• Anonym (Kaffedraken)

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Hej,

    Så startar jag då ännu en ny tråd för alla oss som försöker med första barnet. Fyll gärna på i listan med ålder och BIM. 

    Hoppas att oktober bringar fruktbarhet för oss alla. 

  • Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet
  • Anonym (Kaffedraken)
    FasterOwe skrev 2020-10-07 12:58:02 följande:

    Negativt i morse med, äl+10. Testar imorgon också, sedan väntar jag på mensen bara.


    Åh, känner med dig! Jag har beslutat mig för att vänta tills helgen och se. Nyss när jag kissade så fick jag rosa på pappret! Fattar ingenting, jag brukar aldrig blöda färskt blod på det sättet innan mens. Hoppas innerligt att jag fått en så kallad nidblödning.. men försöker att inte få upp hoppet för mycket.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jenzia skrev 2020-10-06 19:32:49 följande:
    Ja, jag försöker ju leva som att inte allt i mitt huvud kretsar kring att bli gravid, men det är svårt när jag hela tiden blir påmind om det på ett eller annat sätt. Idag vart jag tex ledsen för att kliniken ringde och bokade om vårt återbesök imorgon, svaren från min mans spermaprover har inte kommit än trots att vi redan väntat en månad Så nu är tiden i första hand framflyttad två veckor. Jag är så less på att vänta hela tiden! Grrr... Fick i alla fall sköterskan att skicka hem mina värden, alltid nåt!

    Ja, det här med kosttillskott kan ju ställa till både det ena och det andra :-/ Jag har ju testat både rosenrot och munkpeppar utan någon positivt resultat. Tänker testa inositol + melatonin några cykler för att se om det ger någon effekt, sen lägger jag ned alla ?huskurer?. Hoppa ditt DHEA rättar till sig nu allt eftersom!

    Men vad härligt att höra om en man som tar egna initiativ! Det var faktiskt första gången jag läst något om ett man testar dig på eget bevåg! Och vad härligt med bra resultat!

    Jag vet inte riktigt vad jag hoppas på, mer än bästa möjliga väg framåt. Vi har iaf fått vissa indikationer på att vi kan få remiss till IVF även om allt ser bra ut. Jag hade nog inte orkar göra samma sak i ett helt år till, känns så moment 22. Som att gå i cirklar! (No shit, det heter ju menscykel!)

    Låter annars skönt att hoppa alla äl-tester och mög! Och försöka göra det till något positivt och lustfyllt Jag går nog in i min fertila period imorgon, men lite oklart då äl kommer på allt från cd12 till cd18.

    Vad sägs om att vi gör så här då, denna månaden hoppas jag åt dig och du hoppas åt mig. Så får vi ändå in lite hopp i soppan! Stor kram till dig!
    Ja, jag förstår vad du menar. Det finns överallt heela tiden tycker jag. Man blir allt lite utmattad. Neeej men vad tråkigt! Och så dåligt! Hur lyckas de med det, borde ju inte vara jättesvårt att processa några test tycker man. Suck. Bra att du får hem dina test, när tror du de kommer? Uppdatera gärna så man får veta hur det går och ser ut Skrattande

    Spännande, på vilket sätt ska inositol och melatonin hjälpa? Har tagit melatonin några gånger förr när jag haft svårt att sova pga stress (säljs receptfritt här) men jag har blivit livrädd för att testa något som min kropp kommer reagera på nu, haha. Försöker bara sitta still i båten och inte göra så mycket alls. Tungan ute 

    Ja men eller hur, haha! Jag blev positivt överraskad eftersom han hatar undersökningar men samtidigt inte så överraskad eftersom han vill ha barn så himla gärna. Han är nog mer pepp än jag ibland tror jag. Ja, det har man ju hört många gånger att man ska få hjälp efter att ha försökt i sex månader om man är över 35 så det vore ju väldigt ologiskt om ni inte erbjöds IVF även om allt ser bra ut. Jag fattar att IVF kan vara jättejobbigt för vissa, men ändå häftigt att veta att "nu finns det befruktade ägget (av god kvalitet dessutom) faktiskt där inne"! Jag skulle känna mig väldigt hoppull då Glad Nej, att bara försöka och försöka på egen hand tar verkligen på krafterna. Jag tycker att jag känner mig längre och längre ifrån att bli gravid för varje månad, även om jag fattar att jag statistiskt sett kommer närmare målet för varje dag som går. I början var det liksom spännande på ett annat sätt och efter ÄL så trodde man verkligen att "nu sker det". Det låter ju lite annorlunda nu om man säger så haha.. 

    Härligt att ÄL närmar sig! Kör på, låter bra att vi hoppas åt varann. Du har mycket hejarklack här borta som skickar massa positiv energi. Styrkekramar! 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Baconpie skrev 2020-10-07 20:38:47 följande:

    Åh, känner med dig! Jag har beslutat mig för att vänta tills helgen och se. Nyss när jag kissade så fick jag rosa på pappret! Fattar ingenting, jag brukar aldrig blöda färskt blod på det sättet innan mens. Hoppas innerligt att jag fått en så kallad nidblödning.. men försöker att inte få upp hoppet för mycket.


    Ja hoppas det är en nidblödning!

    Jag testade negativt igen i morse. Nu har jag egentligen tänkt ge upp, men ska ta ett test på lördag så jag vet om jag kan ta ett glas med gott samvete.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jenzia skrev 2020-10-07 18:35:28 följande:

    Välkommen tillbaka! Jag har saknar dig <3

    Vi följs åt på Cd9 och jag har med haft molvärk hela dagen idag Plus äggviteflytningar imorse. Tänker att det är lite tidigt, att ägglossningen borde kunna dröja 3-4 dagar till ändå kanske. Lh-testet i eftermiddag var iaf tokblankt.

    Vårt återbesök som skulle varit idag blev framflyttat två veckor, vart så besviken igår men idag har jag accepterar det. Siktar på att bli gravid inom åtta månader Oavsett om det sker naturligt eller via IVF.

    Hur mår du annars? Kram!


    Men hej <3 Jag har saknat er också!

    Härligt du får nog dock ÄL tidigare än mig då jag alltid får ÄL mellan cd 16-18. Så har en tid kvar haha... det konstiga denna månad är att min temp är så låg mot vad jag är van vid. Den ligger runt 36.2-36.4 och jag brukar ligga på 36.4-36.6 (dock för högt egentligen). Kanske har kroppen äntligen hamnat i mer balans gällande hormonerna.

    Mitt lh test är med största sannolikhet också tokblankt fortfarande. Jag har fått mycket krämiga flytningar så östrogenet har nog börjat klättra.

    Nej men vad säger du vad tråkigt för er! Även om det är 2 veckor så vet jag att det känns som en evighet. Precis lika som för mig när jag bara går och väntar på att mannen ska lämna prov... vill bara börja få svar på saker och ting. Jag hoppas verkligen att allt ser fint ut för er <3 hör gärna av dig när du vet mer!

    Jag mår annars ganska bra. Tänker att vi bara kan fortsätta försöka och hoppas med allt vi kan hur mår du? Kram
  • Anonym (Kaffedraken)
    CairoCarro skrev 2020-10-06 17:17:05 följande:
    Conceive + är ju franskt om jag inte missminner mig, och det funkar likadant som Preseed, så kör på det om det är enklare att få tag på :)
    Tack för tipset! Hittade pâ Amazon Flört
  • Anonym (Kaffedraken)

    Nâgon här som vet om en urinvägsinfektion kan ha negativ pâverkan dâ man försöker bli gravid? Jag fajtas med en infektion sedan 5-6 dagar ungefär och vill helst undvika att ta antibiotika dâ det stâr i bipacksedeln att det kan pâverka när man är gravid eller försöker att bli gravid... Hoppas pâ att kunna bli av med den med mkt citronvatten och tranbärstillskott men än sâ länge hänger den kvar. Frâgan är alltsâ om själva infektionen kan pâverka mina försök negativt den här mânaden? Rynkar på näsan

  • Anonym (Kaffedraken)
    EMKR skrev 2020-10-06 14:09:49 följande:

    Jag har på något sätt varit inställd på att bli gravid i september, så månaderna innan har väl varit okej. Nu kommer stressen :( jag har tagit folsyra sen i januari i år. Ska testa SMEP metoden tillsammans med ett glidmedel jag beställt hem. Så nu tusan borde det hända något!


    Testar samma metod! Känns positivt! När har du BIM?
  • Anonym (Kaffedraken)
    bananmilkshake skrev 2020-10-06 23:10:46 följande:

    Usch, beklagar! Samma här, missfall i juni. 

    Jag dricker så pass lite ändå så jag gör inga större ändringar med alkohol. Känner jag för ett glas vin så tar jag det, men jag skulle absolut inte dricka vid symptom eller ett plus, såklart! Eftersom jag ändå dricker så sällan så känner jag väl iofs att jag lika gärna kan avstå typ veckan innan bim. Men tackar inte nej om jag skulle bli bjuden, men då gäller det typ ett glas vin och inga mängder. 


    Nä men dricker inte heller så värst, dock fyller sambon år på lördag. Den dagen jag tror efter äl.. så vet inte om man kan ta ett glas vin ändå. Sen dricker jag inte så mycket, har liksom inte druckit på en månad..

    Trodde inte kvinnokroppen skulle vara så svårmotaglig för spermier..

    När har du bim?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hoppar in här. 28år gammal. Första barnet. Försök nr 7. Missfall i v.6 i juni. BIM 4/10. Negativt gravtest på BIM och BIM+2. Är idag på BIM+4. Har fått lite bruna flytningar så antar att mensen kommer nu snart. Hur har ni som fått en försenad mens räknat ut nästa ägglossning? Känner mig ledsen och uppgiven att det antagligen inte blir någon graviditet denna månad heller :?(

  • Anonym (Kaffedraken)
    LillaHjärtat2 skrev 2020-10-08 13:17:19 följande:

    Hoppar in här. 28år gammal. Första barnet. Försök nr 7. Missfall i v.6 i juni. BIM 4/10. Negativt gravtest på BIM och BIM+2. Är idag på BIM+4. Har fått lite bruna flytningar så antar att mensen kommer nu snart. Hur har ni som fått en försenad mens räknat ut nästa ägglossning? Känner mig ledsen och uppgiven att det antagligen inte blir någon graviditet denna månad heller :?(


    Fy vad tråkigt, när den är så försenad så hoppas man ju verkligen :(

    Vad jag har förstått så är mognaden av äggen hormonellt styrt och startar när mensen startar, det har stämt för mig att tänka två veckor efter mensens första dag oavsett när mensen kommer.
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet