Inlägg från: Anonym (överreaktion) |Visa alla inlägg
  • Anonym (överreaktion)

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    Du verkar överreagera. Förlossningshormoner eller har du infekterade nervändar vad gäller exet? Vad i hela världen är problemet med att mamman uppdaterar pappan med löpande info (att lära sig cykla är stort och som förälder vill han väl veta vad som är på gång. Tycker han det är för smått så är det ju bara att rycka på axlarna). Via SMS dessutom så att hon inte ens ringer utan han kan läsa vid tillfälle när det passar. Och varför känner sambon behov av att informera dig om varje enskild kommunikation med sitt barns mamma? Eller du behov av att förhöra dig om den?

    Undrar varför du över huvud taget är så inblandad i saken. En vuxen man borde vara  kapabel att läsa och ta ställning till sina egna SMS (knappt två längre SMS i veckan från sonens mamma...)  Skulle de mot förmodan störa hans förmåga att engagera sig i er nya bebis(???) kan han ta det med mamman, utan att du behöver ha några åsikter. 

    Du hade tydligen inte väntat dig att sonens mamma skulle bry sig alls om sonens småsyskon. Utan någon kunskap om er relation ser inte jag det som något negativt. Vad gäller bilder på bebisen borde det gått att lösa med att din sambo knäpper ett par bilder, eventuellt efter att ha clearat det med dig om du är tveksam till att bilder sprids, och skickar över till så att sonen kan se dem (kanske med brasklapp om att de förstås inte ska upp på Facebook etc). Om mamman vill se bebisen - tja, är hon inte psykotisk missbrukare ser jag inte katastrofen i det men är du helt emot det behöver du förstås inte medverka i det. Annars är det ganska enkelt nu i covid-tider med att träffas ute fem minuter. 

    Dig stör tydligen kommunikationen din sambo har med sonens mamma så sluta engagera dig i den. Är det du som frågar efter den, sluta med det. Är det sambon som berättar, säg att han kan höra med dig om det är aktuellt att byta planerade umgängestider, för övrigt tycker du det är onödigt att dra in dig. (Riktigt viktiga saker berättar han förstås oavsett.) 

Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!