• Wed 16 Sep 2020 13:03
    4087 visningar
    60 svar
    60
    4087

    Arg blivande trebarnsfar

    Det finns ju barn med t ex dysmeli som föds med avsaknad av t ex tår, underarmar, armar, ben o s v utan att något annat är fel. 

    Det finns också barn med down syndrom som är ganska friska och dessutom förhållandevis högfungerande. Det är oftast dessa som förs fram av motståndare till fosterdiagnostik och i förlängningen abort.

    Sannolikheten att de här två ovan sammanfaller på ert barn skulle jag tro är förbaskat låg. Jag gissar att barnet har ännu fler medfödda skador än vad ni hittills fått reda på och då kan både livslängd och framförallt livskvalitet för barnet var lågt.

    Ta kontakt med läkare, försök få ett så nyktert svar som det bara går vad ni kan förvänta er och börja redan nu dra i en ev abort. Det går ångra sig så länge den inte är utförd men eftersom det förmodligen inte är så gott om tid (och ev socialstyrelsen behöver blandas in) så börja som att det skulle bli av.

  • Wed 16 Sep 2020 13:45
    #18
    Anonym (Sanna) skrev 2020-09-16 13:33:02 följande:

    Vi sa faktiskt vid både tredje (och fjärde) barnet att om vi upptäckte kromosomavvikelser skulle vi verkligen överväga abort, även om syskonen redan visste om barnet i magen, och även om det kan vara lite tabubelagt att abortera barn med downs (de andra två kromosomavvikelserna verkar folk tycka är mer OK att abortera). Det då jag vuxit upp med ett syskon med downs. Missförstå mig inte, jag ÄLSKADE min bror, men alla med downs får INTE någon enklare sort a la Ica reklamen... Min bror behövde i princip dygnet runt assistans, och det tog otroligt hårt på mina föräldrars relation, och vi syskon fick ständigt stå tillbaka. Min bror dog ungt dock, vid 35, p.g.a. hjärtat (också vanligt vid downs, och min bror opererades flera gånger...). Det var som så tragiskt allt

    Jag har full förståelse för om du och/eller frun inte vill abortera, jag dömer inte åt något håll, men jag hade inte tagit med syskonens längtan i beaktningen faktiskt. Man får helt enkelt berätta att barnet i magen visade sig vara väldigt sjukt och dog... Jättejobbigt, absolut, men vad är värst? ...är väl vad man får fråga sig.

    Och ilskan du bär på gör ingen skillnad här. Försök vara rationella istället!


    Min mamma fick missfall i v 26 när jag var 9, tråkigt såklart, mest tråkigt att se mamma ledsen.

    Men jag håller med dig, syskonens längtan är inte en faktor i det hela. Det är oändligt mycket mindre traumatiskt att förlora ett syskon man aldrig träffat än om det dör senare.

    Hade en granne med downs som dog 2 år gammal och aldrig ens lärde sig hålla huvudet. Det finns liksom alla nivåer och som du säger är det oftast de som klarat sig absolut bäst på alla fronter som syns. Var det inte någon av Bert-författarna som förlorade en son med downs före 20 också p g a hjärtfel?
Svar på tråden Arg blivande trebarnsfar