Inlägg från: Anonym (Medlem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Medlem)

    Konfirmerad = -100 000 kr minst

    Jag är medlem i Svenska kyrkan. Jag har aldrig någonsin sett att det dragits kyrkoskatt från mitt konto. Och jag tjänar ändå bra trots att jag har ett lågavlönat arbete, så det kan inte röra sig om en särskilt stor summa.

    Jag bidrar gärna till att betala kyrkoskatt då svenska kyrkan behövs och är viktig.

  • Anonym (Medlem)
    momjanet skrev 2020-09-20 17:19:52 följande:

    Vi har döpt alla våra barn därför att de ska ha ett val.

    Vi lever i ett kristet samhälle med grundvärderingar som i mångt och mycket har roten i kristendomen som varit den förhärskande religionen i närmare 1000 år i Sverige.

    De får ett val genom dopet att vara kvar i svenska kyrkan om de vill. Det är oerhört mycket svårare att gå med i svenska kyrkan däremot om man vill det i ett senare skede.

    De har alltid valet att gå ur kyrkan samma dag de fyller 18.

    Sedan är det så att svenska kyrkan är en kulturbärare. I och med att Sverige varit kristet i 1000 år och även varit den enda accepterade religionen är Sveriges historia och kultur intimt förknippat med varandra.

    Det är inte gratis att bevara vare sig kultur eller historiska värden. Det kostar. Massor av pengar.

    Trots att inte är religiös alls är jag alltså med i svenska kyrkan, av ovanstående anledning. Ja, det kostar mig ett antal kronor varje år. Å andra sidan så kommer det kosta mycket mer om ingen vill bevara något av historiskt och kulturellt värde.

    Den här synen att bara se sin egen plånbok och värna nästan febrigt om "mitt guld, mitt guld" är så genuint gnidet. Det är det allra ´fulaste en människa kan vara, genuint gniden och snål.


    Precis så.
Svar på tråden Konfirmerad = -100 000 kr minst