• Anonym (Va)

    Hjälp med matschema till 6 månaders

    Vem har ens matshema? Kosten ska ju bestå till störst del ersättning till ett år (!)

    Ge mat då och då tills barnet vänjer sig och det blir en rutin automatiskt. Ibland vill bebisen äta mer riktigt mat, ibland mindre, ibland inte alls. Lyssna på bebisen och skit i schema. Vid 8 månader ska dom helst äta riktigt mat två gånger om dagen, det har du två månader på dig att successivt arbeta in. Vid 10 månader helst två mellanmål, så där har du ytterligare två månader på dig. Och efter 10 månader kan det va bra att köra enligt ett naturligt matschema som passar bebisen. Vissa vill äta massa mat tidigt, kör på det då. Vissa vill inte, låt bebisen bestämma. Har du nedskrivet matschema för flaskmåltiderna sedan födseln med?

  • Anonym (Va)
    Anonym (Hjälp) skrev 2020-09-18 15:02:02 följande:

    Tack!! BVC har stressat mig med detta, och säger att jag ska ge mat 6 ggr om dagen och då hade jag knappt infört mat, så jag har blivit lite stressad hur jag ska hinna med allt så därför tyckte ja de kändes enkelt med att införa ett schema så att det blir en rutin! Men det kändes lugnare med det du skrev..


    Jag hade en svag stund vid 6 månader när jag var stressad med. Läste på FL om alla sinnessjuka scheman folk hade till sina 4-6 månaders. Jag gjorde 1000 olika pureer, ingen dag fick vara den andra lik. Tur att det gick över snabbt! Jätteviktigt med bra mat såklart, och testa många olika smaker är såklart skitbra. Men man måste göra det i sin och bebisens egen takt. Sunt förnuft och stressa inte. Ni har lååång tid på er att lära äta och upptäcka nya smaker. Det behöver inte hända just vid 6 månader. Och din BVC låter helt galen, 6 mål?! Ni hinner ju inte ens gå utanför dörren.

    Lycka till!
Svar på tråden Hjälp med matschema till 6 månaders