• Anonym (B)
    Thu 17 Sep 2020 18:38
    2320 visningar
    16 svar
    16
    2320

    Graviditet på naturlig väg med 1 äggledare?

    I mitt fall har en äggledare inte gjort det svårare att bli gravid, väntar nu vårt tredje barn!

    De två första va inte planerade men nu bestämde vi oss för att vi ville ha en tredje och började ha oskyddade samlag (ganska oregelbundet, alltså när lusten föll på) och efter 2-3 månader tog jag ägglossningstest en månad för jag har oregelbunden mens och inte någon koll på ägglossningen alls. Tog sig den månaden så hade säkerligen missat ägglossningen innan.

    Kände på mig innan BIM att jag va gravid men hade inte några direkta gravsymtom. Jag har haft typ 1 diabetes i drygt 30 år och min kropp kunde inte riktigt ta upp insulinet jag tog vilket fick mig att misstänka en graviditet. Plussade först väldigt svagt på typ BIM+1 om jag inte minns helt fel.

    Så även med en äggledare behöver inte chanserna vara mindre att det ska ta sig :)

  • Anonym (B)
    Fri 18 Sep 2020 08:17
    #14
    judith90 skrev 2020-09-17 19:53:42 följande:

    Vad kul att läsa

    Alla tre med en äggledare alltså?


    Ja precis. Blev gravid första gången 2014 (utomkvedet) och barnen är födda 2016, 2018 och tredje är planerad 2021 :)
  • Anonym (B)
    Fri 18 Sep 2020 12:22
    #16
    judith90 skrev 2020-09-18 08:37:58 följande:

    Vad kul med en så stor familj! Hoppas jag kommer få erfara något liknande :).

    Får nog först jobba på att inte stressa upp mig så mycket..... :) var du orolig efter att ha fått x:et eller hanterade du det bra?


    Alltså jag har egentligen aldrig sett mitt x som en graviditet för det gick så långt innan vi visste vad det va. Gick med fruktansvärd smärta i mer än en vecka innan jag åkte in till sjukhuset och där efter många undersökningar sa dom att jag hade plussat på ett gravtest men dom kunde inte hitta något foster så någonting är väldigt fel sa dom. Redan där visste vi att det inte kommer bli en bebis av det här så jag såg det aldrig som sagt som en graviditet över huvud taget. Så jag tog det inte särskilt hårt eller oroade mig för att det skulle hända igen, hade troligtvis tagit det svårare om jag hade vetat att jag va gravid innan smärtan kom.

    Sen sa dom bara att skulle jag bli gravid igen måste jag informera barnmorskan om det så fort som möjligt så jag kan få ett tidigt ultraljud för att se att graviditeten sitter där den ska, så alla tre barnen har jag fått se med vul runt vecka 6-7 vilket har varit väldigt skönt tycker jag :)

    Sen pga min diabetes får jag väldigt många ultraljud under hela graviditeten men det första är alltid lite extra betryggande så man vet att där faktiskt finns en liten där inne :)
Svar på tråden Graviditet på naturlig väg med 1 äggledare?