• Anonym (Fröke­n Uppgiv­en)
    Wed 16 Sep 2020 16:01
    1016 visningar
    44 svar
    44
    1016

    Rädsla för ett liv i ensamhet

    Jag är 28 år supersingel och känner en enorm ensamhet då jag inte har någon att dela mitt liv med. Det finns familj och många nära vänner, men det räcker inte för att fylla det här hålet som bara växer inom mig.


     


    Jag kan förstå att det kanske är irrationellt att tänka att jag ska behöva resten av mitt liv ensam, men ofta är känslan just så. Jag gråter flera gånger i veckan pga att jag är så rädd för att aldrig få älska någon och aldrig bli älskad tillbaka igen.


     


    ?Du kommer hitta honom när du minst anar?, ? Sluta leta inte så kommer han dyka upp?, tro mig, jag letar inte och är långt ifrån desperat, seriedejtar inte eller letar partner på ett osunt sätt. Däremot känns det extra hopplöst i dessa tider då alla är isolerade och umgås mest med dem de redan känner.


     


    Dejtingappar fungerar inte för mig, jag har försökt men jag matchar aldrig med någon jag finner intressant. Jag matchar knappt med någon alls faktiskt. Vilket jag kan tycka är märkligt då jag ändå har vetskap om att jag ser väldigt bra ut och är en riktigt rolig och härlig tjej. (har såklart mina dåliga dagar jag med)


     


    Jag har otroligt många intressen, är igång och hittar på saker och testar nya aktiviteter. Jag har ett liv där jag sällan sitter på soffan och latar mig helt enkelt. Så att testa nya intressen och liknande är inte heller något jag kan testa för att träffa ?the one?, då jag redan gör det.


    Jag har sporadiskt dejtat, verkligen gett killarna en chans, men jag fattar aldrig tycke för någon. Är det något fel på mig? Jag kan ju aldrig besvara vad den andra känner för mig.


     


    Det finns inga garantier för att jag kommer hitta någon, och det gör mig så jävla rädd. Hur ska jag kunna hantera känslorna av den här ensamheten för att inte totalt tappa hoppet om en framtid där jag kan få leva i tvåsamhet, kanske gifta mig och skaffa barn?


     


    Med vänlig hälsning


    Fröken Uppgiven

  • Svar på tråden Rädsla för ett liv i ensamhet
  • Anonym (Dejta som udda person­)
    Wed 16 Sep 2020 17:41
    #21
    Anonym (Fröken Uppgiven) skrev 2020-09-16 17:10:37 följande:
    Den känslan skaver så otroligt, att man är så övertygad om att man skall behöva vara ensam livet ut. 
    Har du testat att hitta sånna som är mer lika dig till personligheten? det kanske skulle vara lättare? 
    Ja, corona suger verkligen för de som gärna vill träffa någon. :( 

    Jag har försökt gå dessa vägar men det blir tvärstopp. Dejtingsidor fungerar inte heller. Tänkt att golfen ska kunna vara en inkörsport men icke. 
    hmm.. min personlighet är väldigt jobbig, på många sätt. Tror inte att jag skulle orka med någon som är som jag :)haha...  
    Jag tror inte att jag är menad för kärlek.

    Jag vet inte vad som är bäst sätt att träffa någon om inget du provat fungerat bra än..  :/ Svårt.  
  • Anonym (L)
    Wed 16 Sep 2020 17:42
    #22
    Anonym (Fröken Uppgiven) skrev 2020-09-16 17:20:42 följande:

    Jo killar är ju konstiga på det sättet, "nöjer sig" fast det inte känns 100% bra. 

    Jag är intitiativtagande som fan, Det är ett av mina personlighetsdrag, ganska rättfram och driven. Vilket jag har trott ska hjälpa, men det har inte visat sig vara till min fördel. 

    Jag är väldigt mycket med vänner och familj, men blir så extra jobbigt när folk omkring skaffar barn, förlovar sig och gud vet vad. Som att man blir påind om att man inte ens är nära på att få uppleva samma sak. 

    Tror också att många förhållanden är väldigt dåliga, och det är faktiskt en sak som kan lyfta mig i ensamheten... att jag i alla fall inte lever med någon som gör mig olycklig eller är dum mot mig. 

    Jag försöker så gott jag kan att släppa det här, men tankarna äter upp mig, får sån extrem ångest ibland. Jag gillar ju mitt liv, och njuter ofta att få göra precis som jag vill och ta hand om min egen skit ifred... men längtan efter någon är större än att trivas med ensamheten. Jag har överlevt att lämna ett långt förhållande, det är bara det att jag hade inbillat mig att jag skulle hitta någon ny vid det här laget. Känslan av att älska någon kan ju absolut gå över, och förhållanden kan ta slut, men någonstans måste man ju få älska och känna kärlek igen. 


    Det är en grej jag inte riktigt fattar. Jag förstår det som att du inte har lätt för att fatta tycke för någon, men om du tar initiativ och är framåt, nappar inte killar då? Verkar ingen intresserad? Eller menar du att det ändå är du som har svårt för att börja gilla någon och känna attraktion?

    Förstår att det är jobbigt när man ser andra som har man och barn och allt det där, men man ska inte jämföra sig med andra. Du kommer säkerligen att få det där du också, men det kan ju ta tid.

    Jag tror absolut att du kommer att få älska någon och bli älskad igen, men tills det sker så behöver du komma på något som lindrar din ångest. Något som får dig att inte tänka på detta så mycket. Vad kan det vara? Vad brukar hjälpa? Håll fast vid det och när tankarna kommer så försöker du påminna dig själv om att inte tänka på det där utan försöka göra saker istället.

    Fokusera på andra saker. Fokusera på dig själv. Har du några speciella mål du vill uppnå? Mål som alltså inte har med detta att göra. Kanske mål inom karriären eller något annat? Det kan kännas bra att ha något att fokusera på. Kika på avslappningsövningar och börja göra sådana övningar, kanske?

    Om du inte lyckas på egen hand så kanske du borde gå i terapi och få läkemedel mot din ångest.
  • Litenm­enhård
    Wed 16 Sep 2020 17:42
    #23

    Mycket har redan sagts, men jag känner att jag vill dela med mig. Jag är i en liknande sits, men är kille och 36 år. Det känns hopplöst att hitta någon och frågar man någon hur man ska hitta någon, speciellt när man är lite introvert som jag är så blir svaret oftast krogen eller någon dejtingsida, som absolut går bort för mig. Det låter kanske som att jag gör det omöjligt för mig själv att hitta någon, men jag tror att det finns en för alla, romantiker som jag är, men vart man hittar den personen har jag själv ingen aning om.

    Jag kan bara säga: kämpa på. Det finns fler som du där ute och du träffar någon när tiden är inne. Låter klyschigt jag vet, men det är vad jag tror.


    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Anonym (L)
    Wed 16 Sep 2020 17:43
    #24
    +1
    Anonym (Suck) skrev 2020-09-16 17:37:49 följande:

    Jaha, du är en sån där manlig oskuld som buhuar över att ingen vill ligga med honom.....


    Onödig kommentar. Du behöver ju inte hänga i den här tråden.
  • Starke­Man
    Wed 16 Sep 2020 18:00
    #25
    Anonym (Fröken Uppgiven) skrev 2020-09-16 17:32:53 följande:

    Jag är väldigt mycket ut och rör mig bland folk, festar och har kul. 

    Det är verkligen ett haveri detta med dejtingsidor, det är för lätta att rata människor där.

    Jag har en otroligt dålig självbild faktiskt, även om jag kanske inte framställer det så. Men jag kan på mina bästa dagar förstå att jag är snygg (eftersom jag faktiskt får höra det ofta, men sällan själv tror på) Att jag har en bra personlighet är ju otroligt subjektivt, antingen gillar man sånna som mig eller så gör man det inte, jag är lite av en clown som gillar att tillfredsställa andra och vara rolig, mycket på min egna bekostnad. Jag är otroligt rädd för att inte vara omtyckt därför lägger jag ibland till med en fasad som kan ge intryck av att jag inte har något djup utan bara är en supersocial "skojare". Denna brukar dock rasa så fort man pratar med mig ensam och jag visar mer "mig själv". 


    Det här blir nog den längsta citeringen här men ger ett gott försök :)

    Jag själv en karl som började dejta för 1:a gången i världshistorien förra året och med min vetskap är jag 32 år i höst, fått reda på att jag har lätt autism = Nervös ständigt så pass att sociala sammanhang kraschar som beror på prestationsångest (får ge sig själv en klapp på axeln allt oftare), 12 årings mentalitet där fantasi & kreativitet hjälper mig rejält, målar upp en fasad som kräver energi att underhålla (som märks är dessa strategier att trycka tillbaka autism). Jag lever relativt ensamt där föreningslivet blivit en nyckel till gemenskap åtminstone. När jag ser o hör om vänner o i sin tur deras vänner skaffa familj känns det i själen, blir givetvis inte bättre vid fika bordet på jobbet.

    Mitt knep är och fokusera på ett mål i livet som jag realistiskt kan uppnå, låt detta vara ex flytta till ny stad, klara av ett sportevenemang etc. Men ingen har sagt att färden dit är smärtfri, givetvis. Ironiskt känns dejtingen alltmer i vägen för mina intressen och var gång jag försökt sluta känns hålet i hjärtat tyvärr. Men du verkar ha gott om vänner omkring dig, ty dig till dem medans du färdas framåt mot ditt mål. Ial det låter som att ditt vanliga jag är en helt underbar tjej under ytan, är denna person något som alla dina vänner känner sig trygg med?

    Känns det för långt att konversera här får du givetvis PM:a mig.
  • Wed 16 Sep 2020 18:11
    #26

    Jag är också väldigt ensam, har väldigt få kontakter och det känns ärligt talat omöjligt att jag skulle kunna träffa en partner.

    Då jag har varit hemma arbetslös på grund av bland annat Corona i några månader, har det blivit att jag knappt orkar med nånting. Skulle säkert få glädje och energi om jag bara kunde hitta något jag gillar att göra, men alla gamla intressen roar mig inte länge.

    Är också introvert och håller med om att krogen och dejtingappar helt enkelt inte fungerar.

    Det där med att sluta jaga/leta är nog ett bra tips, men man får ju inte glömma att man måste ut och träffa folk också.


    ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!
  • Litenm­enhård
    Wed 16 Sep 2020 18:14
    #27
    BombayPizza skrev 2020-09-16 18:11:02 följande:

    Jag är också väldigt ensam, har väldigt få kontakter och det känns ärligt talat omöjligt att jag skulle kunna träffa en partner.

    Då jag har varit hemma arbetslös på grund av bland annat Corona i några månader, har det blivit att jag knappt orkar med nånting. Skulle säkert få glädje och energi om jag bara kunde hitta något jag gillar att göra, men alla gamla intressen roar mig inte länge.

    Är också introvert och håller med om att krogen och dejtingappar helt enkelt inte fungerar.

    Det där med att sluta jaga/leta är nog ett bra tips, men man får ju inte glömma att man måste ut och träffa folk också.


    Det har du rätt i. Även om man inte aktivt letar så att säga så kan man ju ändå vara öppen för nya kontakter och så. Jag själv kommer på mig själv med att undermedvetet flirta med folk jag träffar. Naturligtvis inget jag gör med vilje. :s.
    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Anonym (Fröke­n Uppgiv­en) Trådstartaren
    Fri 18 Sep 2020 10:56
    #28
    Anonym (Dejta som udda person) skrev 2020-09-16 17:41:30 följande:
    hmm.. min personlighet är väldigt jobbig, på många sätt. Tror inte att jag skulle orka med någon som är som jag :)haha...  
    Jag tror inte att jag är menad för kärlek.

    Jag vet inte vad som är bäst sätt att träffa någon om inget du provat fungerat bra än..  :/ Svårt.  
    Jag förstår, förmodligen något du själv tycker och andra tycker säkerligen inte att din personlighet är jobbig! :) 

    Jag hoppas du får känna kärlek, det är fantastiskt! 
  • Anonym (Fröke­n Uppgiv­en) Trådstartaren
    Fri 18 Sep 2020 11:03
    #29
    Anonym (L) skrev 2020-09-16 17:42:27 följande:
    Det är en grej jag inte riktigt fattar. Jag förstår det som att du inte har lätt för att fatta tycke för någon, men om du tar initiativ och är framåt, nappar inte killar då? Verkar ingen intresserad? Eller menar du att det ändå är du som har svårt för att börja gilla någon och känna attraktion?

    Förstår att det är jobbigt när man ser andra som har man och barn och allt det där, men man ska inte jämföra sig med andra. Du kommer säkerligen att få det där du också, men det kan ju ta tid.

    Jag tror absolut att du kommer att få älska någon och bli älskad igen, men tills det sker så behöver du komma på något som lindrar din ångest. Något som får dig att inte tänka på detta så mycket. Vad kan det vara? Vad brukar hjälpa? Håll fast vid det och när tankarna kommer så försöker du påminna dig själv om att inte tänka på det där utan försöka göra saker istället.

    Fokusera på andra saker. Fokusera på dig själv. Har du några speciella mål du vill uppnå? Mål som alltså inte har med detta att göra. Kanske mål inom karriären eller något annat? Det kan kännas bra att ha något att fokusera på. Kika på avslappningsövningar och börja göra sådana övningar, kanske?

    Om du inte lyckas på egen hand så kanske du borde gå i terapi och få läkemedel mot din ångest.
    Jag tycker generellt inte om killar på ett plan där jag kan se mig i någon typ av kärleksrelation med dem. Inte på lång sikt i alla fall... det faller ofta efter några dejter då de i 80% av fallen gärna hade fortsatt träffa mig. Så visst attreherar jag killar, men jag vill inte ha dem kvar i mitt liv på lång sikt. 

    Jag antar att det är så, men väntan är jobbig. på något vis känner man ju någon biologisk klocka, trots att jag bara är 28! Ingen kan ju säga hur lång tid kommer ta till jag hittar någon och det känns så väldigt långt bort. 

    Jag har tagit upp ridningen igen, det är en tidstjuv som tar energi, det kommer bidra till att jag är trött om kvällarna och inte är hemma mycket alls. 

    Jag har ingen annat som lindrar ångesten förutom golf och löpning. Men det är otroligt tillfälligt, sen kommer den tillbaka. 

    Jag har såklart mål, men det är lite som att jag står och trampar i livet nu. Inte optimalt att söka nytt jobb t.ex. vilket är något jag skulle vilja göra. Mediterar innan jag ska sova för att hamna i en lugn sinnesstämning. 

    Jag går i terapi redan. :) 
  • Anonym (Inte bättre­)
    Fri 18 Sep 2020 11:10
    #30

    Tycker förhållanden är överskattatade. Det är inte så jäkla underbart anser jag. Varit i förhållande sedan jag var 18 och väldigt korta pauser mellan killarna. Nu sedan ett år tillbaks är jag singel och mår bättre än någonsin. Har 4 friare efter mig som jag tycker om, men vill inte ha något förhållande.

    Njut så länge du kan, snart dyker han upp och barnen kommer komma som ett brev på posten. Helst plötsligt står du där med man och barn och drömmer dig ibland tillbaka när du kunde styra fjärrkontrollen själv.

Svar på tråden Rädsla för ett liv i ensamhet