• Anonym (K)

    Exakt VAD är problemet med att inte få döttrar?

    Anonym (mamma) skrev 2020-09-20 14:02:11 följande:

    Jag är en sån som väldigt gärna ville ha en dotter. Jag har själv en fantastisk relation med min egen mamma och även min mormor och ville liksom ha en tjej till i ledet. Jag ville uppleva min och mammas relation från föräldrasidan. Sen gillade jag tanken av att ha en dotter som liknade mig utseendemässigt också, även om jag vet att det inte finns någon garanti för det och att en son givetvis också kan vara sjukt lik sin mamma. 

    Jag fick t om två döttrar, vilket har varit sjukt häftigt. De är så otroligt olika. Jag har erbjudit dem hela regnbågen och gett dem alla möjligheter under deras uppväxt. Nu är de snart tonåringar och en är väldigt "flickig" i utseendet och beteendet. Alltså mer försiktig, lite blyg, använder mycket klänningar och kjolar, nagellack. Den andra föredrar kort hår, större hoodies, vågar ta plats och hänger med killarna till fotbollsplanen. 

    Jag hade troligtvis tyckt att det vore lika häftigt att ha uppfostrat två pojkar, eller en av varje. Men man får det man får och gör såklart det bästa av det. Jag var iallafall otroligt glad över att få min första dotter just för det första stycket jag skrev. Andra barnet spelade mindre roll, även om jag nog innerst inne just då gärna ville ha en pojke också.


    Och allt det här känner och upplever man med söner också. Tänka sig.

    Har förövrigt både söner och dotter. Precis lika underbart och häftigt att få både och. Tror många mammor med enbart döttrar tror att det är något extra speciellt med flickor av någon konstig anledning. Konstigt att basera sin tro på något man inte vet något om.
  • Anonym (K)
    Anonym (...) skrev 2020-09-20 14:14:06 följande:

    Nu har jag inga barn men om jag hade velat ha det så skulle jag definitivt vilja ha en tjej.

    Jag har jobbat på dagis och jag har varit bonusmamma till fyra barn, två flickor och två pojkar. Så klart skiljer sig en del beroende på personlighet men min uppfattning baserat på mina erfarenheter är att pojkar är bråkiga, tråkiga, stökiga och egoistiska medan tjejer är lugnare, gosiga, snälla och omtänksamma.

    Har oftast ett närmare förhållande till sina mammor som vuxna också. 

     


    Sjukaste jag hört. Vad är det för umgänge/arbetsplats du har? Hopoas du får pojkar så du inser hur jäkla fel du har. Om du nu är kapabel att uppfostra en pojk utan att han blir bråkig, tråkig, stökig och egoistisk. Det är ju inte säkert. Speciellt inte när man har sådana föreställningar om könen. Hade inte velat ha en dagisfröken, antar att du inte är förskolelärrare, på mina barns förskola. Du bidrar troligen starkt till skillnader mellan könen med dina fördomar.
Svar på tråden Exakt VAD är problemet med att inte få döttrar?