• Thu 17 Sep 2020 17:26
    1000 visningar
    20 svar
    20
    1000

    Hur skulle du känna om du fick bekräftelse att du var en person som fick någon annan bli rasist?

    Liksom *typ* att jag inte var svensk utan tillhörde en "folkgrupp" och så skulle jag bete mig riktigt illa så min "folkgrupp" fick dåligt rykte just pga min lilla person? Skulle nog inte bry mig alls.

  • Thu 17 Sep 2020 17:40
    #7
    Anonym (Vaz) skrev 2020-09-17 17:32:25 följande:

    Jag funderar lite såhär. Att visst kan vissa saker påverka ens syn och känslor. Om jag exempelvis blir slagen av min far som liten och sedan min första och andra pojkvän gör likadant så påverkar detta såklart min syn, tanke och åsikt om män, om än kanske undermedvetet.

    Om jag blir retad av tio olika personer och alla dem var blonda så är det inte så konstigt om detta påverkar min syn av blonda.

    Vi människor funkar ju så att vi kopplar ihop minnen och händelser.

    Sen tänker jag att du personligen kanske sa en liten sak som andra gjort före dig och att han då klumpar ihop dig med andra som gjort det. Det är inte konstigt. Men det ligger inte på dig utan på hans upplevelser.

    Nu handlar detta om en allvarlig sak som rasism och det ligger säkert en hel del i att personen fått dessa åsikter, det är tråkigt men inte ditt fel. Det är större än så. Möjligtvis kanske han får uppleva annat som får han att ändra åsikter.

    Men som sagt, om jag blir biten av en hund så kan jag utveckla rädsla för hundar, det är mekanismen bakom som skapar synen på att kanske gör andra hundar så med.

    Då får man jobba på det och försöka tänka lite rationellt.

    Hänger du med hur jag tänker?


    Så du tänker att det är en MER allvarlig sak att vara/bli rasist av olika anledningar....än att efter att ha blivit slagen av sin svenske far och bröder får en lite skruvad syn på män?
  • Thu 17 Sep 2020 18:02
    #10
    Anonym (Vaz) skrev 2020-09-17 17:56:35 följande:
    Hänger inte riktigt med i hur du menar nu?

    Vad var det i det jag skrev som gjorde att det uppfattades så?
    Nä det var bara det att du skrev att "nu handlar detta om en allvarlig sak som rasism"! Jag tänker att det är EXTREMT allvarligt att bli misshandlad av sin svenska pappa och svenska pojkvänner. 
  • Thu 17 Sep 2020 18:15
    #12
    Anonym (???) skrev 2020-09-17 18:09:45 följande:
    Skribenten försökte ta olika exempel för att visa att människan blir påverkad av händelser man är med om. Du måste medvetet valt att skruva det som du gjorde - varför? 
    Nja vad vet jag........kanske för att min svenska pappa aldrig tålt mig och att han och min äldre bror gjorde allt för att plåga livet ur mig ELLER kanske ngt annat. Kanske är jag RASIST!? (är det kanske vad du "fikar" efter? )
Svar på tråden Hur skulle du känna om du fick bekräftelse att du var en person som fick någon annan bli rasist?