Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Mitt fel att hen blev sjuk?

  Fre 18 sep 16:46 Läst 0 gånger Totalt 35 svar
  Anonym (Ledse­n)
  Visa endast
  Fre 18 sep 16:46

  Förra veckan hade mitt barn som går i femman med sig en ny kompis hem från skolan. Detta barn tål inte vanlig mjöl.

  Jag hade bakat under dagen och mina barn brukar ta för sig av det som står framme när de kommer hem. Jag var inte där då, jag var ute och fixade på gården. De hade plockat åt sig diverse kakor och chokladmjölk och tagit med upp på rummet. En stund senare kommer mitt barn helt hysterisk och säger att kompisen har ont i magen och svårt att andas. Kompisen hade tydligen utgått ifrån att kakorna var glutenfria och ätit flera stycken.

  Vi ringde ambulans och föräldrar. Allt löste sig, men nu är föräldrarna vansinniga på mig och vägrar låta barnen umgås. Jag förstår självklart deras rädsla, men jag tycker inte det är mitt fel. Barnet borde vara stort nog att fråga innan.

 • Anonym (eee)
  Visa endast
  Fre 18 sep 16:50 #1

  nej det är inte ditt fel, givetvis. 

 • Fre 18 sep 16:50 #2

  Jättetråkigt att det hände, men självklart har mamman ingen rätt att klandra dig över det inträffade. Är man så gammal måste man vara väl införstådd med vad man tål och inte och självklart fråga innan om det innehåller gluten eller inte. Hade barnet varit mindre hade det varit föräldrarnas uppgift att meddela sådana saker innan era barn leker ihop.

 • Fre 18 sep 16:54 #3

  Givetvis inte ditt fel.


  I'm not bossy. I just have better ideas than you
 • Anonym (Olivi­a)
  Visa endast
  Fre 18 sep 17:12 #4

  Nej, inte ditt fel. Ett så stort barn borde ha lärt sig att alltid fråga. Mamman var säkert väldigt rädd. Man reagerar inte helt rationellt då.

 • Anonym (reakt­ion)
  Visa endast
  Fre 18 sep 17:16 #5 +1

  Nej, självklart inte ditt fel.
  Föräldrarna borde vid en så allvarlig överkänslighet ha lärt barnet att inte äta/ta något utan att först fråga, så tycker detta faller på dem. Lågt av dem att skylla på dig, du är inte skyldig dem någon ursäkt.

 • Anonym (Aldri­g)
  Visa endast
  Fre 18 sep 17:16 #6

  Nej, det var det inte.

 • Fre 18 sep 17:33 #7

  Det är inte ditt fel. Det är deras ansvar att lära barnet ta ansvar för sin allergi.

 • Anonym (Mamma till allerg­iker)
  Visa endast
  Fre 18 sep 17:35 #8 +1

  Det är på intet vis ditt fel. Samma sak har hänt min dotter några gånger men jag har aldrig anklagat någon för det. Inte ens när hennes kompis sa att kakorna hemma hos henne var glutenfria, varav dottern åt dem och blev sjuk. Efter den gången lärde jag henne att hon måste fråga en vuxen innan hon äter något öht. Finns ingen vuxen i närheten får hon helt enkelt låta bli att äta.

  Jag anser att det är mitt ansvar att lära mitt barn hur denne ska agera i olika situationer. Det är dumt att beskylla andra över misstag som händer. Min dotter har fått lov att besöka kompisen som sa att kakorna var glutenfria efteråt, men då med vetskapen att hon måste fråga kompisens mamma eller pappa innan hon äter något. Barn som inte själva är allergiska har inte alltid koll så det går inte att lita på deras ord. Och att samma sak gäller oavsett var hon är. Hon blir extremt dålig när hon får i sig gluten, kräks och har enormt ont i magen upp till 10 timmar efteråt.

 • Anonym (Linda­)
  Visa endast
  Fre 18 sep 17:48 #9 +1

  Det var absolut inte ditt fel. Ett barn som går i femman borde ha bra koll på det själv! Jag undervisar på lågstadiet och mina elever som är allergiska hade inte gjort så.

 • Anonym (Juni)
  Visa endast
  Fre 18 sep 17:53 #10 +1

  Självklart är det inte ditt fel! Ett så stort barn borde ha koll på sin allergi och veta hur man beter sig hos andra (att man frågar vad något innehåller). Mamman blev troligtvis bara rädd, som vem som helst annars hade blivit i hennes situation. Ta inte åt dig.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll