• Anonym (Vaz)
    Thu 17 Sep 2020 17:32
    1023 visningar
    20 svar
    20
    1023

    Hur skulle du känna om du fick bekräftelse att du var en person som fick någon annan bli rasist?

    Jag funderar lite såhär. Att visst kan vissa saker påverka ens syn och känslor. Om jag exempelvis blir slagen av min far som liten och sedan min första och andra pojkvän gör likadant så påverkar detta såklart min syn, tanke och åsikt om män, om än kanske undermedvetet.

    Om jag blir retad av tio olika personer och alla dem var blonda så är det inte så konstigt om detta påverkar min syn av blonda.

    Vi människor funkar ju så att vi kopplar ihop minnen och händelser.

    Sen tänker jag att du personligen kanske sa en liten sak som andra gjort före dig och att han då klumpar ihop dig med andra som gjort det. Det är inte konstigt. Men det ligger inte på dig utan på hans upplevelser.

    Nu handlar detta om en allvarlig sak som rasism och det ligger säkert en hel del i att personen fått dessa åsikter, det är tråkigt men inte ditt fel. Det är större än så. Möjligtvis kanske han får uppleva annat som får han att ändra åsikter.

    Men som sagt, om jag blir biten av en hund så kan jag utveckla rädsla för hundar, det är mekanismen bakom som skapar synen på att kanske gör andra hundar så med.

    Då får man jobba på det och försöka tänka lite rationellt.

    Hänger du med hur jag tänker?

  • Anonym (Vaz)
    Thu 17 Sep 2020 17:56
    #8
    mari123 skrev 2020-09-17 17:40:34 följande:

    Så du tänker att det är en MER allvarlig sak att vara/bli rasist av olika anledningar....än att efter att ha blivit slagen av sin svenske far och bröder får en lite skruvad syn på män?


    Hänger inte riktigt med i hur du menar nu?

    Vad var det i det jag skrev som gjorde att det uppfattades så?
  • Anonym (Vaz)
    Thu 17 Sep 2020 19:17
    #14
    mari123 skrev 2020-09-17 18:02:00 följande:

    Nä det var bara det att du skrev att "nu handlar detta om en allvarlig sak som rasism"! Jag tänker att det är EXTREMT allvarligt att bli misshandlad av sin svenska pappa och svenska pojkvänner. 


    Det var inte så jag menade. Såklart är det allvarligt men det var bara ett exempel hur saker kan påverka hur vi sedan känner och tänker.
  • Anonym (Vaz)
    Thu 17 Sep 2020 19:24
    #15

    [quote=80651181][quote-nick]Anonym (.) skrev 2020-09-17 17:59:27 följande:[/quote-nick]Jag hänger med dina tankar och det är lite så jag tänker också och blev nyfiken hur andra skulle känt sig. Men det är just så jag tänker precis så som du formulerat i din text.

    Men hur skulle du själv känt dig om du fick det bekräftat att du var orsaken till att personen bara i princip sa för sig själv: ''Nu orkar jag inte mer. Nu är jag en rasist!''.

    Jag hade kanske känt att det var tråkigt att det blev så, att jag påverkat någon på det sättet. Om jag haft möjlighet bett om ursäkt och sagt att alla är olika.

    Jag hade kanske haft lite dåligt samvete men samtidigt tänkt att det beror på personens samlade erfarenheter och inte enbart på mig men som sagt om jag fått be om ursäkt hade det nog känts bättre sen.

Svar på tråden Hur skulle du känna om du fick bekräftelse att du var en person som fick någon annan bli rasist?