• EpicF

    Jättelite ont i halsen och varit hemma 1 vecka. Kollegor vill att jag ska arbeta

    Anonym (suck) skrev 2020-09-15 19:59:06 följande:

    Varit hemma med i 1 vecka hosta och halsont. Ingen feber men har kvar lite ont i halsen. Kollegorna från jobbet frågar hela tiden om jag inte mår bättre och när jag ska börja jobba. De flesta tycker att på 1 vecka ska man vara frisk och då även hunnit vara symtomfri i 2 dagar!?

    Eller rättare sagt så verkar alla tänka på sig själva och strunta i de 2 symtomfria dagarna????. Börjar få stress över att jag varit hemma för länge....

    Hur lång period har ni sedan covid-19 började varit hemma vid förkylning/sjukdom?


    Det är inte dina kollegor som ska bestämma när du ska bli frisk och komme tilbaka till jobbet. Förkylningar (även om det inte är covid-19 virus) kan ta tid innan man är helt symtomfri. Det kan ta några dagar, en vecka eller 14 dagar. Inget dina kolleger bestämmer eller kan styra över. Är du fortfarande sjuk så stannar du hemma till du är frisk och varit syntomfri u två dagar, oavsett vad din kollegor säger. Fortsätter dem och tjata hade jag tagit upp det med chefen.
  • EpicF
    Anonym (suck) skrev 2020-09-15 20:47:18 följande:

    Ok så då kan jag jobba fast att jag har ont i halsen? Har ju inte varit frisk i 2 dagar då egentligen? Tycker att rekommendationerna är otydliga eller är det bara jag.?


    Ja, du kan gå på jobbet trots att du har ont i halsen. Men det är i slutändan du som bestämmer om du känner dig frisk nog att jobba.
  • EpicF
    Anonym (Ni har fel) skrev 2020-09-16 09:20:17 följande:

    Rådet är inte att komma tillbaka när man har 2 ?symtomfria? dagar. Hosta efter en förkylning kan sitta i en månad till exempel.

    Rådet gäller feber. När man har varit feberfri i två dagar kan man komma tillbaka om man redan varit hemma en vecka. Många har lite snuva, ont i halsen eller hosta ett bra tag efteråt. Men så länge de varit feberfria två dagar är rekommendationerna att de kan komma tillbaka.


    Kan komma tillbaka från jobbet, absolut. Men är man fortfarande hostig och snuvig så kan man fortfarande känna sig sjuk och inte klara av att jobba. Och man kan fortfarande smitta om det är Covid-19 man har fått. Dessutom får alla inte feber.

    Jag är en sådan person som i princip aldrig får feber.
Svar på tråden Jättelite ont i halsen och varit hemma 1 vecka. Kollegor vill att jag ska arbeta