• Link92

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Vi får egentligen inte försöka kommande månad, men jag vill ju följa hur det går för er! :) Lägger in mig i listan ändå.

    Baconpie, 35 år, BIM 15/10

    Link92, 28 år, BIM 15/10

  • Link92

    Hej på er! Jag har knappt skrivit sedan september-tråden men läser och följer er :)

    Igår fick vi svar på vår utredning att allt ser normalt och tom jättebra ut för oss. Normalt spermaprov och jag hade jättebra resultat utifrån blodprov och gynundersökning, på ultraljudet syntes massvis med ägg och det verkar som att vänster äggstock kommer släppa ett ägg nu på söndag-måndag som jag trott :) känns hur skönt som helst och som att vi fått en riktig nystart efter de här 14-15 månaderna utan resultat. Vi har helt enkelt haft otur och förmodligen gissat ÄL lite för tidigt några gånger. Jag känner mig så lättad och har fått ny pepp att fortsätta försöka! :) Vi får dock inte försöka denna ÄL pga att jag fick vaccinera om för röda hund, men nästa ÄL bör vara runt sista oktober/första november så då kör vi på nytt.

    Vi ska alltså försöka helt på egen hand nu fram till februari 2022 när jag fyller 30 (för så ser reglerna i vår region ut när alla tester visar normalt), då blir det IVF. Vill vi ha hjälp innan måste vi söka det privat. Men försöker att inte tänka på det utan fokusera på att vi kommer bli gravida snart utan hjälp :)

  • Link92
    Jenzia skrev 2020-10-02 14:16:44 följande:

    Vad skönt med positivt besked! Kanske lossnar det nu då, när stressen och pressen släpper lite

    Vi ska på vårt återbesök på onsdag i nästa vecka. Håll tummarna för att beskedet blir bra för oss också!


    Tack :) ja jag hoppas det! Om inte annat är det skönt att känna sig tillfreds med livet ett tag, tycker utredningen har varit lite påfrestande med all väntan.

    Ja, hoppas!!
  • Link92
    Baconpie skrev 2020-10-02 14:34:08 följande:

    Jag har undrat hur det gått för dig. Grattis till fina prover! Men vilken lång tid att behöva försöka själv i flera år bara för att ni är unga. Hoppas det går vägen för er.

    Minns inte om du brukar tempa? Jag tycker appen premom är hjälpsam i att hitta ÄL ihop med temp och tester.


    Tack vad snällt! Ja, tydligen får man inte hjälp förrän man fyllt 30 om alla prover ser bra ut, och då ska man ha försökt i två år, och det kommer vi ju definitivt ha gjort då :)

    Jag brukar tempa och köra ÄL-tester! Detta är första månaden på över ett år som jag inte gör det, tillåter mig en paus nu när vi ändå inte får försöka. Men jag har en så kallad "slow rise" så det brukar vara svårt att avgöra exakt dag för ÄL. Jag hade först Natural Cycles i nästan ett år och sedan i våras någon gång har jag kört Fertility Friend. Gillar FF supermycket. Har också laddat hem premom nu så ska testa det nästa cykel :)
  • Link92

    Hej!! Jag skulle ju ta lite paus pga inget liggande denna cykel eftersom jag vaccinerade mig mot röda hund, MEN har tagit ägglossningstester ändå för att jag har så många hemma, och igår blev de positiva på cd 22! Har mest troligt ÄL idag, min senaste ÄL någonsin, och då det är 30 dagar efter vaccination är det ok att försöka bli gravid igen!! Berättade det för min man när han kom hem från jobbet så fick till det då, så nu blir det en spännande väntan även denna cykel :) försök nr 16 och BIM 23/10 :)

    Förlåt för lite hetsigt inlägg men är så peppad!! :)

    Brukar förövrigt ha cykler på 27-29 dagar men denna verkar som bli 37, min förra cykel blev också lång så hoppas detta inte är någon ny standard :(

  • Link92
    pyjamasparty22 skrev 2020-10-08 23:43:18 följande:

    Välkommen!

    Ja men är det ok att försöka så är det bara att köra på! :) förra månaden spelade min mens spratt med mig och kom två dagar sent, månaden innan det kom det en dag tidigt. Det verkar vara olika för min del..

    Håller tummarna för ett plus <3


    Förstår att det kändes frustrerande för dig! därför jag tycker det är skönt att ta temperatur och äl-test. Även om min ägglossning kan dyka upp allt från CD13 till CD23 så är tiden mellan äl och mens 13-15 dagar, oftast 14. En 100% regelbunden cykel är inte det vanliga skulle jag säga. Hade jag inte haft koll på min äl denna cykel hade jag väntat mig mens den 15/10 och säkert blivit sjukt frustrerad när den blivit över en vecka "sen". Brukar du tempa? :)

    Och tack, detsamma! Önskar inte någon så här många försök utan resultat.
  • Link92
    Sandans skrev 2020-10-08 23:44:17 följande:

    Idag kom mensen. För första gången sedan i somras så är jag glad att den kom. Dels för att min cykel för första gången är på 28 dagar (har varit allt mellan 32-35 dagar sedan jag slutade med minipiller) och dels för att vi snart kan försöka igen. Har inte haft preventivmedel sedan Maj och kört på vad vi trott varit äl. Det var först nu i september som jag tog äl tester för första gången och Vi prickade äl lite halvdant (blev ändå ledsen när grav testet var negativt för trodde verkligen det skulle gå). Tidigare har vi tänkt att ?händer det så händer det? men nu vill båda försöka på allvar. Hoppas så innerligt att det tar sig. Äl ca 22/10 om cykeln håller sig.


    Skönt att cykeln börjar kännas normal! Mina första tre cykler efter preventivmedel var också långa men ordnade sedan upp sig. Hoppas det håller i sig :)
  • Link92
    Sandans skrev 2020-10-09 08:32:48 följande:

    Tack. Det ger mig lite hopp inför kommande cykler. :) Läste i tråden att ni är inne på försök nr 16. Har ni försökt aktivt samtliga gånger? Vad hade du för preventivmedel innan?


    Ett par av gångerna har inte varit jättelyckade med timing och så pga jobb på annan ort, men annars har vi försökt aktivt hela tiden. Jag hade Mirena hormonspiral, var inne på min andra spiral (totalt 7 år) och hade i princip aldrig blödningar från att jag satte in spiral nr 2 år 2017. Såhär i efterhand skulle jag aldrig satt in en ny 2017 men det är ju lätt att vara efterklok :)
  • Link92
    pyjamasparty22 skrev 2020-10-09 10:50:45 följande:

    Nej, tempar inte.. är så dålig på o få in saker och ting till vardagsrutiner.. men skönt att du har koll på det ändå, dock jobbigt att det är oregelbundet.

    Har hört om rosenrot och allt sånt, har du testat det ?


    Ja jag har hört talas om det men upplever att de flesta som testat det här har fuckat upp sina cyklar med det. Nu har bara två cykler varit lite långa, annars brukar mina cykler vara hyfsat regelbundna, så tänker ha lite is i magen. RR verkar inte vara bra för en om man har en bra cykel. Kanske behöver min kropp boostas med lite mer vila och näringsrik mat bara :) har tänkt försöka ha en mer avslappnad approach till den här situationen nu, orkar inte stressa upp mig mer.

    Har du testat RR?
  • Link92
    bananmilkshake skrev 2020-10-17 09:30:44 följande:

    Hej alla! Jag plussade imorse! 


    Grattis!! :D
  • Link92
    Stickling skrev 2020-10-20 19:47:27 följande:

    Visst är vi ett gäng kvar här som inte har passerat bim än? Jag får en lång cykel den här månaden, är på dag 34 idag och har bim någon gång mellan torsdag och lördag. Har som vanligt haft mensvärk någon gång om dagen sedan en vecka tillbaka, så har inget stort hopp tyvärr. 

    Hur går det för er andra?


    Jag har BIM på fredag! CD36 idag så även jag har lång cykel denna månad. Har haft ömma bröst ett par dagar och lite molvärk sedan igår och då detta är helt normalt innan mens för mig har jag inga stora förhoppningar. Väntar med att testa till helgen :)
  • Link92
    Stickling skrev 2020-10-21 19:50:12 följande:

    Hej allihop! Jag frågade igår om det fanns några kvar här i tråden som inte passerat bim än, och fick svar från ett helt gäng. Roligt och spännande att följa er, håller tummarna för er alla! Själv har jag börjat få svagt rosa på papperet nu, så mensen är på ingång, vilket stämmer med bim som är imorgon. Jag hoppar över till novembergruppen, och hoppas inte att ni som väntar på bim behöver göra oss andra sällskap där :) Lycka till allihop!


    Här kom mensen som beräknat nu på morgonen så även jag byter tråd. Tråkigt med väntat!
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet