Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Bebis och frånvarande sambo!!?? Hur gör man??

    Usch, det låter inte som något kul upplägg. Ett tips är att pappan tar barnet i sjal eller sele när han väl är hemma. Han kan klocka in många timmar med närkontakt genom att göra det. Annars se till att han använder den där timmen på morgonen (om han skulle börja 10 istället för 9) till att göra saker som kan underlätta för dig hemma. Storkok och göra matlådor, städning, tvätt ... 

    Ni har fördelen med att ni inte är nybörjare och att ni faktiskt har en hel del erfarenhet från tidigare barn. Ni har överlevt spädbarnstiden innan och ni kommer att göra det igen.

    Se till att ni ser över ert sociala nätverk innan så att du vet om och när du kan få avlastning och hjälp. Det är heller inte fel att lära upp en ny barnvakt, om ni har ont om sådana eller fundera på sätt ni kan förenkla och underlätta vardagen. Jag förstår absolut att du helst skulle vilja ha det stödet från pappan, men det går att fixa på annat håll. Om du kan hålla näsan över ytan så kommer det att vara mycket lättare för dig att stötta din partner och hans relation till babyn.

Svar på tråden Bebis och frånvarande sambo!!?? Hur gör man??