• Anonym (Rädd)
  Ons 16 sep 2020 00:43
  195 visningar
  44 svar
  Inlägg från Anonym (Rädd) Visa alla inlägg

  Har kejsarsnitt på torsdag-är så rädd för blodpropp!!

  Har planerat kejsarsnitt på torsdag pga förlossningsrädsla och nu har jag helt plötsligt börjat bli så rädd för att få blodpropp!

  Man har förhöjd risk i 2-3 månader efter ett snitt, så med andra ord kan man då dö i sömnen vilken dag som helst efter ett snitt???

  Ska ta upp min oro på torsdag såklart, men hur VANLIGT är det här med blodpropp efter kejsnarsnitt?

  Är helt frisk och har inga riskfaktorer.Ska röra mig mycket och ha stödstrumpor. Hjälp :*(

Svar på tråden Har kejsarsnitt på torsdag-är så rädd för blodpropp!!
 • Anonym (Rädd) Trådstartaren
  Ons 16 sep 2020 10:06
  #9
  Kexsmula skrev 2020-09-16 05:46:55 följande:

  Och jag kan inte för mitt liv förstå hur någon FRIVILLIGT utsätter sig för att pressa ut en 5 kilos melon ur fittan och sedan spricka och riskera att bli inkontinent ur både anal och urinblåsan, samt sabba sexlivet så det aldrig blir sig likt igenom. Usch, vilken mardröm!

  Jag är så glad att jag valde att snittas, första snittet var visserligen katastrofalt uruselt men andra gången när jag valde ett annat sjukhus och verkligen blev väl omhändertagen märkte jag hur sjukt proffsiga de är och hur säkert det är med snitt. Med snitt behövde jag dessutom inte oroa mig över CP-skada på bebis, vilken lycka! Läkte snabbt och fint efter andra snittet gjorde jag också, kunde gå direkt på kvällen utan allt för mycket obehag tack vare effektiv och bra smärtlindring. Fick ha min man hos mig hela tiden på BB/Neo. Kändes tryggt och mysigt.


  Jag håller med! Fy f*an till vaginal förlossning. Som jag skrev så får jag snittet pga förlossningsrädsla. Min första förlossning var vidrig, det var verkligen som att trycka ut en melon på 4 kg och jag var som en styckad köttbit i ett blodbad efteråt. Hellre uppskuren under en lugnare och totalt övervakad förlossning.

  Läkaren frågade bara om jag hade blodpropp i familjen, kollade mitt BMI som var okej och sa inget mer. Vet inte om jag oroar mig i onödan då men känns oerhört läskigt att man kan få blodpropp i hjärnan 12 veckor senare!:/
 • Anonym (Rädd) Trådstartaren
  Ons 16 sep 2020 13:23
  #20
  Anonym (L) skrev 2020-09-16 13:02:11 följande:

  Inte vad du vill höra men du kan inte föda barn totalt övervakad. Ett snitt innebär precis lika mycket risker. Själv vaknade jag upp efter mitt planerade snitt, pga preavia, med en sönderskuren tarm och en blodförlust på 4 liter. Lever idag med dubbla stomier pga snittet. Men någon blodpropp fick jag inte i alla fall ;).

  Har två fantastiskt okomplicerade vaginala förlossningar i bagaget.


  Men gud vad hemskt,beklagar att det gick illa för dig, men det måste nog ändå vara ganska ovanligt? Man läser ju om folk som skadas ordentligt i vaginala förlossningar också så jag hoppas att detta du berättar är en ytterst ovanlig händelse.
 • Anonym (Rädd) Trådstartaren
  Sön 20 sep 2020 13:47
  #41

  Hej!!

  Allt gick jättebra, är hemma med bebben nu!

  Är SÅ glad att jag fick mitt snitt beviljat, helt fantastisk upplevelse och tusen gånger bättre än min vaginala förlossning (vet att det är olika för alla).

  Blev inga sprutor för att förhindra blodpropp då jag inte har några riskfaktorer. Tog precis av mig stödstrumporna efter 3 dagar, vet inte hur länge det är tänkt att man ska ha dom?

Svar på tråden Har kejsarsnitt på torsdag-är så rädd för blodpropp!!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...