veta, men jag har upplevt att jag fått fertila flytningar som skiljer sig flera dagar från peaken på testen och det skapar massa stress.. Och två gånger när jag kontrolltestat med enkel sticka efter peak med digitalt test så har det varit blandade resultat. En gång jättetydlig peak även på stickan och en gång i princip blankt. Så jag vet inte vad jag ska tro. Har du märkt någon skillnad mellan hur träffsäkra olika tester är? Hmm om östrogen är högt, vad kan det bero på? Det blir väl så om man inte ägglossar antar jag, men kan det även finnas andra anledningar? Denna cykel har jag haft väldigt lite symtom. Jag får jätteömma bröst typ varannan eller var tredje cykel, och däremellan ingenting. Också ganska skumt. Jag brukar dock få PMS en vecka innan mens, 1-2 dagar då jag känner mig jäättedeppig. Det stämmer väl eventuellt med denna cykeln, för igår på dag 21 satt jag och tokgrät på kvällen och hulkade om alla hemlösa människor man ser på gatorna här. Tungan ute

    I morse ringde jag en jättebra fertilitetsklinik och fick tid om två veckor. Ska träffa en professor i reprokduktiv endokrinologi, så att vi kan djupdyka i alla mina värden, så jag hoppas verkligen att vi kan få mig på banan igen. Man kan även få komma varje dag och följa ägglossning via blodprov, så det är jag peppad på nu! Två veckor känns som en evighet nu bara.. När beräknar du BIM nu? Kramar till dig!
  • CairoCarro

    Usch, jag känner mig så deppig och ganska upprörd just nu. Kom precis hem från ett läkarbesök hos en "hormonspecialist" som konstaterade att jag har både PCOS och Hashimoto (sköldkörtelsjukdom). Dock mild form, åtminstone för PCOS, men ändå! Men andra ord så ägglossar jag ibland men inte alltid, och det var förmodligen därför jag fick missfall. Kul att höra. Jag har alltså gått till gyn flera gånger i det senaste, och testat TSH ca 5 gånger, och ändå har ingen lyckats inser att ett plus ett borde vara två. Gick till specialisten bara pga att jag själv misstänkte Hashimoto. PCOS kom som en otrevlig överraskning trots att jag alltid sagt att nåt säkert är fel.. Tur att jag redan bokat tid hos en fertilitetsklinik, för min kropp verkar ju inte kunna leverera på egen hand.. :(  

    Hoppas det går bättre för alla er andra! Kram Hjärta

  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-10-15 12:54:03 följande:
    <3 fina du!

    Förstår givetvis att det måste kännas riktigt jobbigt. Men tänk så bra att du litade på din magkänsla att något var tokigt. Nu kan du få den hjälp du behöver och att du har fått mer svar än att gå i ovisshet <3

    Hur kom de fram till pcos? Via VUL och blodprov? För jag tror ju också att jag har mild pcos... väntar på tid hos kliniken! Största kramen till dig!!
    Tack fina du! 

    Jo, nu behöver jag inte ha diffus oro i kroppen iaf, gå och tjata på min man om att jag minsann vet att nåt är fel och att läkarna inte lyssnar, haha. Det är ju bara tragiskt dock att jag själv skulle behöva efterforska och insistera för att ens få rätt prover tagna. Så många år av symtom på Hashimoto som jag kanske inte hade behövt ha - tänk om jag inte kommer känna mig konstant trött när jag får medicin liksom. Så galet. 

    Gällande PCOS så frågade hon en massa om min cykel: längd, hur jag blöder, när i cykeln ägglossningen kommer osv, och hon sa att den var "off", trots allt (jag har ju trott att den var perfekt). Så då frågade hon om jag haft akne och bad att få se min hy samt om jag har extra behåring i ansiktet och så, vilket hon sa att jag hade extra även om det typ bara ser ut som fjun. Dålig hy fick jag ju efter p-piller även om det är behandlat separat redan. Jag nämnde att jag sökt hjälp flera gånger för att jag tappar så mkt hår på huvudet men bara fått höra att det är pga stress, så då sa hon att jag nog har högt testosteron. Jag sa att senaste gynstället sa att mitt testo + DHEA är lite högt men inget att bry sig om, än. Mitt testo var 46 men skulle enligt dem ligga under 45. Denna läkaren sa att visst, gränsen ligger på 40 men en kvinna i din ålder och storlek har inte över 20 normalt, och testorsteron skapas i äggstockarna så jag har uppenbarligen lätt insulinresistens där. Hon sa även att jag nog gått under radarn för att jag är så smal (som utöver gener/livsstil även till viss del kan bero på Hashimoto som gör en muskelsvag), och blir jag storlek större så skulle även testorsteronet och min behåring öka.. :/ Måste äta androgener för resten av mitt liv, eller så får jag väl hoppa på p-piller igen efter jag fått barn för då var det bättre. Hon tog massa prover och svar kommer nästa vecka. De tog även AMH vilket känns skitläskigt nu. Tänk om jag är helt kasserad?

    Men jag ska tillägga att denna läkare inte var specialist på reproduktiva systemet så vi får se vad fertiliteskliniken säger nästnästa vecka, men jag är ganska säker på att läkaren där kommer säga samma sak. Känner att jag kommer vara i goda händer hos dem i alla fall, och det känns skönt att jag drev på detta redan och inte väntade ett år och led i onödan!

    Jag hoppas verkligen att de kollar upp detta med PCOS ordentligt för dig, det skulle ju förklara så mycket kring varför det går lite segt för oss.. Hoppas du får tid snart så att du slipper vänta! Har ÄL slagit till än? :) Många kramar och tack för att du finns här!
  • CairoCarro
    Myran1234 skrev 2020-10-15 16:17:39 följande:
    Vad tråkigt att höra, men bra att du äntligen fått det utrett. Jag antar att det går att behandla på något sätt? <3

    Hade du märkt av att du ibland inte ägglossade, eller hur gissade du dig till att det kunde vara något sådant här? Visst körde du också med temperaturmätning och ÄL-test?

    Håller tummarna för dig att det ordnar upp sig.

    Styrkekram <3
    Ja, det kan man tror jag. I alla fall för sköldkörteln, även om man inte kan bota. PCOS kan man ju inte heller bota men man kan i alla fall få medicin som sätter igång och kontrollerar ägglossningen. 

    Nja, alltså vi hade ju inte försökt så länge och innan dess hade jag inte brytt mig så mycket. Månaden jag blev gravid och månaden efter så hade jag tydliga utslag på testet och det var även runt CD14 som jag ägglossade. Efter det så har jag haft två månader med så svaga utslag på testerna att jag trott att kroppen kanske försökt ägglossa men inte kunnat helt, ibland har det svagt segat sig uppåt på typ CD17. Jag har känt av äggstockarna så blåsorna har säkert bara fortsatt och blivit cystor istället.  Jag har mest misstänkt att jag har låg fretilitet för att jag slarvat med preventivmedel och sedan kört utan i fem år med ganska slarvigt beräknade "säkra perioder" utan att bli oplanerat gravid, det känns liksom inte normalt. Jag har ju även upptäckt att jag antingen inte har något fertilt sekret eller så kommer det flera dagar efter positivt ÄL-test. 

    Ja precis, jag försökte tempa men blev bara förvirrad av det och nu fattar jag ju varför :/ Månaden jag blev gravid hade jag bra kurva men efter det var det lite upp och ned hela tiden. Hur går det för dig nu? Tempar du fotfarande? Kram! 
  • CairoCarro
    Vickan31 skrev 2020-10-15 16:15:42 följande:
    Vad jobbigt att få allt det här över dig när ingen av de tidigare läkarna sagt att du förmodligen har PCOS och Hashimoto. Jag kan bara tänka mig vilken chock det blev, även om du som sagt har tänkt i samma banor själv. Håller med förestående talare att det är ju superbra att du stått på dig och litat på din magkänsla! Då kan du ju nu börja få rätt hjälp och stöd, samt få veta mer från fertilitetskliniken utifrån vad de nya provsvaren säger. Jättebra att du orkat driva på det här (även om man tycker att man inte ska behöva "tjata") och jag tror och hoppas att du kommer att få bra hjälp framöver för att kunna få ditt efterlängtade barn Hjärta
    Ja, det var lite som att få en käftsmäll. Jag misstänkte det ju som sagt men trodde inte att jag skulle få beskedet så snabbt och så rakt på sak, allt på en gång liksom. Tack så mycket Hjärta Ja, det ska nog lösa sig, bara vi får till stark ägglossning och stöttande hormoner efteråt så kanske det fixar sig. Tacka gudarna för modern medicin, haha! Allt har sin tid, vi kommer hålla våra älskade barn i famnen om inte allt för länge! Och då kommer väntan vara värt det. 
  • CairoCarro
    Baconpie skrev 2020-10-15 18:50:05 följande:
    Men vad kämpigt med såna besked! Får du någon vidare hjälp? Hashimotos kräver väl medicinering? Jag har också PCOS, men det är faktiskt en fördel vid eventuell IVF, eftersom att vi har många ägg och med lite hjälp är prognosen mycket god att bli gravid. <3 Finns mycket bra info om PCOS hos Vulverine, hennes råd och tillskott har gjort stor skillnad för mig. Kram!
    Åh, är det så? Vad underbart att få höra det. Tack för det, behövde höra något positivt! Den läkaren ville testa mitt AMH för att se om min äggreserv är OK så jag blev lite rädd att hon trodde att den också var kass.. men som du säger så har man ju massa blåsor. Får du någon behandling just nu eller jobbar du med kost och så främst? Jo jag har en tid hos en prisbelönt fertilitetsexpert här om knappt två veckor. Hoppas och tror att han ska kunna styra denna skutan mot graviditet. Men kan såklart börja göra vad jag kan tills med vad gäller kost och så.. vem vet, det kanske tar sig medan man väntar på behandling? Tack och stor kram till dig!
  • CairoCarro
    Vickan31 skrev 2020-10-15 17:25:47 följande:
    Ja men det är klart, det måste ju ha varit något av en chock ändå kan jag tänka mig. Blir varm om hjärtat att du, trots det här beskedet som kastades över dig helt plötsligt, skriver så fint! Och så är det ju, vi lever i en tid då det finns massa bra hjälp att få så det kommer att lösa sig för er så att ni snart får ert/era efterlängtade barn, det är jag säker på! Hjärta
    Detsamma, det kommer gå så bra för dig med och tack för dina fina ord! Vi är här för att stötta varandra. Kram Hjärta
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet