• neverpreggo

    Mitt barn tycker mitt boende är mkt sämre än pappans :(

    Jag förstår att det känns men det är en "oförstående tonåring" så ta inte åt dig. Kanske sitta ner tillsammans och förklara ekonomi och hur olika människor har olika förutsättningar men att du gör så gott du kan. Som någon skrev peka på vad hon har istället för att bo i ett finare område, långt ifrån alla kan bor i radhus heller.

  • neverpreggo
    Anonym (Klara) skrev 2020-09-16 22:30:25 följande:
    Precis, det blir lite orättvist att bli jämförd med familjer där de är två vuxna med mig som är ensam. Pappan hade heller inte haft möjlighet att bo som han gör om inte ny partner flyttat in direkt, som inte alls var bra för barnen. Men sånt vill jag ju inte ta upp och framstå pappan som dålig eller så inför barnet. Men det blir ju så paradoxalt, klart jag också haft helt andra ekonomiska förutsättningar om jag bara tänkt på mig själv.
    Jag tycker absolut att du kan nämna att pappas boende betalas av två och det inte är säkert att han hade haft råd att bo där om inte sambon flyttat in. Utan att nämna något om hur dåligt det egentligen var men då barnet kanske förstår då mer hur det fungerar med ekonomi. Tonåringar har en tendens att se saker svartvitt.
Svar på tråden Mitt barn tycker mitt boende är mkt sämre än pappans :(