Inlägg från: Anonym (Annika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Annika)

    Skulle du kunna vara tillsammans med en person din familj och vänner ogillar?

    Oj, vad är anledningen till att din familj och vänner tog så pass starkt avstånd? Har personen gjort något djupt oetiskt/kriminellt eller handlar det om någon med annan religion/kultur/hudfärg? Eller någon som är nazist eller liknande?


    Jag har inte varit i den situationen själv så det är svårt att säga. Om det enligt mig inte fanns några rimliga anledningar till att familj och vänner tog avstånd så vill jag tro att jag skulle ge personen en chans i säg ett par år och kanske acceptera att gå på kalas ensam. Efter det skulle jag vilja ta beslut om vi ska gifta oss och spendera resten av livet ihop eller gå skilda vägar. Skulle vi då bestämma oss för att satsa på ett liv tillsammans tror jag att jag skulle prioritera min partner och visa för familjen att det här är min nya familj nu.

  • Anonym (Annika)
    Anonym (Hanna) skrev 2020-09-15 17:12:05 följande:

    De tycker att hen är oansvarig och omogen, hen har dessutom en psykisk sjukdom vilket gör att hen betett sig mycket underligt i perioder. Har dålig arbetsmoral och de tycker att hen är en besserwisser och jobbig.


    Ok. Vad har hen gjort när han haft underliga perioder? Varit våldsam eller gjort ovälkomna sexuella närmanden? Stulit/vandaliserat? Sagt väldigt elaka saker och inte bett om ursäkt senare?


    Att någon har dålig arbetsmoral och upplevs som besserwisser låter inte som tillräckligt bra skäl i min bok för att utesluta någons partner på det sättet. Men det är förstås du som avgör hur du ska hantera situationen.

Svar på tråden Skulle du kunna vara tillsammans med en person din familj och vänner ogillar?