Inlägg från: Anonym (Barn är ett lotteri) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barn är ett lotteri)

    Arg blivande trebarnsfar

    Att skaffa barn är alltid ett lotteri. Du valde att spela och det blev inte som du tänkt dig.

    Jag förstår att du är arg, få önskar sig ett barn med funktionsnedsättningar. Men jag kan trösta dig med att vi människor är rätt så kassa på att förutse hur saker kommer att bli och hur vi själva kommer att må i framtiden.

    Du kommer säkerligen få ett barn som kräver mer jobb. Men precis som dina andra barn så kommer det vara ett barn med en egen personlighet som kommer söka sig till dig för trygghet och stöd. Ett barn som kommer att älska dig väldigt högt om du tillåter det.

    Det finns möjlighet till samtalsstöd via mvc.

  • Anonym (Barn är ett lotteri)
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-17 08:43:39 följande:

    Hur går samtalen med din fru? Min man ville bara ha ett barn och gick med på ett andra lite som du gjort. Men då pratade vi också med en gång att vi skulle göra fostervattenprov och abort om något var fel. Vårt förhållande skulle aldrig hållit för ett barn med problem. Jag skulle sitta fast med ansvaret och vara bitter över att han inte hjälpte till mer, han skulle vara sur över hela situationen med att hela livet förändrats bara för att han gått med på mitt tjat och slutligen så skulle det leda till en separation och ett splittrat hem.

    Och det är väl den insikten du har nu men som din fru kanske saknar. Och tiden går så det här är ju ingenting som man kan gå och dra på utan ni måste ta snabba beslut. 

    Om ni inte gör abort, hur stor är chansen att ni fortfarande kommer vara tillsammans om 5 år? Antagligen du som den drivande parten i en ev. skilsmässa. 

    Om ni gör abort, hur stor är chansen att ni fortfarande kommer vara tillsammans om 5 år? Och här är det väl antagligen din fru som skulle vara den drivande parten om det är så att hon inte kan komma över känsla av att du tvingat henne till en abort hon inte vill göra. 


    Man ska nog överhuvudtaget inte fundera på att skaffa barn om man inte är beredd på att de inte alltid blir det där superfriska barnet. Långt ifrån allt går att se på fosterdiagnostik. LÅNGT ifrån allt. Så lite naivt att tro att det bara är att abortera bort. Föds många barn med multihandikapp där det inte gick att se eller missades på fosterdiagnostiken. Det är verkligen en falsk trygghet många lever i när det tar NIPT eller KUB och får glädjande provsvar.

    Mvh från Barnsjukhuset
  • Anonym (Barn är ett lotteri)
    Anonym (Syskonen) skrev 2020-09-17 09:58:10 följande:

    Nje... inte alls enig.

    Dessto större anledning att abortera när man ser handikapp på fostret... man minskar ju riken/sannolikheten. De allra flesta är fullt medvetna att det kan tillkomma komplikationer vid födsel, under livets gång osv och att det kan missas saker på fosterdiagnostik.


    Jag har aldrig sagt att det är onödigt med test. Ja, sannolikheten minskar, men det är fortfarande mycket som inte går att se. Jag som arbetar varje dag med föräldrar som hamnar i den här situationen kan säga att det är långt ifrån alla som förstår att fosterdiagnostiken är begränsad! Så jag vidhåller att är man inte beredd på att barnet kanske inte blir superfriskt så bör man avhålla sig. Man kan försöka minska risken, men det är ändå påtaglig.
  • Anonym (Barn är ett lotteri)
    Anonym (Larssan) skrev 2020-09-17 10:00:15 följande:

    Jo det stämmer ju... och jag har läst allt som skrivs här och spärren börjar lossna. Har nog hakat upp mig på att det berodde på åldern men det kunde ju hänt ändå.. ett barn kan ju tex springa ut framför en bil och hamna i rullstol. Allt kan ju hända om man har otur...

    Men som du säger, man ska inte skaffa barn om man inte vill men svårt äre. Jag var ju inte så uppspelt att få de andra barnen heller men kan inte se mitt liv utan dom. Så där hade jag ju fet fel. Hoppas jag ska känna samma för den här krabaten..


    Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för er!
Svar på tråden Arg blivande trebarnsfar