• Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 14:58
  3025 visningar
  309 svar
  -1
  Inlägg från Anonym (fcss34) Visa alla inlägg
  309
  3025

  Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

  Anonym (Pappa) skrev 2020-09-16 14:46:40 följande:

  Jag antar att det är "felslag", och att du insett att de bor 40 mil ifrån varandra.

  Du spekulerar enbart, och du spekulerar kring hur exet mår, känner, pratar om dold agenda.

  I ärlighetens namn, så yrar du bara!! 

  Du verkar också, precis som TS, bortse från att vi pratar om textmeddelanden skickade till TS partners telefon. Samt att de verkar handla om deras gemensamma son. 

  Jag hade kunnat köpa en del av ditt resonemang om det handlade om en pappa som lever sedvanligt "varannan-veckas-liv" med sin son, om exet befann sig 40 minuter ifrån, och om det var en ständigt kontakt och ett ständigt kontaktsökande främst via telefonsamtal. Men bara då.

  Återigen, TS gör klokt i att rikta sin energi åt rätt håll! Och jag finner föga poänger att måla upp "exet" som någon dålig människa i allt detta, eller ge TS stöd åt hennes tankar och "hysteri".


  Så du tycker en nybliven mamma ska behöva lida pga att två andra idioter inte lyckades hålla ihop och separerade och ska störa henne i HENNES vardag, i HENNES privatliv alltså? Varför ska deras kommunikation behöva orsaka sån irritation hos henne tycker du?
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 15:12
  #83
  Anonym (H) skrev 2020-09-16 15:07:55 följande:

  Ja , HON får skulle sig SJÄLV eftersom hon är en tredje idiot som inte lyckades hålla ihop SINA idiotiska ben!


  Ja och här kom kvinnofientligheten fram. Så ni resonerar på familjeliv.. har ni ingen respekt alls för kvinnor?
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 15:42
  #90
  -2

  Tvivlar på att farsan är så engagerad eftersom han bara träffar sitt barn 1 helg i månaden. Det är exet som driver på kommunikationen för mycket , om till och med ts upplever det så är det väl så.

  1 helg i månaden är ingenting. Det är bara 12 ggr per år. exet måste ju inse att barnet bor på heltid hos henne och att exmannen är i en ny relation med nyfött barn. Då får man väl back off lite.. Det kan jag åtminstone tycka vore det normala. Annars får väl farsan ta sitt ansvar och flytta närmare till sitt 5-åriga barn.

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 16:01
  #92
  -1
  Kvittning skrev 2020-09-16 15:42:29 följande:

  Säg att din sambo åker iväg i två veckor och under tiden han är borta så lär sig ert barn nya saker. Tycker du inte att det är kul för hans pappa att veta det med en gång och inte vänta tills han kommer hem för att då få en lista på vad hen har lärt sig under perioden?

  Du måste acceptera att din sambo har två barn och att ditt barn har ett syskon. 

  Sedan behöver inte mamman träffa bebisen, men det är väl jättebra att storasyskonet kan få bilder och känna sig delaktig i sitt småsyskon?


  Fast det handlar inte om vad som är kul för pappan, som uppenbarligen flyttat 40 mil från sitt barn. Utan det handlar om vad som är bra för barnet, och barnet skulle sannolikt inte ta någon skada av att exet sammanfattade all information i samband med hämtning och sånt mer. Då slipper ju även ts att irriteras över att exet gör intrång i deras privatliv genom att säga saker som att hon inte kan vänta på att se deras barn osv. Det är ju lite överdrivet, hon verkar ju inte förstå att relationen emellan inte är så varm och nära , för hon tycker deras gemensamma barn är viktigare och vill visa det genom överdriven kontakt. Hennes sätt att hantera att mannen inte tar mer ansvar, hon inbillar sig själv att det är något positivt med den frekventa kontakten, som att farsan är en del av barnets liv då fastän han inte är det i den grad som exet verkar utgå från
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 16:30
  #96
  -1

  Självklart tar jag Ts parti. Hon har ett litet spädbarn och bör inte irritera sig över saker om nu hennes man kunde styra upp en kommunikationsmodell som fungerade för alla vore det ju jättebra. Det är inte jag som skriver nedvärderande, kvinnofientliga saker till henne, det är det andra som gör. Ex. Har vissa kallat henne patetisk och att hon borde "hållt ihop sina ben" helt sjuka saker. Självklart kan väl exet sammanfatta infon till några fåtal tillfällen än att skriva spontant flera ggr i veckan. Förstår inte vad som är problemet?

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:06
  #99
  -1

  Varken exet eller folk i tråden verkar ha alla hästar hemma. Klart man ska ge space till sitt ex som precis fått ett barn, hon verkar ju tro att hennes barn är det enda barnet i pappans liv.

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:17
  -2
  Anonym (Nej) skrev 2020-09-16 17:10:05 följande:

  Du förstår väl att om du får barn med en som tidigare har barn med en annan så går det inte direkt att klippa av den kontakten. Speciellt inte när barnet bor mestadels hos den andra.

  Är ju på ett sätt logiskt att man som nybliven mamma endast vill fokusera på sitt barn och det man upplever som sin familj, men i ett sånt här fall går det inte riktigt.


  Men det har inget med barnen att göra, utan att exet hör av sig i superlånga meddelanden flera gånger i veckan när de har en nyfödd att ta hand om. Det är i det sammanhanget som gör att ts önskade att kommunikationen kunde ske lite mer sällan, då det upplevs som ett intrång på deras privatliv med en så nära kontakt. Av okänd anledning ogillar Ts exet och det bör ju exet respektera för att inte störa deras vardagsro.
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:29
  -2

  Det är ju uppenbart att exet inte respekterar att de har fått ett barn. Utan hon lägger allt fokus på deras gemensamma barn utan hänsyn till mannens nuvarande livssituation. Ts vill ju inte ens att hon ska träffa hennes barn, så illa är det.. Då får ju faktiskt exet ta och skärpa till sig och sluta störa så mycket. Men hur? Det måste ju ts ta med sin man , att hon tar kontakt med deras familj lite för ofta . Det är ju faktiskt mannens ansvar att ha koll på sitt barn , inte exet som ska rapportera allt åt honom. Han får väl på egen begäran fråga efter information , utan att hon ska ta kontakt med honom först hela tiden, som det låter som på ts inlägg att hon gör.

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:38
  -3

  Men ett 5-årigt barn behöver inte rapporteras om hela tiden när andra föräldern precis fött barn! Det är ju i sammanhanget som det blir överdrivet. Ts kan ju inte rå för att hon känner som hon känner. Det får väl folk anpassa sig till och vänta på att det går över..

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:51
  sextiotalist skrev 2020-09-16 17:45:13 följande:

  Inte hela tiden.

  Alltså jag har varit en nybliven mamma med ett sambos ex som var väldigt jobbig och, även om hon var en ängel om man läser här på forumet, men jag var ändå väldigt glad att hon var så positiv när det gäller syskonet.

  Vissa saker var bara att svälja, hon ringde, på den tiden den fasta telefonen, flera gånger i veckan för bagateller, men jag var tvungen att släppa det. Även om jag tyckte det var jobbigt


  Ja, man kan ju välja att svälja det , som du uttrycker det , eller så kan man åtgärda situationen genom att få folk att förstå hur man känner bl.a
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 17:57
  -1

  Jag tycker man borde respektera folks känslor mer när det kommer till deras egna privatliv åtminstone. Känslor kan vägleda en.. Viktigt att lyssna till sig själv ibland. Det kan handla om gränser, integritet osv. Det handlar ju inte om barnet eller pappans relation till barnet utan att exet tar så mycket uppmärksamhet från pappan och därmed familjen som ts stör sig på utan att exet visar någon hänsyn till Ts och deras privatliv tillbaka verkar det som.

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 18:01
  Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 17:51:39 följande:

  Ja, man kan ju välja att svälja det , som du uttrycker det , eller så kan man åtgärda situationen genom att få folk att förstå hur man känner bl.a


  Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 17:51:39 följande:

  Ja, man kan ju välja att svälja det , som du uttrycker det , eller så kan man åtgärda situationen genom att få folk att förstå hur man känner bl.a


  Men det förutsätter ju att andra har förståelse sånt och det är det ju inte alla som har...
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 18:15
  -1
  misil skrev 2020-09-16 18:03:26 följande:

  Sju sms på en månad är inte att ta mycket uppmärksamhet,verkar som om du inte riktigt förstår det handlar inte bara om TS utan alla parter dras in i detta.


  Nej men dom har varit långa och med onödigt mycket detaljer, enligt ts. Jag tycker man borde prioritera Ts mående just nu, så kan man ta igen en del vid ett lite senare skede när Ts känner sig redo för det , hon är ju en del av barnets familj också och borde därför också vara närvarande i det större barnets liv.

  Exet kan inte åsidosätta henne eller deras privatliv för exets gemensamma barn med mannen, och jag upplever att det är där det skaver, och som orsakar Ts irritation. Att exet osynliggör henne via "föräldrakommunikationen" , hon gör det säkert omedvetet men det är fortfarande inte ok. Otrevligt beteende från exets sida även om hon inte menar det. Tycker jag iaf.
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 18:40
  Anonym (H) skrev 2020-09-16 18:19:59 följande:

  Är du en FL mod?


  Nej.
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 18:45
  -1
  Anonym (H) skrev 2020-09-16 18:11:04 följande:

  Och du menar att bara TS/du har rätt till känslor , gränser, integritet , hänsyn , privatliv , resten av mänskligheten bör

  endast finnas till som era slavar / undersåtar.

  Låter rimligt...


  Ja det vore ju nåt men tycker kanske att du /ni överdriver lite, så konstigt är det ju inte att känna som nybliven mamma. Vi lever ju inte i något romarriket där allt ens söner gör är så himla fantastiskt och alla vuxna kvinnor måste underordna sig 5-åriga pojkar.

  Nu vet jag inte om det är en pojke det gäller men misstänker det, pojkar brukar ju vara ganska aktiva så det finns säkert mycket att skriva om..
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 19:00
  -1
  sextiotalist skrev 2020-09-16 18:05:04 följande:

  Och ibland får man vara vuxen och hantera detta, trots hormonerna.

  Det rör sig om, vad jag förstått, 2-3 meddelande per vecka, en sunt och naturligt intresse för ens barn nyblivna syskon. Det är inget extremt på något sätt.

  Det ts och även du, verkar ha riktiga problem med att fungera med andra personer.

  Ni ställer extrema krav på er omgivning.


  Nej, men exet tar ingen hänsyn till deras privatliv eller till Ts, utan tror hon har 24/7 access till deras personliga sfär.
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 19:10
  misil skrev 2020-09-16 18:55:01 följande:

  Så  du tycker att TS ska bestämma hur långt och detaljerat mannens ex får skriva om hans barn,du förstår väl att sådana(enligt mig)stolliga regler kan förstöra TS och mannens förhållande istället för vad TS tror stärka det.


  Nej vore väl bättre om exet och pappan kommer fram till bättre kommunikationrutiner istället.
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 19:23
  -1
  sextiotalist skrev 2020-09-16 19:07:28 följande:

  Nu börjar det bli riktigt tragikomiskt. Underordna sig en 5-åring, ts underordnar sig inte alls. Hon har fått någon snedtändning och har svårt att ta in att hennes karl är tvåbarnsfar. Ts behöver inte gå ur sin bebisbubbla alls. Hon kan låta pappan läsa sina sms i fred (vad kan dessa sms tagit i tid, max 30 minuter) och inte ens bry sig. Troligen har det tagit längre tid för ts att läsa tråden.

  Men det kan ju vara så att bebisbubblan sprack för att en stolt pappa berättade om vad som stod och hans äldsta barn fick fokus för en kort stund.

  Ts vill du verkligen bli en styvmamma från askungen?


  Nej, det är pga att exet är dryg och ignorerar hennes roll/situation i familjen och allt handlar om exets gemensamma barn med pappan, håller man en sån frekvent kontakt med någon borde man ju också undra lite mer om deras privatliv och kanske visa att man bryr sig eller förstår deras livssituation och att det blir spännande för barnet med ett syskon osv. Men exet bara kör på autopilot och struntar i den nya familjens situation verkar det som. Vilket kanske har sårat Ts lite grann och hon ogillar nu exet eftersom hon känner sig dåligt bemött, kanske?
 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 19:40
  -3

  Det är konstellationen emellan dom 3 som problemet ligger. De (exet) kommunicerar på ett sätt som utesluter henne (TS) trots att hon är en del av barnets familj. Exet borde visa mer respekt för pappan och den nya kvinnan och deras livssituation, och inkludera henne mer i barnets utveckling. Inte bara skriva till mannen hela tiden och strunta i att höra hur det är med dom alla (inkl. den nya kvinnan), Ts känner sig utesluten verkar det som, från en familjeangelägenhet och ser därför exet som ett orosmoment hon inte kan kontrollera. Det gäller hennes mans liv/barn och blir därför lite konstigt att hon bara ska stå utanför det, kanske?

 • Anonym (fcss3­4)
  Ons 16 sep 2020 19:55
  -3

  Bara beskåda hur kvinnofientligheten flödar på familjeliv.se.. dumma skitforum, skrämmande att vissa här har barn och inte förstår bättre

  Usch ;(

Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!
Logga in
Bli medlem