Inlägg från: Anonym (Syskonen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syskonen)

    Arg blivande trebarnsfar

    Anonym (Anonym) skrev 2020-09-16 11:03:15 följande:

    Ni kan faktiskt göra abort. Jag skulle aldrig vilja sätta mig i den sitsen som ni har att ta hand om ett så pass missbildat barn. Antagligen är livstiden inte särskilt lång på en sådan men det blir ju bara en ännu större tragedi.

    Man får göra abort till och med vecka 18 utan att ange skäl, efter det kan man fortfarande ansöka hos Socialstyrelsen och det kommer de garanterat att gå med på pga fostrets missbildningar.

    Snälla prata med din fru, hon måste väl ändå fatta att det inte blir ett värdigt liv! Främst för barnet, men ert liv kommer också bli ett rent helvete. Jag befarar att ni har en skilsmässa att se fram emot, som kommer att få alla att må ännu sämre.


    Håller med ovan. Du måste ta upp frågan med din fru.


    Syskonens liv lär ju påverkas rejält negativt av detta. Först ett syskon med så pass stora omsorgsbehov med allt vad det innebär och till råga på det, tror jag att ditt och mammans förhållande kommer knaka rejält i fogarna/spricka med tanke på bakgrunden till denna graviditiet och utfallet.

  • Anonym (Syskonen)
    Anonym (Barn är ett lotteri) skrev 2020-09-17 09:51:27 följande:
    Man ska nog överhuvudtaget inte fundera på att skaffa barn om man inte är beredd på att de inte alltid blir det där superfriska barnet. Långt ifrån allt går att se på fosterdiagnostik. LÅNGT ifrån allt. Så lite naivt att tro att det bara är att abortera bort. Föds många barn med multihandikapp där det inte gick att se eller missades på fosterdiagnostiken. Det är verkligen en falsk trygghet många lever i när det tar NIPT eller KUB och får glädjande provsvar.

    Mvh från Barnsjukhuset
    Nje... inte alls enig.
    Dessto större anledning att abortera när man ser handikapp på fostret... man minskar ju riken/sannolikheten. De allra flesta är fullt medvetna att det kan tillkomma komplikationer vid födsel, under livets gång osv och att det kan missas saker på fosterdiagnostik.
Svar på tråden Arg blivande trebarnsfar