• Sun 20 Sep 2020 10:22
    6471 visningar
    94 svar
    94
    6471

    Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?

    Jag vet relationer där banken anser att varken mannen eller kvinnan har råd att skiljas. De har utbildningar och/eller relativt välavlönade arbeten. Men inte tillräckligt för att båda ska kunna köpa egna lägenheter där barnen kan bo varannan vecka. Hyreslägenheter är inte ett alternativ... för dom finns inte.

    Har inget med att ställa krav på varandra att göra.

  • Sun 20 Sep 2020 10:29
    #9

    Vart finns undersökningen förresten? Jag skulle vilja se vilka regioner där dessa kvinnor som inte har råd (alltså inte har råd, inte bara känner att de inte har råd) bor. Är det verkligen enbart ett kvinnoproblem eller är det ett regionsproblem som är problematiskt för både män och kvinnor. Jag ställer mig alltid frågande till slutsatser som enbart lyfter kvinnors underläge... Får mig att tro att det finns en agenda. Och tror man på sådana siffror utan att titta närmare på undersökningen så kommer man absolut gå run och tro att man är i underläge.

    Jag är kvinna.

  • Sun 20 Sep 2020 12:46
    #14

    Svaret är detsamma för män och kvinnor vare sig frågan handlar om kvinnor eller ej.

    Personligen har jag svårt att svara på den konkreta frågan för att frågan är riktad på ett sätt som utgår ifrån att kvinnor är i underläge eller att de satt sig själva i underläge i jämförelse med män. Som att man redan bestämt att folk håller med om den slutsatsen.

    En extrem jämförelse är ?varför tror så många att jorden är platt??

    Jag tror inte att folk tror jorden är platt, och därför kan jag inte svara på frågan. Frågan är grundad på en slutsats som jag starkt ifrågasätter.

    Som sagt, extrem jämförelse och självklart är inte denna diskussion lika ?dum?, men ville förtydliga varför du kanske inte får svar på just den konkreta frågan.

  • Sun 20 Sep 2020 13:29
    #17
    Billie38 skrev 2020-09-20 13:03:05 följande:

    Skulle aldrig låta en sådan "liten" sak stå i vägen, så länge man har ett heltidsjobb har man råd. Klart att 2 löner och gemensamt boende ger bättre förutsättningar. Men att tro att man inte skulle klara sig på egen hand måste vara en rejäl smäll för självförtroendet. Man får anpassa sig efter förutsättningarna helt enkelt. Klart att man inte kan behålla samma standard som tidigare.

    Finns viljan så finns lösningen.

    Det är sorgligt att det finns dom som väljer det materiella över lycka. De som tror att skenet utåt är viktigare än skenet inombords.


    Håller så med dig! Handlar oftast inte om att ha råd eller ej... handlar om att man vill ha det lika fint och bra rent praktiskt. Lägenhet i det området där man skulle ha råd och beviljas lån är inte tillräckligt idylliskt som villan man bor i idag. Så man fortsätter.... ofta tar det bara slut när ena träffat en ny och kan flytta ihop med den och då slipper en helt solo ekonomi. Helt absurt i min värld.
Svar på tråden Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?