• Anonym (Stare­n)
  Ons 16 sep 2020 09:38
  1543 visningar
  309 svar
  -26
  309
  1543

  Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

  Min pojkvän har ett ex som, tack och lov, bor mer än 40 mil från oss.

  Han har ett barn (5 år) med henne som han träffar en helg i månaden.

  Nu har jag och min pojkvän fått barn ihop (för bara en månad sen) men hans ex fattar inte att hon ska backa undan!

  Hon smsar om helt onödiga saker, som att deras barn har lärt sig simma, cykla, o.s.v.

  Hon begär också bilder på vår bebis och säger att det är för deras barn för att hen inte fått träffa bebisen än.

  Hon säger också i sms att oh så söt jag kan knappt vänta på att få se henne irl! Jag vill INTE att hon ska träffa vår bebis. Hennes barn visst men inte hon.

  Hon lämnar oss inte ifred. Vi fick barn för en månad sen och hon har smsat sju lååååååååånga sms på EN månad!

  Vad kan jag göra för att hon ska låta oss vara???

Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!
 • Anonym (Kärri­ng mot strömm­en)
  Tis 22 sep 2020 09:24
  +1
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:08:49 följande:
  När det gäller andras skribenters sätt att uttrycka sig, om man känner till att vissa skribenter har en historia av expojkvän och hur hans nya tjej har betett sig, då tycker jag att det är värt att lägga märke till ett mönster. Så fort det är en kvinna som har problem med sin mans ex så dyker det upp extrema kommentarer. Jag tycker inte det är okej. 
  Men dina egna kommentarer är helt ok menar du? Har du en annan bakgrund som gör att det är mer ok för dig att ha åsikter i frågan, eller vilka kriterier gäller för att man ska få skriva i en sån här tråd? Du kan ju ansöka om att bli admin om du har problem med att personer som kommenterar har andra åsikter än du och uttrycker det på ett sätt som inte passar dig. Eller så kan du scrolla vidare istället för att vara bråksjuk och förstöra tråden.
 • Anonym (Meri)
  Tis 22 sep 2020 09:27
  Anonym (Moa) skrev 2020-09-22 09:05:57 följande:
  Jag tycker du verkar läsa in bra mycket mer än vad det verkar finnas. Ts inlägg låter mer hysteriskt än sansat och hon verkar inte må speciellt bra.
  Dina personliga erfarenheter färgar verkligen dina svar som du redan säger och jag är böjd att hålla med dig.
  Men det är långt ifrån många som har dessa erfarenheter.
  Snarare att det skär sig mellan den nya flickvännen och hans ex pga ..tja anledningarna är nog lika många som ex. med oro och dåligt självförtroende är nog starka vinnare där.

  Sedan låter ts och mannen samt exet väldigt unga. Det är väl kanske bättre att sätta upp små regler för hur livet tillsammans ska se ut än att bara köra småbarnsfasoner och ska bara bestämma allt. Ts har ingen förståelse alls från vad jag läser om att det finns ett barn sedan tidigare som tar upp tid och utrymme i sambons liv.
  Som förälder vill man veta allt. Har dessa två bott ihop och båda varit med i första tiden så vänjer man sig att alltid ha löpande information från den andre föräldern. Varför skulle pappan inte vilja det för övrigt bara för att hans nya tjej är osäker? Han kanske har sagt till exet att skicka sms istället för att ringa och berätta och det är ett system som fungerar för dem.
  Ts måste lära sig acceptera att världen inte handlar om endast henne  trots att hon har blivit mamma.
  Jag läser in mina egna erfarenheter, det är helt korrekt. Jag säger också om och om igen att jag inte säger att det är så här för ts del men att det är också en verklighet för många med mig. 
  Du är knappast rätt person att säga om långt ifrån många har denna erfarenhet, det vet du knappast nånting om, men om vi säger att du har rätt, så räcker det att det finns en enda som har den här erfarenheten för att det ska vara en verklighet för en enda person. Att då vifta bort det med att hon bara vill bestämma, att hon har småbarnsfasoner, ifall det nu är en person som har en pojkvän med ett ex som har gränslösa tendenser. Återigen, jag säger inte att det är så i det här fallet, men för några av oss är det en verklighet. 

  Detta vill jag också säga för de som eventuellt läser här och som känner igen sig i det jag skriver. Jag skriver inte bara för ts skull. 

  Resten av vad du skriver är bara spekulationer. Om det var mig du ville diskutera med så har jag redan sagt att vi vet inte hur det ligger till i ts fall. Jag har frågat hur pappan ställer sig till smsen. Jag har inte fått något svar. Du kan inte heller ge mig eller någon annan det svaret. 
 • Tis 22 sep 2020 09:37
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 08:51:23 följande:
  Nej, du kan inte se problemet. Troligtvis för att du inte har någon erfarenhet som gör att du kan se problemet. Jag kan se problemet. Jag säger inte att jag vet att det är ett problem men jag kan se att det skulle kunna finnas ett problem med exet. Att hon verkar glad för ts och pojkvännens skull betyder inte att hon beter sig lämpligt. 
  Nu kan jag tyvärr inte gå in på detaljer om mina egna eller andras erfarenheter men det jag kan säga är att det som för utomstående skulle kunna viftas bort som att exet väl bara menar väl kan vara ett väldigt gränslöst beteende för de som blir drabbade av det. Det som verkar vara små detaljer är i själva verket bara små delar av en stor helhet. 
  Jag säger inte att det är så här för ts men det skulle kunna vara så att exet har haft gränslösa tendenser och att de har förstärkts nu när de har fått en bebis, eller att beteendet börjat i och med att de blev gravida och när de får en bebis. Jag vet inte om det är så i det här fallet men för mig, som har de erfarenheter som jag har så är det inte alls givet att det här handlar om ren svartsjuka. Det kan så klart också vara så att ts har svartsjuka plus att exet beter sig gränslöst. 

  En del har varit inne på att ts är osäker. Det är inget brott att vara osäker, tvärtom är det djupt mänskligt att vara det. Jag tror att de flesta har haft perioder när de varit mer eller mindre osäkra och jag tror inte att någon hade velat bli anklagade för att vara sjuka i huvudet för att de var det. 

  Du har all rätt att anse att exet kan få träffa bebisen, men ts undrade om exet måste träffa bebisen. Det måste hon inte. Att hon bor 40 mil bort är inte heller en anledning till att träffa bebisen. Exet ska väl ändå inte bo hos ts och hennes pojkvän? Exet behöver aldrig stiga över tröskeln, bebisen behöver inte komma till dörren, känner man att man vill vara lite finkänslig kan man hitta på anledningar till det. Exet behöver inte heller komma till deras dörr, pojkvännen kan möta upp exet för överlämning. 

  Visst kan man argumentera för om det är trevligt om exet får träffa bebisen men argumenten verkar mest gå ut på att det är trevligt för exet att få se en bebis. Varför skulle ts tänka på vad som är trevligt för exet? 

  Min mans ex ville ha kort på vår bebis, han sa nej. Han såg ingen anledning till varför hon skulle ha det. Om det för ts del skulle varit klart uttalat att det är för halvsyskonets skull så hade det väl varit en annan sak men det är ju inget som sägs klart uttalat. Det sägs bara att exet vill ha ett kort på bebisen, inget om att det är för att halvsyskonet ska få se bebisen. För min mans ex del så tror jag att, utan att veta, att det var för att visa upp en fasad för sin familj som hon besökte just då men oavsett så är jag glad att min man kände samma som jag, det finns ingen anledning att hans ex, som inte har något med våra barn att göra, ska ha en bild på vår bebis. 
  Nej,jag har ingen erfarenhet av att leva som bonusförälder.
  Men jag kan sätta mig in det och tänka hur jag själv hade agerat i en sådan situation.
  Du verkar läsa in mer än vad som står i ts.
  Vi vet inte heller hur TS sambo tänker i det här.
  Men att han vill,och måste,ha kontakt med sitt ex om deras barn är ju något som ST bara måste acceptera.
  Att vilja skicka en bild på bebisen till exet kan ju vara för att han vill visa sitt äldre barn bebisen.
  Det vet vi ju inte.
  Men det kanske är så TS ska försöka tänka istället för att bara se exet som gränslös.
  7 sms på en månad är inte särskilt mycket,tycker jag.
 • Anonym (Meri)
  Tis 22 sep 2020 09:41
  Anonym (Kärring mot strömmen) skrev 2020-09-22 09:24:32 följande:
  Men dina egna kommentarer är helt ok menar du? Har du en annan bakgrund som gör att det är mer ok för dig att ha åsikter i frågan, eller vilka kriterier gäller för att man ska få skriva i en sån här tråd? Du kan ju ansöka om att bli admin om du har problem med att personer som kommenterar har andra åsikter än du och uttrycker det på ett sätt som inte passar dig. Eller så kan du scrolla vidare istället för att vara bråksjuk och förstöra tråden.
  Ja, vilka kriterier gäller för att skriva i en sån här tråd? Skriva att ts borde ringa soc och anmäla sig själv och att hon är sjukligt svartsjuk? Ledsen att jag har förstört din tråd, men jag tycker i alla fall inte att det var okej. 

  Jag tycker att det är du som problem med att någon som har en annan erfarenhet kommer in och berättar om det. Du verkar vara den som är provocerad. 
 • Tis 22 sep 2020 09:45
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:08:49 följande:
  När det gäller andras skribenters sätt att uttrycka sig, om man känner till att vissa skribenter har en historia av expojkvän och hur hans nya tjej har betett sig, då tycker jag att det är värt att lägga märke till ett mönster. Så fort det är en kvinna som har problem med sin mans ex så dyker det upp extrema kommentarer. Jag tycker inte det är okej. 
  Fast varför bry sig om hur andra skribenter uttrycker sig?
  Speciellt om det inte är riktat till en själv personligen eller handlar om något som skrivits i andra trådar.
  Gillar man inte det man läser så kan man bara scrolla förbi.
  Eller så kan man anmäla ett inlägg man finner opassande.
  Om TS tycker att någon uttrycker sig illa i hennes tråd så är det väl,i så fall,hon som ska påpeka det,om någon.
  Visst kan man säga ifrån om man tycker att någon t ex gör fula personangrepp.
  Men att bara påpeka hur någon uttrycker sig i denna och andra trådar är en annan sak.
 • Anonym (Meri)
  Tis 22 sep 2020 09:56
  molly50 skrev 2020-09-22 09:37:40 följande:
  Nej,jag har ingen erfarenhet av att leva som bonusförälder.
  Men jag kan sätta mig in det och tänka hur jag själv hade agerat i en sådan situation.
  Du verkar läsa in mer än vad som står i ts.
  Vi vet inte heller hur TS sambo tänker i det här.
  Men att han vill,och måste,ha kontakt med sitt ex om deras barn är ju något som ST bara måste acceptera.
  Att vilja skicka en bild på bebisen till exet kan ju vara för att han vill visa sitt äldre barn bebisen.
  Det vet vi ju inte.
  Men det kanske är så TS ska försöka tänka istället för att bara se exet som gränslös.
  7 sms på en månad är inte särskilt mycket,tycker jag.
  Det är ju fint av dig att du vill försöka sätta dig in i hur det är att vara bonusförälder men tyvärr, du kan inte säga att du kan sätta dig in i hur det är. 

  För det första så finns det inte bara ett enda scenario för hur en bonusförälder har det. 

  Du säger att du tycker att jag verkar läsa in mer än vad som står i ts. Ärligt talat, tycker inte du att de flesta i den här tråden har valt att läsa in precis det som de själva har tolkat det? Det jag gör är att jag ger en annan version. Jag säger samtidigt, om och om igen, att jag vet inte om det är så här för ts, jag säger inte att det är så här för ts, men det här är också en möjligt version. Jag läser inte in det i ts, jag säger bara att det här är också ett alternativ. 

  Detta är utifrån en erfarenhet som jag och andra har haft. Den erfarenheten verkar inte du kunna sätta dig in i hur den här, så på det sättet har du inte tänkt dig in i alla scenarion som kan förekomma för en bonusförälder.

  Återigen, jag sa inte att exet inte skulle visa bilden för halvsyskonet, det jag sa var att det faktiskt inte var uttalat att det var syftet. Precis som du säger, det vet vi ju inte. 

  Huruvida 7 sms på en månad är mycket, jag har frågat ts hur det går till när de här smsen kommer, vad som irriterar henne. Jag tycker inte att 7 sms i sig säger så mycket. Att de är långa skulle kunna tyda på nåt men jag vet inte, även om man får scrolla flera sidor på ett sms så kan det ibland vara relevant att det är långt. Jag tycker inte att det i sig kan säga om det är rimligt eller orimligt. Det är fullt rimligt, och det har jag sagt om och om igen, att uppdatera och uppdateras på ett barn som är i åldern att man lär sig cykla och allt som händer då. Så därför har jag frågat vad exakt det är som irriterar.
 • Tis 22 sep 2020 10:07
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:56:11 följande:
  Det är ju fint av dig att du vill försöka sätta dig in i hur det är att vara bonusförälder men tyvärr, du kan inte säga att du kan sätta dig in i hur det är. 

  För det första så finns det inte bara ett enda scenario för hur en bonusförälder har det. 

  Du säger att du tycker att jag verkar läsa in mer än vad som står i ts. Ärligt talat, tycker inte du att de flesta i den här tråden har valt att läsa in precis det som de själva har tolkat det? Det jag gör är att jag ger en annan version. Jag säger samtidigt, om och om igen, att jag vet inte om det är så här för ts, jag säger inte att det är så här för ts, men det här är också en möjligt version. Jag läser inte in det i ts, jag säger bara att det här är också ett alternativ. 

  Detta är utifrån en erfarenhet som jag och andra har haft. Den erfarenheten verkar inte du kunna sätta dig in i hur den här, så på det sättet har du inte tänkt dig in i alla scenarion som kan förekomma för en bonusförälder.

  Återigen, jag sa inte att exet inte skulle visa bilden för halvsyskonet, det jag sa var att det faktiskt inte var uttalat att det var syftet. Precis som du säger, det vet vi ju inte. 

  Huruvida 7 sms på en månad är mycket, jag har frågat ts hur det går till när de här smsen kommer, vad som irriterar henne. Jag tycker inte att 7 sms i sig säger så mycket. Att de är långa skulle kunna tyda på nåt men jag vet inte, även om man får scrolla flera sidor på ett sms så kan det ibland vara relevant att det är långt. Jag tycker inte att det i sig kan säga om det är rimligt eller orimligt. Det är fullt rimligt, och det har jag sagt om och om igen, att uppdatera och uppdateras på ett barn som är i åldern att man lär sig cykla och allt som händer då. Så därför har jag frågat vad exakt det är som irriterar.
  Som jag skrev så kan jag tänka mig in i hur jag själv skule agera om jag varit i ST situation.

  Ja,du har egna erfarenheter. Men det innebär ju inte att alla bonusföräldrar sitter i samma situation som du,eller hur?
  Det är TS sätt att skriva om exet som jag tror får många att höja på ögonbrynen och tycka att hon verkar osäker och svartsjuk.
  Om det är på ett annat sätt så får ju TS komma in och berätta det.
  Men istället så har hon bara försvunnit.
  Då uppstår lätt spekulationer.

  Ja,och det är bara ytterligare en sak vi behöver mer information om.
 • Tis 22 sep 2020 10:08
  molly50 skrev 2020-09-22 10:07:07 följande:
  Som jag skrev så kan jag tänka mig in i hur jag själv skule agera om jag varit i ST situation.

  Ja,du har egna erfarenheter. Men det innebär ju inte att alla bonusföräldrar sitter i samma situation som du,eller hur?
  Det är TS sätt att skriva om exet som jag tror får många att höja på ögonbrynen och tycka att hon verkar osäker och svartsjuk.
  Om det är på ett annat sätt så får ju TS komma in och berätta det.
  Men istället så har hon bara försvunnit.
  Då uppstår lätt spekulationer.

  Ja,och det är bara ytterligare en sak vi behöver mer information om.
  *ST= TS.
 • Anonym (Kärri­ng mot strömm­en)
  Tis 22 sep 2020 10:11
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:41:42 följande:
  Ja, vilka kriterier gäller för att skriva i en sån här tråd? Skriva att ts borde ringa soc och anmäla sig själv och att hon är sjukligt svartsjuk? Ledsen att jag har förstört din tråd, men jag tycker i alla fall inte att det var okej. 

  Jag tycker att det är du som problem med att någon som har en annan erfarenhet kommer in och berättar om det. Du verkar vara den som är provocerad. 
  Du kanske är ny här och inte fattar hur forumet fungerar men man ser tydligt vem som är trådstartaren, eftersom det efter nicket i parentes står just (Trådstartaren). Sedan fattar jag inte hur du ens får ihop din logik eftersom din kommentar inte ens känns riktad mot mig. Jag har inte ens skrivit i den här tråden på ett tag så du behöver nog fundera på hur många du sitter och käftar med egentligen.
 • Tis 22 sep 2020 10:19
  +2
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:41:42 följande:

  Ja, vilka kriterier gäller för att skriva i en sån här tråd? Skriva att ts borde ringa soc och anmäla sig själv och att hon är sjukligt svartsjuk? Ledsen att jag har förstört din tråd, men jag tycker i alla fall inte att det var okej. 

  Jag tycker att det är du som problem med att någon som har en annan erfarenhet kommer in och berättar om det. Du verkar vara den som är provocerad. 


  Vi hade det långt ifrån problemfritt med sambons ex i början.

  Men det jag verkligen uppskattade var att hon genuint tog till sig sina barns lillebror.

  Det förebyggde så mycket, det viktigaste var ändå att de äldre syskonen behövde aldrig mötas av avundsjuka/svartsjuka när de pratade om sitt yngre syskon hos sin mamma.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...