Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Ta körkort som vuxen - hur svårt är det egentligen?

    Varför i hela friden inte ta körkort med manuell låda? Förstår inte alls grejen att ta med bara automat.

    Tog körkort som 18-åring. Var inte alls svårt.

  • Anonym (H)
    Anonym (auto) skrev 2020-09-15 22:10:46 följande:

    Jag håller på att ta automatkörkort nu som vuxen och det går rätt bra. Jag skulle inte säga att man får hjälp av livserfarenhet så mycket, möjligtvis att man tar det mer på allvar som vuxen. Att vara lugn vid ratten handlar nog mer om personlighet och vana. Automat är definitivt ett bra alternativ. Det ÄR enklare och snabbare. Folk som tar manuellt håller konstant på och gnäller om hur svårt det är och hur mycket som går fel. Även efter de tagit körkort. Det är även enklare när man ska köra upp med automat då automatbilar är mer lika varann medan du med manuell kan få en överraskning och känna dig förvirrad när du sätter dig i trafikverkets bilar. 

    Vill man ha störst valmöjlighet vid köp av bil samt kunna köra i yrket eller kunna köra alla andras bilar bör du ta manuell. Vill du bara köra för din egna skull och vet att du ändå vill köpa en automat är det definitivt ett bra alternativ att ta automatkort bara. Man slipper lära sig och tänka på kopplingen hela tiden. Fan man blir ju utmattad av att bara kolla på när folk ska hålla på med den där jäkla kopplingen. 

    Kommer köra upp snart och det kommer ha kostat cirka 20.000. Kört privat, 15 lektioner och sedan riskerna+proverna som kostar rätt bra de med. Skulle starkt rekommendera att ta några lektioner på körskola även om din man kan hjälpa dig köra hemma. De är ofta mer pedagogiska och tänker på saker vana förare lätt glömmer. 


    Tycker man att det är för svårt att ta med manuell är man

    nog inte menad att ha körkort över huvud taget. Det ÄR INTE SVÅRT.
Svar på tråden Ta körkort som vuxen - hur svårt är det egentligen?