• Wed 16 Sep 2020 14:04
    8809 visningar
    309 svar
    309
    8809

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    Anonym (Staren) skrev 2020-09-16 09:38:37 följande:

    Min pojkvän har ett ex som, tack och lov, bor mer än 40 mil från oss.

    Han har ett barn (5 år) med henne som han träffar en helg i månaden.

    Nu har jag och min pojkvän fått barn ihop (för bara en månad sen) men hans ex fattar inte att hon ska backa undan!

    Hon smsar om helt onödiga saker, som att deras barn har lärt sig simma, cykla, o.s.v.

    Hon begär också bilder på vår bebis och säger att det är för deras barn för att hen inte fått träffa bebisen än.

    Hon säger också i sms att oh så söt jag kan knappt vänta på att få se henne irl! Jag vill INTE att hon ska träffa vår bebis. Hennes barn visst men inte hon.

    Hon lämnar oss inte ifred. Vi fick barn för en månad sen och hon har smsat sju lååååååååånga sms på EN månad!

    Vad kan jag göra för att hon ska låta oss vara???


    Varför ska hans ex hålla sig undan, dvs sluta informera din sambo om hans första barn? Att ett barn lärt sig cykla eller simma är inga onödiga saker. Det är viktiga saker för föräldrarna, även om det inte är det för dig.

    Det är helt rimligt att hon vill ha bilder av er bebis för att visa storasyskonet. Varför är du emot det?

    Du tycker det är positivt att hans ex och hans barn bor 40 mil bort. Jag tycker det låter mycket negativt för hans första barn. Du låter faktiskt väldigt egoistisk och svartsjuk.

    Hur träffas din man och hans förstfödda? Åker han dit? Eller reser mamman till er med barnet? I det senare fallet blir det svårt att undvika att hans ex får se ditt barn. Men vad skulle det göra? Låter som du tror att hon har onda ögat.

    Du svarar inte på frågan du fått om hur du vet vad ex:et skriver till din man. Läser han upp vad hon skriver så fort det plingar till? Eller är det du som tjuvläser hans sms så fort det plingar till?  Problemet är ju lättlöst: Läs inte hans sms och säg till honom att du inte vill att han berättar om dem för dig. Skriver hon jättelånga sms kan hon mejla i stället.

    Ja, du och din sambo och ert barn är en familj. Men han har fortfarande kvar sitt första barn, hon hör också till familjen. Därför kommer din sambo att ha kontakt med sitt ex, du kan inte trolla bort varken henne eller ditt bonusbarn.
  • Wed 16 Sep 2020 16:23
    #95
    +1
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:58:12 följande:
    Så du tycker en nybliven mamma ska behöva lida pga att två andra idioter inte lyckades hålla ihop och separerade och ska störa henne i HENNES vardag, i HENNES privatliv alltså? Varför ska deras kommunikation behöva orsaka sån irritation hos henne tycker du?
    Om detta är ett lidande för en nyblivna mamman så borde hon ta upp det med en terapeut. Det tyder på att hon har stora problem med att acceptera att hennes sambo har ett förflutet och ett högst levande barn som tillhör hans familj. Hans familj kan aldrig bara bestå av TS och deras barn, hur mycket hon än önskar det.

    Och varför är ex:ets sms till sambon så störande för TS? Varför läser hon hans sms? Tycker sambon sms-konservationen är så störande får han ta upp det med ex:et. Varför är det ett störningsmoment för TS?

    TS har fått en del frågor som hon vägrar svara på. Är du hennes alter ego? Så bekvämt, då kan du helt ta hennes parti utan att behöva svara på besvärliga frågor. Som t ex om vad TS sambo har för inställning. Eller om TS tjuvläser hans sms.
  • Wed 16 Sep 2020 23:50
    +4

    "Vad kan jag göra för att hon ska låta oss vara???"

    Du ska sluta tjuvläsa hans sms. Alt be honom sluta högläsa sina sms.

    Problemet är inte hennes sms utan din inställning.

    Märkligt att TS bara skrivit två inlägg i sin egen tråd.

  • Thu 17 Sep 2020 00:07
    +1
    Anonym (fcss342) skrev 2020-09-16 22:56:49 följande:
    "I smsen står det också saker som han har lekt med den och den, i skolan gör dom det här, han sa en rolig sak, o.s.v. tusen gånger om alltså det är halva böcker hon skickar i varje sms. Man kan inte ens läsa smsen i ett svep man måste scrolla flera gånger för att läsa hela alltså dom är eeeeevigheeetslånga!"

    Så beskriver Ts exets kontakt med pappan. Tycker du själv att det är rimligt att göra det när han precis fått barn med en ny kvinna? Tycker du det är lämpligt att berätta om allt den 5-åriga sonen gör flera ggr i veckan? De verkar inte ha en sån välfungerande relatiom om Ts inte ens vill att exet ska träffa hennes barn, borde inte exet kunna "känna" av det lite och vara lite mindre påstridig i sin kontakt? Även om den sker med pappan och inte ts
    Och varför scrollar du/TS flera gånger för att läsa något som du inte är intresserad av? Sluta med det då.

    Alltså jag hoppas verkligen detta bara är en trolltråd. Annars tycker jag synd om 5-åringen. TS vill förbjuda ex:et att uppdatera pappan. TS skulle säkert ondgöra sig över om barnet själv började ringa en massa "onödiga" samtal. När sambons första barn blir äldre och kanske själv vill besöka sin far och sitt syskon oftare än en gång i månaden, så skulle säkert TS visa sura miner.

    TS låter kort sagt som den elaka styvmodern. En del män offrar för "husfridens skull" sina tidigare barn.
  • Wed 23 Sep 2020 02:21
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-22 16:49:43 följande:
    Men hans tid försvinner på smsen. Han läser inte för mig jag läser inte själv med hans tid kanske en timme går åt till smsen.
    Menar du en timme för samtliga sms? Eller en timme per sms (i så fall läser man kanske om det flera ggr för att det innehåller så mycket för honom intressant information). All hans tid kan inte gå till dig och nya babyn, han har fortfarande en 5-åring också.

    Vad gör du om barnet om ett par år själv skriver sms till sin far? Surar du då också? Eller är det just att det är hans ex som skriver som irriterar dig?

    Framför allt, tycker din sambo själv att han får för många och långa sms om sitt barn? Eller är det bara du som tycker det?
  • Wed 23 Sep 2020 11:56
    +5
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-23 11:40:19 följande:
    Nej, han är inte min familj.
    Jo, det är han iom att han är din sambos son och ditt barns syskon.

    Hur behandlade du ditt bonusbarn när han hälsade på (före babyns födelse)? Eller får han aldrig komma och hälsa på utan pappan reser till honom?

    Jag tycker det verkar som du behandlar honom som en inträngling. Men egentligen är det ju du som är "intränglingen", du kom ju in i hans fars liv senare. Du valde bonuslivet, det gjorde inte barnet.
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!