• Anonym (k)
    Wed 16 Sep 2020 17:07
    3131 visningar
    65 svar
    65
    3131

    Sonen vill vara flicka - vad göra?

    Det är stor skillnad på att vara flicka och att leka med flickor och ha långt hår. Jag har alltid sagt till mitt barn att man väljer själv hur man ser ut och vad man leker med utan att försöka påverka till att något är bättre eller sämre. Jag har aldrig sagt att en leksak eller aktivitet är för ett visst kön.

  • Anonym (k)
    Wed 16 Sep 2020 22:18
    #20
    Anonym (Villrådig) skrev 2020-09-16 17:44:45 följande:

    Jo det försöker vi verkligen men funderar lite på det här med namnet. Känns märkligt att börja kalla honom något annat för att han, som fyraåring, vill det. Nu säger han ju att han vill heta både och, som dubbelnamn typ, men jag är inte så bekväm med det heller. Det hade jag inte varit om han ville byta till ett annat killnamn heller, då hade jag nog ignorerat det, men tänker att det här kanske ?går djupare?.


    Mitt barn ville ha en annan hårfärg ett tag. Det kändes märkligt att färga håret på en 4åring så jag förklarade att när man är vuxen kan man ha vilken hårfärg man vill.
  • Anonym (k)
    Fri 18 Sep 2020 10:41
    #59
    Anonym (känner en) skrev 2020-09-17 09:25:04 följande:

    jag tror som dom flesta här skriver att det bara är en fas, utforskar litegrann. 

    jag känner en familj där det började så tidigt som vid 4år, flickan är idag 13 och det är samma sak fortfarande. 

    hon sa redan som fyraåring till sin mamma då mamman sa godnatt gumman, "kalla mig inte för gumman mamma, jag ÄR en pojke" och hon vägrade att använda trosor hon ville ha kalsonger. Och hon klär sig, klipper sig fortfarande som en pojke och kallar sig själv för ett unisex namn istället för sitt riktiga namn. 

    så jag tror helt klart på att barn så tidigt kan känna att dom är födda i fel kön, men jag tror att dom uttrycker det tydligare då, som med ordet "är" . 


    "som en pojke" ????

    Om man struntar i att kalla olika saker för som flickor gör eller som pojkar leker med blir det lättare för barn att vara som de själva vill utan att känna att de "är fel kön"
Svar på tråden Sonen vill vara flicka - vad göra?