• Anonym (Främl­ing)
    Wed 16 Sep 2020 11:24
    1844 visningar
    29 svar
    29
    1844

    Killar som är för snälla

    Tjejer, vad är er bild av killar som är för snälla?
    Jag är lugn och snäll. Jag minns en tjej på jobbet som sa "blir du aldrig arg?"
    Där jag jobbade då, i vården med gamla, och uteslutande kvinnliga arbetskamrater, så kändes det vettigt att vara en lugn och trygg kille.
    Det är så jag är helt enkelt.
    Är såna killar ofarliga, lite mesiga?
    Jag kan bli arg. Jag är kapabel till våld.
    Jag har slagit 3 killar på käften.
    Men för det mesta så tycker jag om att vara snäll.

  • Svar på tråden Killar som är för snälla
  • Anonym (Främl­ing) Trådstartaren
    Wed 16 Sep 2020 11:29
    #2
    -1 +2
    Anonym (K) skrev 2020-09-16 11:27:40 följande:

    Killar kapabla att ta till våld går fetbort.


    Så du föredrar killar som inte försvarar sig?
  • Anonym (Främl­ing) Trådstartaren
    Wed 16 Sep 2020 18:09
    #8
    Litenmenhård skrev 2020-09-16 13:33:32 följande:

    Jag är också en snäll kille(inte för att skryta) och nu för tiden ska det ganska mycket till innan jag blir arg. Grinig kan jag vara, men det kan alla. Jag är omtyckt på jobbet, bland mina likar så att säga och jag försöker att inte brusa upp mig och vara vänlig mot alla för det är så jag vill bli bemött.


    Samma här, har lång stubin. Nackdelen är att när jag väl blir arg, så är det på en helt ny nivå.
  • Anonym (Främl­ing) Trådstartaren
    Wed 16 Sep 2020 18:11
    #10
    Anonym (nja) skrev 2020-09-16 12:58:14 följande:
    Den här fråga blir alltid så enkelspårig. 

    Det är givetvis superbra att vara snäll! Kan inte svara på annat sätt. Snäll som i omtänksam, lyhörd och lyssna på andra människor osv. 

    Att du har slagit 3 st på käften är inget du ska berätta, tycker jag, det förändrar direkt intrycket av "snäll kille". Tycker väl snarare då att du blir en opålitlig typ då man inte kan veta vilken sida du väljer att visa fram. 
    Det jag undrar är om tjejer tror att den snälla killen är försvarslös om du och killen skulle hamna i en obekväm situation? Att han varken vågar eller är kapabel att försvara dig mot t ex en annan kille.
  • Anonym (Främl­ing) Trådstartaren
    Thu 17 Sep 2020 09:30
    #12
    riboflavin skrev 2020-09-16 19:29:24 följande:
    Jag tror att du kanske har lite väl höga tankar om vad man funderar på när man träffar någon ny ;) Om jag ska vara helt ärlig så tror jag en snäll, lugn och trygg kille har bättre förutsättningar att ta oss ur en obekväm situation än någon som börjar kaxa sig och ska slåss.
    Men om det inte funkar att försöka resonera med någon som uppenbarligen vill ha bråk, och han börjar tafsa på dig, tror du att den snälla killen bara står där utan att göra något?
  • Anonym (Främl­ing) Trådstartaren
    Fri 25 Sep 2020 07:36
    #23

    Trots att jag jobbade i vården så är jag ingen feminiserad man. Det är jag glad för. Blir jag påhoppad så står jag inte bara där och tar emot. Jag slår på käften.

    Svenska unga män är indoktrinerade att man inte ska slåss, att man inte ska visa sig stark, att man istället ska vara varm, snäll/timid, omtänksam och vara undergiven, trots att kvinnor attraheras av det direkt motsatta. Att aggression är ett tecken på svaghet är fel, då aggression är ett tecken på övertygelse om de egna värderingarna och om vad som är rätt och fel, helt enkelt en styrka hos en man som vet vad han vill.

  • Anonym (Främl­ing) Trådstartaren
    Fri 25 Sep 2020 07:38
    #24
    Metoo och våldtäkter

    Ja det stämmer att män står för den absoluta majoriteten av våldtäkter och att de flesta offer är kvinnor (borträknat fängelser och homosexuella våldtäkter). Det är lika sant att det är en väldigt liten minoritet av svenska män som våldtar. Män har en mycket högre sexuell drift än kvinnor eftersom vi producerar upp till sexton gånger mer testosteron. Men mentalt friska män har även en stark drivkraft av att lyckas förföra och tillfredsställa kvinnor.


    Det är därför produkter, böcker och kurser för att hjälpa män att tillfredsställa kvinnor är en miljardindustri, om män nöjde sig med att bara penetrera kvinnor och gå vidare, skulle ingen bry sig om detta. Det är även välkänt att till och med bland manliga brottslingar, finns det inget män avskyr mer än våldtäktsmän. Genom hela vår kända historia har det inte funnits något bättre skydd mot män som våldtar, än starka män som skyddar sina kvinnor.

Svar på tråden Killar som är för snälla