• Anonym (L)
    Wed 16 Sep 2020 16:20
    1012 visningar
    44 svar
    44
    1012

    Rädsla för ett liv i ensamhet

    På din beskrivning så låter det som att det är DU som har svårt att fatta tycke för någon? Vad kan detta bero på? Är du för kräsen? Jag fattar att man inte vill ta första bästa liksom, men man kan ju inte heller vara för kräsen och tro att man ska hitta en modellkille med felfri personlighet, för sådana personer existerar inte i verkligheten.

    Fattar killar tycke för dig? Eller brukar du också bli dissad?

    Jag tror att väldigt många har känt som du, men sedan hittar i princip alla en partner ändå. Kan du dra ut med någon vän på något uteställe eller någon fest? Där kanske du kan hitta en kille att snacka lite med. Såklart ska man inte vara desperat, men det skadar ju inte att dejta lite. Klart att det kan ta tid också.

    Du kan träffa din blivande partner var som helst och när som helst. Det finns ingen som sitter på svaren och det är väl egentligen själva grejen med livet.

    Du får tänka att det finns många som har det värre än vad du har det. Det går liksom inte att göra så mycket åt att du längtar efter en pojkvän. Du kan ju inte bara magiskt trolla fram en eller ta vem som helst. Det enda du kan göra är att socialisera dig, dejta och inte vara för kräsen. Var öppen! Jag är helt övertygad om att det finns någon för alla - även för dig!

  • Anonym (L)
    Wed 16 Sep 2020 17:01
    #10
    Anonym (Fröken Uppgiven) skrev 2020-09-16 16:39:20 följande:

    Tack för ditt svar! 

    Jag är inte särkilt kräsen, jag har såklart en del parametrar som måste stämma in och det är att en attraktion måste finnas och han måste kunna få mig skratta och vilja hitta på saker. Utöver det får han vara hur fattig/rik han vill, ha vilket jobb han vill, klä sig hur han vill osv. Är inte jättelåst där men det finns en del saker som måste stämma och jag tror inte jag är orealistik i mina förväntningar av en potentiell partner. 

    Killar fattar väldigt ofta tycke för mig, och jag har behövs göra många besvikna, vilket jag såklart tycker är jobbigt för jag önskar ju att jag känt annorlunda. Jag har blivit ratad en gång sedan mitt förra förhållande (5 år sedan), jag blev blixförälskad och han kände inte att han kunde inleda en seriös relation pga sin livssituation. Han tyckte om mig och ville gärna ses ändå men jag kände att det hade varit rent självskadebeteende då jag tyckte om honom så pass mycket, det dog ut lika fort som det började med andra ord. 

    Det är ju ofta så att folk hittar en partner, till slut. Men vissa gör ju faktiskt inte det, tanken på att "vissa" skulle kunna vara jag är det som gör att jag mår så otroligt dåligt av situationen. Jag är ute med kompisar, på fest och andra sociala evenemang men det är tvärdött även då och ofta hittar mina andra singelkompisar någon på samma tillställning. 

    Det är klart att vissa har det värre. Men det lättar inte min ångest :/ 

    Jag tycker som sagt att jag verkligen försöker göra sånt alla säger att man skall göra och bara ha is i magen men ensamheten känns så total att jag inte vet vart jag ska ta vägen. 

    Jag får tänka på att ingen sitter som svaren precis som du säger. Min ångest som säger att jag kommer leva livet i ensamhet sitter ju inte heller på svaren, jag måste bara hitta något sätt att kontrollera den så att den inte tar över min vardag.


    Okej, då låter det inte som att du har för höga krav eller är för kräsen.

    Det verkar ju inte vara så att du har en dålig personlighet eftersom att du inte brukar bli dissad. Dock brukar tjejer hitta en kille oftare än vad killar hittar en tjej, känns det som. Jag tror att det beror på att killar ofta är mer desperata och ger komplimanger även till tjejer som de tycker ser mindre bra ut samt ligger med fula tjejer.

    Tar du initiativ eller väntar du på att killar ska göra det? Om du inte tar initiativ så tycker jag att du ska börja göra det. Ta kontant och vänta inte på att andra ska göra det. Börja prata med en kille, ställ frågor och var social. Då tror jag att du kommer att hitta en kille, förr eller senare. Det kan ju dock vara så att det tar tid men då är det så.

    Du har ju vänner och familj, umgås med dem och försök att inte tänka så mycket på det här med att ha en pojkvän. Du kan inte trolla fram någon, som sagt, så det ger inget att sitta och tänka på att ha en pojkvän. Du hittar någon när du hittar någon. Så är det för alla. Det finns många som får vänta länge.

    Sedan ska man ju inte heller tro att alla förhållanden är bra. Tror att minst 50% av alla förhållanden är dåliga. Verkar som att många är tillsammans bara för att inte vara ensam så de stannar hos sin partner för att ha någon, men så vill du väl inte ha det? Därför kan det ta tid att hitta en person man verkligen passar ihop med.

    Mitt råd är att försöka sluta tänka på det här. Lev ditt liv och umgås med dina vänner och din familj så kommer du säkert att hitta en kille en vacker dag. Sedan får du också tänka så att du måste försöka bli bekväm med att vara ensam. Det är dåligt att tänka att man behöver en partner för att vara lycklig, för vad gör du då om förhållandet tar slut en dag?

    Visst, de flesta vill ha en partner att dela livet med, men man bör också vara bekväm med att vara ensam, med sig själv, utan en partner. Man kan inte hänga upp hela sin lycka på en partner. Det är destruktivt att vara så beroende av någon annan och dessutom kan ju förhållandet ta slut.
  • Anonym (L)
    Wed 16 Sep 2020 17:42
    #22
    Anonym (Fröken Uppgiven) skrev 2020-09-16 17:20:42 följande:

    Jo killar är ju konstiga på det sättet, "nöjer sig" fast det inte känns 100% bra. 

    Jag är intitiativtagande som fan, Det är ett av mina personlighetsdrag, ganska rättfram och driven. Vilket jag har trott ska hjälpa, men det har inte visat sig vara till min fördel. 

    Jag är väldigt mycket med vänner och familj, men blir så extra jobbigt när folk omkring skaffar barn, förlovar sig och gud vet vad. Som att man blir påind om att man inte ens är nära på att få uppleva samma sak. 

    Tror också att många förhållanden är väldigt dåliga, och det är faktiskt en sak som kan lyfta mig i ensamheten... att jag i alla fall inte lever med någon som gör mig olycklig eller är dum mot mig. 

    Jag försöker så gott jag kan att släppa det här, men tankarna äter upp mig, får sån extrem ångest ibland. Jag gillar ju mitt liv, och njuter ofta att få göra precis som jag vill och ta hand om min egen skit ifred... men längtan efter någon är större än att trivas med ensamheten. Jag har överlevt att lämna ett långt förhållande, det är bara det att jag hade inbillat mig att jag skulle hitta någon ny vid det här laget. Känslan av att älska någon kan ju absolut gå över, och förhållanden kan ta slut, men någonstans måste man ju få älska och känna kärlek igen. 


    Det är en grej jag inte riktigt fattar. Jag förstår det som att du inte har lätt för att fatta tycke för någon, men om du tar initiativ och är framåt, nappar inte killar då? Verkar ingen intresserad? Eller menar du att det ändå är du som har svårt för att börja gilla någon och känna attraktion?

    Förstår att det är jobbigt när man ser andra som har man och barn och allt det där, men man ska inte jämföra sig med andra. Du kommer säkerligen att få det där du också, men det kan ju ta tid.

    Jag tror absolut att du kommer att få älska någon och bli älskad igen, men tills det sker så behöver du komma på något som lindrar din ångest. Något som får dig att inte tänka på detta så mycket. Vad kan det vara? Vad brukar hjälpa? Håll fast vid det och när tankarna kommer så försöker du påminna dig själv om att inte tänka på det där utan försöka göra saker istället.

    Fokusera på andra saker. Fokusera på dig själv. Har du några speciella mål du vill uppnå? Mål som alltså inte har med detta att göra. Kanske mål inom karriären eller något annat? Det kan kännas bra att ha något att fokusera på. Kika på avslappningsövningar och börja göra sådana övningar, kanske?

    Om du inte lyckas på egen hand så kanske du borde gå i terapi och få läkemedel mot din ångest.
  • Anonym (L)
    Wed 16 Sep 2020 17:43
    #24
    +1
    Anonym (Suck) skrev 2020-09-16 17:37:49 följande:

    Jaha, du är en sån där manlig oskuld som buhuar över att ingen vill ligga med honom.....


    Onödig kommentar. Du behöver ju inte hänga i den här tråden.
Svar på tråden Rädsla för ett liv i ensamhet