Inlägg från: Anonym (Smultronblomma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Smultronblomma)

    Blev så ledsen av sonens kommentar

    Jag tänker att han kanske inte har helt koll på hur han menade med "bättre relation". Det kanske inte betyder samma sak för honom som tonåring, som för dig som vuxen. Att dom har gemensamma intressen låter förstås bra, och ser förstås bra ut i din sons ögon, men du vet ju inte vad det egentligen innebär. Kanske sitter pappan och sonen och spelar bort hela helgen medan mamman sliter. Kanske ger föräldrarna sonen allt han vill ha för att just få den där "bra relationen", dvs, kanske är det sakerna han får som gör att relationen är bra. 

    En "bra relation" med en förälder i en tonårings ögon, kan ju faktiskt vara att tonåringen får vara mycket själv, det kanske inte är så noga med regler, hen får allt hen pekar på, osv. 

    Jag förstår att du blir ledsen men jag tror kanske inte du ska lägga så mycket värde i det. Din son är ändå tonåring, hans hjärna är faktiskt inte färdigutvecklad. Din son låter som en jättefin person som fått en väldigt bra uppfostran (att han inte vill hjälpa till hemma gäller ju för typ alla tonåringar". 

  • Anonym (Smultronblomma)
    Anonym (H) skrev 2020-09-20 11:20:24 följande:
    Tack så mycket för ditt kloka och fina svar!

    Det är bra att påminna sig om ibland hur olika våra perspektiv ser ut. Kompisens föräldrar verkar väldigt bra och engagerade men det är nog inte det sonen syftar på. En tonåring tänker kanske snarare hur nice det är med föräldrar som gamar. Jag är ju en sådan där jobbig förälder som hellre är ute i naturen.

    Jag är den vuxna och borde ha sett det du skriver om men ibland går det rätt in för att jag var oförberedd och för att det ständigt dåliga samvetet alltid finns där. Tack för att du satte allt i perspektiv.
    Det var så lite! Du verar ha gjort ett superjobb med din son, han kommer bli en väldigt fin man när han växer upp! Och naturen vinner alltid i det långa loppet. ;D 
Svar på tråden Blev så ledsen av sonens kommentar