• Magica­l
    Tue 15 Sep 2020 12:35
    1091 visningar
    18 svar
    18
    1091

    Varför räknar Skilda föräldrar kronor och ören?

    Törstiga tuppen skrev 2020-09-15 10:43:23 följande:

    Efter att ha läst en del på familjeliv har jag börjat fundera om man ändrar inställning till sina barn efter en skilsmässa, och isåfall varför.
    Det verkar inte vara ovanligt att man vill göra avdrag på underhåll för att man haft sina barn ett par dagar extra. Det tjafsas om vem som betalat cykel, mest julklappar osv. 
    Vi ger ju saker till våra barn för att vi VILL och älskar att se dem glada. Att ha barnen extra är väl fantastiskt? Varför tänker man att det kostade 175 kr?
    Kan någon förklara?


    Hur menar du att det skulle förändra inställningen till barnen? 

    Det handlar inte alls om barnen, det handlar om att man är två som ska bidra, precis som när man levde tillsammans. En del har svårt att komma överens när man inte längre lever tillsammans. 

    En del har så låg inkomst/arbetslös/sjukskriven etc, så att man måste ta tillvara på varje krona (för barnets skull!), då måste man vara noga så att den andra föräldern betalar sin del. 

    Sedan finns det en del föräldrar som "smiter" från sitt ekonomiska ansvar efter en skilsmässa. Jag har en vän vars ex inte betalat barnomsorgsavgiften på 6-7 år trots att barnen bott varannan vecka. Min kompis har fått betala allt hela tiden för annars hade barnen ju förlorat sina platser. Det handlar inte om några futtiga hundralappar extra för en julklapp. I min kompis fall handlar det om över 50.000 som han är skyldig henne, men han säger bara att det inte är hans ansvar att betala (vår kommun vägrar dela upp räkningarna på två hushåll, ifall du undrar varför han inte betalat, räkningarna har stått i hennes namn). 
  • Magica­l
    Tue 15 Sep 2020 12:36
    #11
    +1
    Törstiga tuppen skrev 2020-09-15 12:29:55 följande:

    Ja, så kanske det är. Men lite mat 3 dagar extra på en månad? Det kostar ingenting!
    Jag känner många ensamstående. De sitter inte hemma och käkar blodpudding på sin barnfria vecka för att kunna unna sitt barn det den behöver Utan passar på att gå ut med vänner osv. Sedan piper man över några extra varmkorvar veckan efter liksom.


    Men så bra att du löst hela ekvationen då. Skriv en bok och ge till alla skilda så löser sig allt ska du se. 
Svar på tråden Varför räknar Skilda föräldrar kronor och ören?