• Wed 7 Oct 2020 17:37
    7194 visningar
    427 svar
    +1
    427
    7194

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Hej jag är lite tillbaka igen på familjeliv. Är på cd 9 idag och imorgon börjar jag med ÄL tester igen. Har lite molvärk vilket jag alltid brukar få någon vecka innan ÄL. Går in på 7e försöket efter ma. Mannen ska lämna prov om 2 veckor och därefter får vi se vad som händer för oss. Nu är det bara att hoppas på ett litet plus framöver. Fasen vad alla är grymma som kämpar på månad efter månad <3

  • Thu 8 Oct 2020 09:10
    Jenzia skrev 2020-10-07 18:35:28 följande:

    Välkommen tillbaka! Jag har saknar dig <3

    Vi följs åt på Cd9 och jag har med haft molvärk hela dagen idag Plus äggviteflytningar imorse. Tänker att det är lite tidigt, att ägglossningen borde kunna dröja 3-4 dagar till ändå kanske. Lh-testet i eftermiddag var iaf tokblankt.

    Vårt återbesök som skulle varit idag blev framflyttat två veckor, vart så besviken igår men idag har jag accepterar det. Siktar på att bli gravid inom åtta månader Oavsett om det sker naturligt eller via IVF.

    Hur mår du annars? Kram!


    Men hej <3 Jag har saknat er också!

    Härligt du får nog dock ÄL tidigare än mig då jag alltid får ÄL mellan cd 16-18. Så har en tid kvar haha... det konstiga denna månad är att min temp är så låg mot vad jag är van vid. Den ligger runt 36.2-36.4 och jag brukar ligga på 36.4-36.6 (dock för högt egentligen). Kanske har kroppen äntligen hamnat i mer balans gällande hormonerna.

    Mitt lh test är med största sannolikhet också tokblankt fortfarande. Jag har fått mycket krämiga flytningar så östrogenet har nog börjat klättra.

    Nej men vad säger du vad tråkigt för er! Även om det är 2 veckor så vet jag att det känns som en evighet. Precis lika som för mig när jag bara går och väntar på att mannen ska lämna prov... vill bara börja få svar på saker och ting. Jag hoppas verkligen att allt ser fint ut för er <3 hör gärna av dig när du vet mer!

    Jag mår annars ganska bra. Tänker att vi bara kan fortsätta försöka och hoppas med allt vi kan hur mår du? Kram
  • Thu 8 Oct 2020 16:01
    Geranium skrev 2020-10-08 10:52:40 följande:

    Nâgon här som vet om en urinvägsinfektion kan ha negativ pâverkan dâ man försöker bli gravid? Jag fajtas med en infektion sedan 5-6 dagar ungefär och vill helst undvika att ta antibiotika dâ det stâr i bipacksedeln att det kan pâverka när man är gravid eller försöker att bli gravid... Hoppas pâ att kunna bli av med den med mkt citronvatten och tranbärstillskott men än sâ länge hänger den kvar. Frâgan är alltsâ om själva infektionen kan pâverka mina försök negativt den här mânaden? Rynkar på näsan


    Jag skulle säga att du tar antibiotika även om det suger. Jag har erfarenhet av att få njurbäckeninflammation (från uvi) och blev riktigt riktigt sjuk. Det hela slutade med väldigt stark antibiotika i 18 dagar och sjukskrivning i 3 veckor. Bättre att försöka med bebis igen när du fått bort infektionen <3 
  • Thu 8 Oct 2020 18:37
    Jenzia skrev 2020-10-08 17:12:10 följande:

    Spännande med tempen! Kan ju vara så som du skriver att du fått mer balans de senaste månaderna och att det visar sig i cykeln! Min temp ligger alltid högt, haha, för det mesta runt 36,6 i follikulärafasen. Men enligt Vulverine är det tydligen bättre att ha lite högre än för låg, för låg tyder tydligen på hypotyreos  eller liknande problemtik  

    Just nu är jag jääääättekissignödig, men försöker hålla mig så jag kan ta ett lh-test kl 18.30. Fick lite ökning på det jag tog vid lunch, jämförelse med det i morse, så  vill säkerställa så jag inte missar en tidig peak, även om jag hoppas och ber att peaken kommer tidigast imorgon! 

    Jag har i alla fall fått mina värden hemskickade, de har bara tagit fyra värden, lite klent väl? TSH 1,6, Progesteron 55, Prolaktin 335 och AMH 28. Alla ser ok ut om man tänker i förhållande till fertilitet hos en kvinna i min ålder Jag minns att ditt TSH var 1,5, så där ligger vi rätt lika!

    Känns det ok att vara påväg mot ägglossning igen? Jag är betydligt mer positivt inställd idag än vad jag var i tisdags (när vi fick beskedet om att vårt uppföljningsbesök var framflyttat) då målade jag allt i svart, haha! Som en riktig drama queen! Dras också med en dryg förkylning de senaste två veckorna, blä! Men snart helg i alla fall


    Ja jag vet inte vad som har hänt helt ärligt! Men ska mäta både oralt och vaginalt imorgon bitti tänkte jag. Kanske jag som sover sämre munnen öppen hahaha skulle bara så gärna vilja ta en massa prover och få det svart på vitt om något är helt knas i kroppen... för jag har även vissa symtom på för höga androgener med typ lite hårväxt i ansiktet + magen samt fått mer finnar (vilket jag aldrig fick när jag åt minipiller). Så jag tror faktiskt att jag ligger för högt där (vilket jag vet att jag gör men kvinnokliniken avfärdade det). Så funderar på om jag ska slänga ut pengar på Werlabs men vet inte.

    Åh heja! Wow vad kul om det börjar redan. Här var det riktigt negativt så jag lär få vänta 5-6 dagar. Är så tröttsamt att ha ÄL så ?sent? som jag har det.

    En fråga, tog du dina prover fastande på morgonen? För läste nu att tsh ska ta fastande då de är som högst då.. jag tog det kl 14 och hade ätit lunch.

    Ja men det känns okej och jag känner mig peppad samtidigt som jag bara vill slänga mig in i fertilitetsbehandlingar och få hjälp så snabbt det bara går. Orkar inte vänta
  • Thu 8 Oct 2020 21:38
    CairoCarro skrev 2020-10-08 21:08:43 följande:

    Vad "spännande" det där med hårväxt.. Jag har alltid haft några fjun på ett ställe i ansiktet sedan jag var väldigt liten och av någon väldigt outgrundlig anledning testade att raka mig där, haha  (det är aldrig någon ser det om jag inte pekar ut det och verkligen ber folk kolla noggrant). Meen, efter mitt mf så märkte jag helt plötsligt att dessa fjun har blivit mörkare?! Så jag misstänker något liknande. Fick också en massa cystiska finnar när jag slutade med p-piller. Vet du vilka tester som är bra att ta för att kolla upp det? 


    Hej <3

    Det jag skulle gissa på är bra att ta är androgener så typ testosteron och SHBG. Jag mailade faktiskt precis en annan klinik här i närheten och hoppas kunna få komma till dom och göra en ordentlig undersökning (experter på IVF, insemination etc). De har ingen väntetid heller så om vi skulle vilja så kan man starta igång behandling snabbt om det skulle behövas. Dock är det privat så det kommer kosta en del.
  • Fri 9 Oct 2020 12:51

    En nyfiken liten fråga: när brukar ni få ÄL och hur långa cykler har ni?

    Har nämligen läst att med åldern så brukar ÄL komma tidigare. Jag får ÄL på dag 16-18 isch. Lite oregelbundet efter ma.

  • Fri 9 Oct 2020 15:09
    toenail skrev 2020-10-09 14:35:29 följande:

    Jag har oftast en cykel på 28 dagar. Har bara testat två månader men förra månaden fick jag positivt på ÄL test CD 13 så ÄL den 14 kanske. Nu fick jag positivt på CD 15 så ÄL typ CD 16? Jag är 28 år. Hur gammal är du?


    Jag är också 28 och får se när jag för ÄL denna gång. Jag har dessutom positivt o 2,5 dag innan ägget släpper så även om jag har positivt på dag 14 så släpper inte ägget förrän på dag 16. Men som sagt, det rör sig än så länge mellan dag 16-18 och en cykel på 29-32 dagar.
  • Fri 9 Oct 2020 22:19
    toenail skrev 2020-10-09 19:50:22 följande:

    Kanske en jättedum fråga men hur vet du när faktiskt har ägglossning? Jag tycker det är så oklart för har läst att vid positivt ägglossningstest så kan det ta 12-48h innan ägget släpper. Om jag får positivt en måndag kl 10 och ägget släpper om 12 timmar då har jag ju ägglossning samma dag, men om det släpper 48h senare då har jag plötsligt ägglossning på onsdagen. Så himla svårt att räkna ut det där tycker jag.


    Det finns inga dumma frågor jag tempar så jag ser på ett ungefär när ägget släppt. Så om jag har positivt cd 14, cd 15 och halva cd 16 så släpper ofta ägget på eftermiddagen/kvällen och tempen går upp cd 17. Ofta har man ägglossningen dagen INNAN tempökning. Men det kan variera och tempen kan vara seg uppåt vilket gör att det kan vara svårare att veta när ägget släppt.

    Se bild från en tidigare kurva:

  • Sat 10 Oct 2020 16:06
    toenail skrev 2020-10-10 06:32:01 följande:

    Jaha, skulle du säga att tempa är det mest säkra och tydliga sättet att se sin ägglossning på?

    En till fråga då (som inte är dum haha) Får du positivt med ägglossningstest i flera dagar?? Jag har bara fått det en gång per testperiod vad jag förstått. Alltså det som är min peak. Sen sjunker det ganska mycket till nästa gång jag testar. Se bilden. Uhh det är så mycket att tänka på som man oroar sig för nu när man verkligen planerar och försöker få till en bebis.


    Tempen alternativt med vul/blodprov är det enda som kan påvisa att man faktiskt haft ägglossning. Lh ökar endast för att kroppen vill försöka ägglossa, men inte säkert att ägget lossar.

    Ja jag får positivt flera dagar alltså för teststrecket är mycket mörkare än referensstrecket. Men vi alla är olika! Vissa har en snabb peak på ett par timmar, andra har ett dygn och vissa som mig har i cirka 2-3 dagar innan ägget släpper. För mig är det väldigt ?skönt? att peaken är flertalet dagar då vi kan planera in sex lättare och att vi vet att vi har på oss ett par dagar
  • Sat 10 Oct 2020 17:22
    Jenzia skrev 2020-10-10 17:03:52 följande:

    Hur har det gått med tempen?!? Generellt så litar jag mer på min temp sedan jag gick över till vaginalt. Min termometer från NC mäter också den vaginala tempen på typ 10 sekunder! I munnen tar det betydligt längre.

    Hmm, vad ger höga androgener? Är det någon slags hormonell obalans eller? Vilka värdens mäter höga androgener då? Ja, jag kommer nog ta en näringsstatus via Werlabs i a f, eller lite beroende på vad makens testresultat blir.

    Jag tror faktiskt det är munkpepparna som gjort att jag fått ägglossning så tidigt två cykler i rad, så nu har jag lagt den på hyllan också. Känns lite knasigt att ha ägglossning redan på cd11, har ägget verkligen hunnit mogna till det? Hahaha. Ja, fick ägglossning igår, btw. Så äl+1 idag.

    Nä, jag tog mitt tsh-prov direkt efter lunch, haha. Kanske kan få till det på fastande mage om jag köper ett större test från Werlabs

    Jag förstår dig till 100 procent. Den ständiga väntan är rätt dryg. Känns som att vi verkligen får testa vårt tålamod! Jag har heller inte haft rätt mindset under tiden vi försökt, ofta tänkt att det kommer inte gå på egen hand, vi är för gamla , vi är inte fertila/kompatibla och kommer behöva IVF. I och med att det ändå tar rätt lång tid att få komma till IVF så försöker jag nu tänka på ett annat sätt. Jag försökte till och med visualisera befruktningen denna cykeln, haha. Låter lite flummigt, men jag hoppas att det ska leda till lite mer hopp och inte så mycket förtvivlan

    Någon stegring på G idag kanske? Kram!


    Jadu tempen verkar leva sitt eget liv men ligger runt 36,4 iaf och det får jag vara nöjd med (dock oralt). Tempade inte imorse då vi tog sovmorron. Var sååå trött men ska tempa imorgon igen

    Du ska se att dina ägg är tipp topp. Jag tror verkligen på ett plus för er denna månad!! Ja men precis, jag tänker också att jag ska byta mindset. Vi har tagit kontakt med Linné kliniken i Uppsala och hoppas få komma dit för en undersökning/utredning om någon månad.

    Höga androgener kan man få från typ hirsutism, pcos etc. Jag har ju senare ÄL (oftast dag 18-19) men ibland runt dag 16. Men landstinget säger ju mest ?det är normalt?. Vill komma till någon som faktiskt tar sig tid att göra en ordentlig undersökning och inte bara viftar runt med staven i 3 sekunder.

    Är på dag 12 bara och brukar aldrig få stegring förrän dag 14 så idag var det en tom cirkel igen på ÄL test. Hoppas få ÄL runt dag 17-18. Får se vad kroppen beslutar sig för kram
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet