Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min egocentriska högtravande blodsugande syster

  Mån 14 sep 20:58 Läst 0 gånger Totalt 40 svar
  Anonym (Less)
  Visa endast
  Mån 14 sep 20:58

  Uppväxta i olika familjer, bara samma pappa. 5 års åldersskillnad. Jag har familj och barn (2 gemensamma under 5 och 2 bonusbarn 10+). Systern singel utan barn.

  Systern singel sedan 3 år tillbaka, levde under några år med en kille som hade mycket pengar, reste mycket, fick ofta fina kläder och dyrt smink osv av honom. Bodde på en fin adress centralt.

  När det tog slut så fick hon flytta till en hyresrätt i mindre bra område och börja jobba igen, på ett dåligt betalt arbete. Under de år de var tillsammans fnös hon ofta över att jag och maken bara bor på billiga hotell (typ 1000kr natten), att jag mest handlar skitkläder på hm osv.

  Blir så vansinnigt irriterad på hur hon gång

  på gång trampar på mig och min familj, utnyttjar oss, manipulerar, fryser ut vissa i familjen (typ min man och bonusbarnen), säger elaka saker och är allmänt dryg.

  Mest irriterad blir jag på mig själv som inte säger ifrån.

  Har så många exempel på otrevligheter, pikar och dryghet så jag skulle kunna prata i timmar.

  - vi blir aldrig inbjudna till henne. Vi bjuder på middag, chips, godis och vin (om det är typ lördag) 3-4 ggr i månaden, ibland oftare. Var 3-4 gång tar hon med sig en blombukett (typ tulpaner/rosor), en chipspåse eller en vinflaska. Men aldrig att hon bjuder tillbaka. Ser dock på FB att hon har vänner på middag 1-2 ggr/vecka.

  Jul, påsk, midsommar tas det alltid för givet att hon ska till oss och bara äta en massa. Hon smsar på vägen hit: säg till om det saknas nåt, så kan jag handla på vägen!

  Ofta sitter hon och petar i maten, särskilt om vi ansträngt oss och verkligen lagat något extra gott. Typ neeeej tack, jag gillar inte sånt bröd (hembakat), eller nej tack, ingen efterrätt för mig, för sött!!! ( creme brulee) eller Jaha, har ni morötter i köttfärssåsen?????! Väldigt sällan någon kommentar att det är gott.

  Vi har renoverat ganska mycket, men typ aldrig att hon säger att det är fint, snarare: jaha, grön tapet, ja det kanske passar i ett sovrum ja.... har vi köpt ny fin tv så låtsas hon som inget. Har jag en ny tröja så ser hon den inte.

  Bonusbarnen ignorerar hon gärna. Frågar aldrig vad dom önskar dig när dom fyller år, utan köper bara nåt ganska tråkigt och billigt. Till våra gemensamma barn lägger hon mycket pengar och energi, och sen är det sååå viktigt att alla ska sitta och beundra presenterna de får. Detta trots att jag poängterat att alla barn ska behandlas lika!

  När jag fyllde år sist hade hon köpt en hotellnatt till mig, och henne !!!! Hon tyckte på allvar att jag behövde komma iväg lite och lämna barn och make själva, så hon och jag kunde njuta i lugn och ro.

  Man ger väl ändå presenten till den som fyller år och låter den få bestämma sällskapet själv?

  Om vi lagar mat medans hon är här ska hon stå och peta och kommentera på allt från att det blir för mycket vatten i soppan till hur stora bitar osten ska skäras i.

  Sist sa hon att min handkräm luktade fruktansvärt illa, när jag hämtade till henne då hon sa att hon var så torr om händerna.

  Blir så less och trött.

  Nu har hon dessutom börjat frysa ut mig genom att bara bjuda vår tredje syster (som för mig är bonussyster, komplicerat jag vet) och deras mamma på olika saker. Förut har vi alltid setts allihopa vid födelsedagar osv. Men när hon ordnar så att de tre åker iväg själv på spa när tredje systern fyller år och jag inte ens tillfrågas, och liknande saker hela tiden händer, ja då känner man sig utfryst, som om hon gör det med flit.

  Vet egentligen inte vad jag vill med tråden. Bara få berätta typ. Fler som har liknande systrar etc?

 • Anonym (ooo)
  Visa endast
  Mån 14 sep 21:04 #1 +3

  Men strunta i henne ett tag. Det låter som om ni umgås förfärligt ofta (nästan varje helg?). 

  Vill hon frysa ut dig - se det bara som en lättnad, för allt du tar upp ovan visar ju att du egentligen inte trivs med hur det varit. 

 • Anonym (åc)
  Visa endast
  Mån 14 sep 21:26 #2

  Den första åtgärden du ska göra är att dra ner på umgänget
  Varför umgås varje vecka med någon man irriterar sig på? Skav inte på varann hela tiden
  Bjud in henne en gång i månade istället
  Visst låter hon dryg med sina kommentarer, kanske du ska gå i svaromål. "Ja, vi trivs med gröna tapeter"  "vad menar du ? (säg det nyfiket), klagar hon på maten säger du vänligt "när får vi komma äta av din hemlagade mat"
  Tycker inte det är konstigt att hon inte köper lika dyrt till dina bonusbarn
  Tycker inte heller det är konstigt att hon har umgänge där du inte är inbjuden
  Umgås inte så ofta, då kommer hon inte bli lika central i ditt liv, du kommer irritera dig mindre

 • Anonym (asdf)
  Visa endast
  Mån 14 sep 21:26 #3 +1

  Hon låter som en typisk lillasyster. Hon tar allting för givet utan att tänka på andra. Typiskt barn. Kan vara att hon växer till sig när hon får egna barn. Eller så är det en del av hennes personlighet. Spekulationer såklart.

  Varför fortsätter du att bjuda in henne om du är missnöjd? Har du någonsin visat och sagt henne vad du uppskattar? Det låter som att du bara låter irritationen växa med risken för att du en dag bara exploderar. Och ingen kommer att fatta någonting, för hon har ju inte sagt nåt.

 • Anonym (Man49­)
  Visa endast
  Mån 14 sep 21:51 #4

  Varför lägger du focus och energi på henne ?

  Ta hand om ditt istället och skapa dig dina egna dagar utan henne.

  Vill hon vara med i en del av ert liv får hon tamefan visa att det på ett riktigt sätt annars är dörren låst.

  Du har inga skyldigheter till henne

  Du har ju ett bra liv , se till å lev det istället

 • Anonym (Valfr­itt)
  Visa endast
  Mån 14 sep 21:53 #5

  Vet du vad- man måste inte umgås med sin egen släkt, inte ens syskon. Sluta ha kontakt så slipper du reta dig på henne.

 • Anonym (Yllet­)
  Visa endast
  Mån 14 sep 22:02 #6

  Varför i hela friden skulle du bjuda den mänskan på middag varje vecka?

  Det gör jag inte ens med familj som jag gillar.

  Nu låter du detta svalna lite och låter henne bjuda igen om det ska bli något umgänge. Sen bjuder ni varannan gång, eller så kan det kvitta. Men det måste ju inte vara middag med extra allt- ta en lunch, eller en kaffe på stan?

  Hon verkar ju knappast uppskatta att umgås i ert "fattiga" sällskap ändå så varför krusa för en snobb?

  Det enda i allt detta där jag kan ge henne en poäng så är det att jag inte ser något fel i att ge en "hotellnatt med sällskap" till en syster om hon vill träffa dig.

 • Anonym (Det)
  Visa endast
  Mån 14 sep 22:09 #7 +1

  Gillar du henne som person?

  Skulle du umgås henne om hon var en kollega/fd. skolkompis , granne?

  Man måste inte umgås med folk man inte gillar , även om de råkar vara ens släktingar.

 • Anonym (Det)
  Visa endast
  Mån 14 sep 22:14 #8
  Anonym (Yllet) skrev 2020-09-14 22:02:32 följande:

  Det enda i allt detta där jag kan ge henne en poäng så är det att jag inte ser något fel i att ge en "hotellnatt med sällskap" till en syster om hon vill träffa dig.


  Håller med.

  Presenten var väl hotelnatten till TS.

  Och hon ville hänga med.
 • Anonym (Less) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 14 sep 22:36 #9

  Jag skulle aldrig umgås med henne om vi inte vore systrar. Vi är inte lika någonstans och jag tycker inte om henne, men eftersom hon är minsystemen älskar jag henne. Konstigt nog.

  Hotelnatten: jag tycker en sådan present där man ger dig själv andra halvan kanske man ger sin ensamma mamma, sin pojkvän etc. Men inte tvingar din syster med familj att lämna maken själv med allt och dessutom när yngsta barnet även ammar, vilket hon vet.

  Ja jag behöver distans. Nu i corontider har jag faktiskt ljugit och sagt att vi varit förkylda osv för jag vet att hon inte kommer då.

  Hon jagar oss och ligger på som en igel att ses. Har vi setts på lördagen ringer hon på måndag och vill komma på tisdagen. Har föreslagit att vi ska ses på stranden, fiket osv som några skriver men hon har alltid invändningar.

  Hon dessutom klagar och gnäller hur skitigt alla har det så jag står ofta och försöker städa snabbt innan hon kommer, eftersom det inte duger annars. Hon är singel i en liten lägenhet och vi 6 personer i ett stort hus. Blir återigen irriterad att jag bryr mig eftersom vi överlag har fint och städat men inte perfekt som hon har det.

  Förutom att försöka frysa ut mig för hon även så med barnen. Bonusarna har alltid varit helt ointressanta, men när yngsta föddes blev vårt andra lite större barn utfryst. Från att ha fotat henne och alltid velat att hon ska sitta i knöt osv så intresserar hon sig nästan bara för den minsta. Det större barnet blir ledset och brukar mest vara på sitt rum numer när systern kommer.

  Det är svårt med någon som försöker krypa in under skinnet på en. Som alltid vill ha skjuts, hjälp att flytta, hjälp att skriva arbetsansökningar. Som man ska lyssna på och bry sig om, men som sen när man själv har när krångel lyssnar med ett halvt öra och sen bara pratar om sitt.

  Det är jättesvårt att avsluta kontakten. Jag har inga andra syskon, ingen mer släkt. Ibland är hon gullig och rar och då förlåter jag allt. Sen nästa gång hon kommer som en huggkobra.

  Maken avskyr henne och säger att hon är avundsjuk på oss och vår familj. Han står ut med henne eftersom hon är min syster.

 • Anonym (åc)
  Visa endast
  Mån 14 sep 22:57 #10
  Anonym (Less) skrev 2020-09-14 22:36:22 följande:

  Jag skulle aldrig umgås med henne om vi inte vore systrar. Vi är inte lika någonstans och jag tycker inte om henne, men eftersom hon är minsystemen älskar jag henne. Konstigt nog.

  Hotelnatten: jag tycker en sådan present där man ger dig själv andra halvan kanske man ger sin ensamma mamma, sin pojkvän etc. Men inte tvingar din syster med familj att lämna maken själv med allt och dessutom när yngsta barnet även ammar, vilket hon vet.

  Ja jag behöver distans. Nu i corontider har jag faktiskt ljugit och sagt att vi varit förkylda osv för jag vet att hon inte kommer då.

  Hon jagar oss och ligger på som en igel att ses. Har vi setts på lördagen ringer hon på måndag och vill komma på tisdagen. Har föreslagit att vi ska ses på stranden, fiket osv som några skriver men hon har alltid invändningar.

  Hon dessutom klagar och gnäller hur skitigt alla har det så jag står ofta och försöker städa snabbt innan hon kommer, eftersom det inte duger annars. Hon är singel i en liten lägenhet och vi 6 personer i ett stort hus. Blir återigen irriterad att jag bryr mig eftersom vi överlag har fint och städat men inte perfekt som hon har det.

  Förutom att försöka frysa ut mig för hon även så med barnen. Bonusarna har alltid varit helt ointressanta, men när yngsta föddes blev vårt andra lite större barn utfryst. Från att ha fotat henne och alltid velat att hon ska sitta i knöt osv så intresserar hon sig nästan bara för den minsta. Det större barnet blir ledset och brukar mest vara på sitt rum numer när systern kommer.

  Det är svårt med någon som försöker krypa in under skinnet på en. Som alltid vill ha skjuts, hjälp att flytta, hjälp att skriva arbetsansökningar. Som man ska lyssna på och bry sig om, men som sen när man själv har när krångel lyssnar med ett halvt öra och sen bara pratar om sitt.

  Det är jättesvårt att avsluta kontakten. Jag har inga andra syskon, ingen mer släkt. Ibland är hon gullig och rar och då förlåter jag allt. Sen nästa gång hon kommer som en huggkobra.

  Maken avskyr henne och säger att hon är avundsjuk på oss och vår familj. Han står ut med henne eftersom hon är min syster.


  Du kan sluta tillåta att hon kör med dig
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll