• Wed 16 Sep 2020 20:23
    916 visningar
    25 svar
    25
    916

    Mitt barn tycker mitt boende är mkt sämre än pappans :(

    Har inte hört talas om något liknande, men ni får väl titta på lite husannonser och resonera om priser. Var ärlig med hur mycket radhuset är värt och hur stor extrakostnaden per månad blir om ni flyttar till något som är "fint nog".


    Säg att er månadskostnad skulle öka med 4000 kr/månad. Då får barnet komma med förslag på hur ni ska kapa utgifterna så att ni får loss 4000 kr.
    Tex sälja alla skärmar, avsluta mobilabonnemang, avsluta Tv-avonnemang, skippa semester, skippa utemat, börja äta veckomenyerna från "under tian" (tex:   undertian.com/300-kronorsvecka-april-2019-2/), bara köpa secondhandkläder,

    Kanske får ni ihop extrakostnaderna? Då kanske det kan vara ett alternativ att faktiskt fundera på att flytta till ett bättre område?
    Antagligen är det rätt kraftiga uppoffringar som barnet behöver göra = barnet kommer inse varför ni bor som ni gör...

  • Wed 16 Sep 2020 23:23
    #12
    Anonym (Klara) skrev 2020-09-16 22:26:31 följande:
    Jag har inte ekonomisk möjlighet för uppgradering, vi lever jättebra men utrymmet finns inte. Vi bor liksom så bra vi kan med min lön. Att byta till mindre är inte heller aktuellt, vi har 87 kvadrat idag och även det hade kunnat få vara större.
    Låt ditt barn få vara med och diskutera det här.
    När barnet vet ungefär hur mkt dyrare det kommer bli, så kanske barnet kan komma med förslag på besparingar.
    Eftersom det inte verkar finnas utrymme för att leva snålare, så kommer barnet inse detta...
    Men du slipper känna att du får skämmas för att du har mindre inkomster än de som är 2 vuxna, för barnet kommer själv komma till insikt om detta och lära sig något för livet under tiden.
Svar på tråden Mitt barn tycker mitt boende är mkt sämre än pappans :(