Inlägg från: Anonym (Två barnsmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Två barnsmamma)

    Överviktig, 25 år och gravid med första barnet. Råd?! Är du i samma sits?

    Hej! Jag har precis fått mitt andra barn och jag har ca samma vikt som du... sen är det lite hur lång man är.. men min barnmorska har inte sagt så mycket om min vikt mer än att det är bra om jag inte går upp så mycket.. med min första gick jag upp ca 18kg och det kändes knappt på kroppen, kunde röra mig som vanligt.. andra gick jag upp 13,5 kg och denna gången hade jag lite foglossning.. men tror mer det beror på att där bara är 2 år emellan pojkarna... kroppen hade inte helt återhämtat sig. Saken är att två veckor efter förlossningen hade jag gått ner alla gravidkilona.

    Det som är viktigt är att du inte får banta nu.. när kroppen går ner i vikt utsöndrar fettet gifter i kroppen som kan skada fostret... (kräker du så du går ner i vikt kan man ju inte hjälpa men Man ska inte aktivt gå ner i vikt när man är gravid) det är bättre att se till att du inte går upp i vikt och på det sättet äta bra och röra dig. Inte äta för två...

    Sen hörde jag i Ivf podden att det ända posetiva med att vara överviktig och födda barn är att man oftast inte spricker... den kommentaren har jag levt på och inte med någon av mina barn sprak jag och då har jag fått stora barn ;)

    Lycka till!

Svar på tråden Överviktig, 25 år och gravid med första barnet. Råd?! Är du i samma sits?