• sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 11:22
    8793 visningar
    309 svar
    +2
    309
    8793

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    Precis som de andra i den här tråden så är det nog du som behöver tagga ner.

    Var glad att hon välkomnar sitt barns nya syskon. Att hon delar glädjen med sitt barn.

    Hon vill bara väl och vill även ge pappan möjlighet att ta del av deras barns liv.

  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 12:22
    #29
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-16 12:09:43 följande:

    Men tack! Äntligen en normal människa som fattar!

    Alltså så här till alla andra. Hon smsar alltid har alltid gjort men nu har VI EN FAMILJ! Måste hon smsa nu då??? Kan hon inte samla allt som händer på en månad och smsa allt samtidigt inte IDAG lärde han sig simma och IDAG lärde han sig cykla. Skriv istället den här månaden har han lärt sig det här och gjort det här och ritat det här.


    Sambon hade två barn sedan tidigare, vårt gemensamma var vårt första.
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 13:45
    #57
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 13:34:05 följande:

    TS har rätt till sina känslor, det gäller hennes liv och det får folk ta och respektera. Sitta och klanka ner på ts för hennes totalt normala reaktioner är ju bara sjukt. Inte konstigt att folk vill vara ifred från irriterande människor när det finns så många av er


    Alltså gå in i bebisbubblan är helt ok.

    Ts ska vara glad att exet gläds att henne barn att fått ett syskon.

    Det kommer ta bort så mycket bekymmer framöver.
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 14:54
    #80
    Anonym (Meri) skrev 2020-09-16 14:36:44 följande:

    Nja, det är inte säkert att det bara är bra, även om jag tror jag förstår hur du tänker. Av egen erfarenhet så vet jag att det inte bara är frid och fröjd när någon gläds över att det ska komma ett barn, det kan gå till överdrift också. Om det till exempel är ett ex som lätt tar över och styr. Men har man exet på 40 mils avstånd behöver man i alla fall inte fundera på oannonserade besök eller att hon skickar över barnet varannan vecka med goda råd och gamla leksaker. Telefonen kan man sätta på ljudlöst. 

    Lagom är alltid bäst  


    Min egen erfarenhet är att det var väldigt positivt med ett ex som gladde sig att barnen fick ett syskon.

    Hon och sonen har idag en egen stark relation.

    Och ja, vi fick tidigare leksaker.

    Vi har nog hälften av syskonens lego kvar hos i en kartong
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 17:45
    +1
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 17:38:54 följande:

    Men ett 5-årigt barn behöver inte rapporteras om hela tiden när andra föräldern precis fött barn! Det är ju i sammanhanget som det blir överdrivet. Ts kan ju inte rå för att hon känner som hon känner. Det får väl folk anpassa sig till och vänta på att det går över..


    Inte hela tiden.

    Alltså jag har varit en nybliven mamma med ett sambos ex som var väldigt jobbig och, även om hon var en ängel om man läser här på forumet, men jag var ändå väldigt glad att hon var så positiv när det gäller syskonet.

    Vissa saker var bara att svälja, hon ringde, på den tiden den fasta telefonen, flera gånger i veckan för bagateller, men jag var tvungen att släppa det. Även om jag tyckte det var jobbigt
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 18:05
    +5
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 17:57:49 följande:

    Jag tycker man borde respektera folks känslor mer när det kommer till deras egna privatliv åtminstone. Känslor kan vägleda en.. Viktigt att lyssna till sig själv ibland. Det kan handla om gränser, integritet osv. Det handlar ju inte om barnet eller pappans relation till barnet utan att exet tar så mycket uppmärksamhet från pappan och därmed familjen som ts stör sig på utan att exet visar någon hänsyn till Ts och deras privatliv tillbaka verkar det som.


    Och ibland får man vara vuxen och hantera detta, trots hormonerna.

    Det rör sig om, vad jag förstått, 2-3 meddelande per vecka, en sunt och naturligt intresse för ens barn nyblivna syskon. Det är inget extremt på något sätt.

    Det ts och även du, verkar ha riktiga problem med att fungera med andra personer.

    Ni ställer extrema krav på er omgivning.
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 18:42
    +3
    Ess skrev 2020-09-16 18:37:46 följande:

    Jag tycker inte det låter konstigt att hon skickar bilder och berättar när barnet gjort något, det är ju 40 mil emellan så det är ett sätt att involvera honom så mycket det går.

    Däremot så tycker jag personligen att det varit enklare att maila så mycket text och bilder.

    Sen tycker jag att du kan visa bebisen för henne, hon verkar ju både trevlig och intresserad. Du eller pappan kan ju skicka bilder på bebisen till barnet och skriva lite vardagliga saker ni gjort. Det blir ju mamman som läser det i dagsläget, men det spelar väl ändå ingen roll. 

    Ni bor så långt från varann att det inte handlar om att springa ner dörren var och varannan dag, utan helt enkelt bara bygga och underhålla den kontakt med barnet som går att ha.


    När tom ess tycker att ts reaktion är för mycket, då inser nog alla att ts reaktion är onormal (ta inte illa vid dig ess)
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 19:07
    +3
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 18:45:38 följande:

    Ja det vore ju nåt men tycker kanske att du /ni överdriver lite, så konstigt är det ju inte att känna som nybliven mamma. Vi lever ju inte i något romarriket där allt ens söner gör är så himla fantastiskt och alla vuxna kvinnor måste underordna sig 5-åriga pojkar.

    Nu vet jag inte om det är en pojke det gäller men misstänker det, pojkar brukar ju vara ganska aktiva så det finns säkert mycket att skriva om..


    Nu börjar det bli riktigt tragikomiskt. Underordna sig en 5-åring, ts underordnar sig inte alls. Hon har fått någon snedtändning och har svårt att ta in att hennes karl är tvåbarnsfar. Ts behöver inte gå ur sin bebisbubbla alls. Hon kan låta pappan läsa sina sms i fred (vad kan dessa sms tagit i tid, max 30 minuter) och inte ens bry sig. Troligen har det tagit längre tid för ts att läsa tråden.

    Men det kan ju vara så att bebisbubblan sprack för att en stolt pappa berättade om vad som stod och hans äldsta barn fick fokus för en kort stund.

    Ts vill du verkligen bli en styvmamma från askungen?
  • sextio­talist
    Wed 16 Sep 2020 23:00
    +5
    Anonym (fcss342) skrev 2020-09-16 22:56:49 följande:

    "I smsen står det också saker som han har lekt med den och den, i skolan gör dom det här, han sa en rolig sak, o.s.v. tusen gånger om alltså det är halva böcker hon skickar i varje sms. Man kan inte ens läsa smsen i ett svep man måste scrolla flera gånger för att läsa hela alltså dom är eeeeevigheeetslånga!"

    Så beskriver Ts exets kontakt med pappan. Tycker du själv att det är rimligt att göra det när han precis fått barn med en ny kvinna? Tycker du det är lämpligt att berätta om allt den 5-åriga sonen gör flera ggr i veckan? De verkar inte ha en sån välfungerande relatiom om Ts inte ens vill att exet ska träffa hennes barn, borde inte exet kunna "känna" av det lite och vara lite mindre påstridig i sin kontakt? Även om den sker med pappan och inte ts


    Får han läsa böcker, titta på tv, prata med en kompis eller något annat som flyttar uppmärksamheten från ts?
  • sextio­talist
    Thu 17 Sep 2020 06:17
    Anonym (fcss342) skrev 2020-09-16 23:30:39 följande:

    Klart en man ska få ha ett eget andrum men han är fortfarande underordnad i familjen och måste anpassa sig till /behaga sin kvinna och ibland bestämma , men bara ibland när han känner inombords att han har rätt , och ska inte ta sig en massa friheter hur som helst utan ska vara en föredömlig man, make och far och medmänniska för alla runt omkring sig. Så ska en man vara, disciplinerad och förmänskligad från sina djuriska sidor.


    Tack gode gud att vi inte behöver behaga varandra i vår relation.

    Tack för att min sambo har varit och är en bra far åt alla sina tre barn.

    Tack för att vi tidigt gav utrymme för de äldre syskonen knyta an till sin lillebror för idag har de en nära och tät relation.

    Tack för att sambons ex inte var svartsjuk och missunnsam när sonen föddes.

    Tack för att sambon stod över sina djuriska drifter, dvs stötte bort sitt äldsta när den yngsta föddes.

    Nu, över 20 år senare, har min son två fantastiska syskon och en extravuxen (i form av sambons ex) förutom sina övriga släktingar.
  • sextio­talist
    Thu 17 Sep 2020 13:58
    +1
    smulpaj01 skrev 2020-09-17 10:30:46 följande:

    Jag är knappast ensam i denna tråd om att tycka att ts inställning till mannens ex och hans förstfödda barn är helt bedrövlig. Om inte ts kommer med någon närmare förklaring så framstår hon enbart som sjukligt svartsjuk och hon behöver hjälp!


    Även jag, som lever med en man som har två barn sedan tidigare och även ess gör det (och både du och jag vet att bonusbarn och deras mammor är rött skynke för henne och när hon inte ställer sig på ts sida, då är det garanterat ts som tänker avvikande)
  • sextio­talist
    Fri 18 Sep 2020 13:52
    Anonym (Rosie) skrev 2020-09-18 13:19:12 följande:

    TS har ansvar för sina egna känslor och handlande. Att hon valde att skaffa barn med någon som redan hade barn är hennes ansvar.Hon kan per definition aldrig få en kärnfamilj för att hennes kille redan har barn sen innan. Spelar ingen roll vart barnet bor.


    Fast det där med kärnfamilj håller jag inte med om.

    Sonens halvsyskon är ju så mycket äldre och har flyttat tvärs och kors över landet (och utomlands), så i vardagen var vi kärnfamilj under många år.

    Vi levde mamma, pappa och och gemensamt under många år.
  • sextio­talist
    Tue 22 Sep 2020 10:19
    +2
    Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:41:42 följande:

    Ja, vilka kriterier gäller för att skriva i en sån här tråd? Skriva att ts borde ringa soc och anmäla sig själv och att hon är sjukligt svartsjuk? Ledsen att jag har förstört din tråd, men jag tycker i alla fall inte att det var okej. 

    Jag tycker att det är du som problem med att någon som har en annan erfarenhet kommer in och berättar om det. Du verkar vara den som är provocerad. 


    Vi hade det långt ifrån problemfritt med sambons ex i början.

    Men det jag verkligen uppskattade var att hon genuint tog till sig sina barns lillebror.

    Det förebyggde så mycket, det viktigaste var ändå att de äldre syskonen behövde aldrig mötas av avundsjuka/svartsjuka när de pratade om sitt yngre syskon hos sin mamma.
  • sextio­talist
    Wed 23 Sep 2020 11:41
    +1
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-23 11:21:28 följande:

    Minus 21??? Är det ingen mer än ett fåtal som förstår mig???


    Nej, inte ens vi som har barn med män som har barn sedan tidigare.

    Inte ens vi som inte anammat en föräldraroll.

    Inte ens vi som ibland velat sälja barn, sambo och exet gratis när hormonerna stormade som mest (då vi insåg att vi hade eget ansvar för våra känslor).

    Dvs vi är flera som har varit i din sits och även med inte allt för rationella känslor.

    Men känslor är känslor och har man passerat 5 år, så borde man vara förnuftig nog att inte agera på dom och även sålla ut de känslor som är rationella och de som är bara fel
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!