Inlägg från: Anonym (Klara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klara)

    Sonen vill vara flicka - vad göra?

    Gör ingen stor affär av det hela, i och med att han vill ha både "pojk- och flickkläder" resp leker både med pojkar och flickor och dessutom alla möjliga lekar så tror jag att det bara är "en fas". Han tycker väl flickans namn är fint och gillar sådant som glittrar. Jag vet en pojke som sov i storasysters nattlinnen de första åren för han tyckte det var mycket skönare att kunna "flaxa med benen" och han är väldigt mycket pojke idag.

    Så sitt bara lugnt i båten ts. Jag tror att inte på riktigt att han vill vara flicka, han tycker bara om vissa flickiga "saker", på samma sätt som en del flickor tycker om "killiga saker", annars skulle han troligtvis inte vilja leka "pangpangekar" eller med pojkar alls och han skulle tycka att alla flicknamn var fina och alla pojknamn var fula.
    Bara avvakta och låt honom utforska både det "rosa" och "pojklekarna". Kanske kommer han vara bi, homo eller en kille som gillar att klä sig även i tjejkläder ibland, men det är alldeles för tidigt att sia om, tror jag.

Svar på tråden Sonen vill vara flicka - vad göra?