• Anonym (asdf)
    Mon 14 Sep 2020 21:26
    1802 visningar
    40 svar
    +1
    40
    1802

    Min egocentriska högtravande blodsugande syster

    Hon låter som en typisk lillasyster. Hon tar allting för givet utan att tänka på andra. Typiskt barn. Kan vara att hon växer till sig när hon får egna barn. Eller så är det en del av hennes personlighet. Spekulationer såklart.

    Varför fortsätter du att bjuda in henne om du är missnöjd? Har du någonsin visat och sagt henne vad du uppskattar? Det låter som att du bara låter irritationen växa med risken för att du en dag bara exploderar. Och ingen kommer att fatta någonting, för hon har ju inte sagt nåt.

  • Anonym (asdf)
    Tue 15 Sep 2020 20:53
    #25
    Anonym (Less) skrev 2020-09-14 22:36:22 följande:

    Jag skulle aldrig umgås med henne om vi inte vore systrar. Vi är inte lika någonstans och jag tycker inte om henne, men eftersom hon är minsystemen älskar jag henne. Konstigt nog.

    Hotelnatten: jag tycker en sådan present där man ger dig själv andra halvan kanske man ger sin ensamma mamma, sin pojkvän etc. Men inte tvingar din syster med familj att lämna maken själv med allt och dessutom när yngsta barnet även ammar, vilket hon vet.

    Ja jag behöver distans. Nu i corontider har jag faktiskt ljugit och sagt att vi varit förkylda osv för jag vet att hon inte kommer då.

    Hon jagar oss och ligger på som en igel att ses. Har vi setts på lördagen ringer hon på måndag och vill komma på tisdagen. Har föreslagit att vi ska ses på stranden, fiket osv som några skriver men hon har alltid invändningar.

    Hon dessutom klagar och gnäller hur skitigt alla har det så jag står ofta och försöker städa snabbt innan hon kommer, eftersom det inte duger annars. Hon är singel i en liten lägenhet och vi 6 personer i ett stort hus. Blir återigen irriterad att jag bryr mig eftersom vi överlag har fint och städat men inte perfekt som hon har det.

    Förutom att försöka frysa ut mig för hon även så med barnen. Bonusarna har alltid varit helt ointressanta, men när yngsta föddes blev vårt andra lite större barn utfryst. Från att ha fotat henne och alltid velat att hon ska sitta i knöt osv så intresserar hon sig nästan bara för den minsta. Det större barnet blir ledset och brukar mest vara på sitt rum numer när systern kommer.

    Det är svårt med någon som försöker krypa in under skinnet på en. Som alltid vill ha skjuts, hjälp att flytta, hjälp att skriva arbetsansökningar. Som man ska lyssna på och bry sig om, men som sen när man själv har när krångel lyssnar med ett halvt öra och sen bara pratar om sitt.

    Det är jättesvårt att avsluta kontakten. Jag har inga andra syskon, ingen mer släkt. Ibland är hon gullig och rar och då förlåter jag allt. Sen nästa gång hon kommer som en huggkobra.

    Maken avskyr henne och säger att hon är avundsjuk på oss och vår familj. Han står ut med henne eftersom hon är min syster.


    Jag tror att en del av din irritation kommer ifrån att du har svårt att säga nej. Du skulle kunna säga att du inte orkar lyssna på klagan om din städning och hon kan gå hem. Du kan säga att det inte passar när hon vill komma förbi. Du är liksom inte skyldig henne någonting.

    Tycker på riktigt det är synd att ni inte gillar varandra (vilket ni inte verkar göra) eftersom ni ändå är systrar.
  • Anonym (asdf)
    Wed 16 Sep 2020 07:45
    #34
    Anonym (Less) skrev 2020-09-16 07:38:05 följande:

    Jag vet. Tyvärr. Hon behandlar mig dåligt och det irriterar mig. Sen förlåter jag mer än vad jag måste då hon är min syster.


    Det är helt okej att förlåta någon. Också bra. Din syster är nödvändigtvis inte ond men hon låter bortskämd och ensam. Men hon är ingen tankeläsare. Du behöver berätta för henne hur hon påverkar dig om du vill ge henne en chans att förbättra sig. Det är okej att säga att jag orkar inte lyssna på när du klagar på din städning. Och jag tappar lusten att hjälpa dig när du inte visar tacksamhet. Eller jag blir irriterad och ledsen när du favoriserar vissa av barnen.
Svar på tråden Min egocentriska högtravande blodsugande syster