• BuoBä

    Varför räknar Skilda föräldrar kronor och ören?

    Törstiga tuppen skrev 2020-09-15 11:53:47 följande:

    Fast detta fenomen verkar ju inte alls bara finnas hos dem som har taskig ekonomi. Det blir en löjlig principsak. Det verkar som att glädjen att ge sina barn tex en ny begagnad cykel existerar. Om inte exet betalar hälften så blir det ingen cykel typ.


    On man ständigt är den som köper cyklar, ytterkläder, sportutrustning mm, medan man vet att den andra föräldern egentligen har råd men bara vägrar/struntar i det, så förstår jag om man lackar ur till slut. Även om man har ok ekonomi själv, så själva kostnaden inte är problemet. Särskilt om grejer dessutom "försvinner" hos den andra föräldern, så man är inne på tex 3e paret stövlar för säsongen.
  • BuoBä
    Törstiga tuppen skrev 2020-09-15 17:51:58 följande:

    Själv är jag alltid förälder. 365 dagar i veckan oavsett var mina barn befinner sig. Mina barn är äldre tonåringar och vet jag att dom är på fest någonstans så avstår jag att dricka infall något händer. Att man jobbar mer eller planerar annat på sina barnlediga dagar förstår jag. Det är mer att man förnekar barnen nödvändiga saker eller vill göra avdrag på underhåll för enstaka dagar som jag vänder mig emot. 


    Det där med avdrag för enskilda dagar känns enbart som det är för att krångla och göra livet besvärligt för exet.
Svar på tråden Varför räknar Skilda föräldrar kronor och ören?