Inlägg från: Pimpinellan |Visa alla inlägg
  • Pimpinellan

    Clearblue veckoindikator Hur troliga????!

    De testen är inte helt pålitliga. Man kan få för få veckor fast man är längre gången och för många veckor fast man är kortare gången. De mäter en viss hcg-nivå och hcg kan variera rätt mycket en och samma vecka och ändå ligga inom det normala. Kruxet är- och nu ber jag verkligen om ursäkt att jag är rakt på!- att om du varit i v.8 så skulle hjärtat ha synts slå. Sa han om det gjorde det? V.7 kan det synas, i slutet av v.7 bör man se hjärtat, men v.8 ska man det absolut. V.6+0 är inte således inte alls säkert man ser hjärtat, men v.7+0 ska det synas.

  • Pimpinellan

    Jamen då så- hjärtat slog och det är det viktigaste!  Glad Du kanske bara fick högt hcg lite tidigare, det är inte så ovanligt.

  • Pimpinellan

    Jag tycker personligen att de där testen inte borde finnas. De orsakar så mycket oro och stress hos gravida som får "fel" vecka på testen- och det oftast helt i onödan!  Finns massor med trådar här i samma ämne. I regel visar det sig vid VUL/UL att oron var helt obefogad.

  • Pimpinellan
    Elvrjnsn skrev 2020-09-16 14:35:12 följande:
    Ja jag håller med men eftersom jag fick 2-3 på testet så känns de som att jag blev befruktad MINST 2 veckor innan jag tog det, men enligt läkaren ska jag ha blivit de typ 7 dagar innan jag tog det, då borde de stått 1-2..... men men
    Som sagt- även i en helt normal graviditet kan hcg variera väldigt mycket en och samma vecka. De där testen är helt enkelt inte fullt pålitliga. VUL är inte heller en exakt vetenskap. Kan diffa flera dagar beroende på apparatens ålder och effektivitet, hur fostret ligger, vanan hos den som utför det. Hjärtat slog och då är du minst i v.7. Du får göra fler VUL eller UL längre fram om du fortfarande är orolig.
  • Pimpinellan
    Grustradgarden skrev 2020-09-16 15:01:11 följande:
    Och jäklar vad de måste tjäna pengar! Är verkligen ingen testoman vanligtvis, men nu när jag väl är gravid känner jag att jag måste dubbelkolla allt. Ironiskt!
    Handlar enbart om pengar skulle jag vilja påstå. Ibland undrar jag hur kvinnor öht kunde bli gravida förr utan alla tester, myter och krångel som nu finns. Då fick man gå till b.m för test- fanns inte ens hemmatest. Ännu längre tillbaks, ja då var det väl att mensen försvann helt enkelt. Jag har inte ens tatt 10 gravtest totalt och då tog det ändå massor år att få barn. Med barnen jag har tog jag inga test. Vågade inte med risk för minus. Tog hcg-prov istället.
  • Pimpinellan
    Grustradgarden skrev 2020-09-18 13:40:53 följande:
    Tog ett idag, på 5+3 som också bara visar 2-3. Fy för denna oro! :( försöker få göra Hcg-blodprov iaf.

    Jag har gjort ivf och vet därför exakt när ägget återfördes, men kan det ha att göra med att det inte fäster direkt? Tycker att det är så konstigt med tanke på att det slog om från 1-2 till 2-3 på rätt dag.
    Alla embryon fäster mellan vad som motsvarar 5-7 dagar efter äl. Alltså efter IVF 3-5 dagar efter 2-dagars eller samma dag upp till 2 dagar efter 5-dagars. Hcg kan variera massor. Tatt flera så det vet jag. Däremot struntat i gravtest helt och skulle aldrig utsatt mig för den som ska visa veckor. Sluta testa! Gör VUL v.8. Enda som ger klart besked.
  • Pimpinellan
    Grustradgarden skrev 2020-09-18 15:17:16 följande:
    Ja, jag ångrar så att jag tog dessa test! Ska aldrig rekommendera någon att ta dem. Håller med nån annan här i tråden - hur gjorde man förr? Ja, det är bara att räkna ner! :)
    Nä, de testen är skit. Du är gravid- punkt. Glad
Svar på tråden Clearblue veckoindikator Hur troliga????!