• jlivingstonsg

    Konfirmerad = -100 000 kr minst

    --

    Hej.

    Jag har vänner som nu skickar bilder på sina barn som blivit döpta och när jag pratar med dem och frågar varför,  så säger de flesta att de gör det för att det är en trevlig tradition och tjat från släkten.
    När jag berättar att deras barn nu resten av sina liv måste betala minst 100 000 kr mer i skatt , så blir många förvånade.

    Hur många föräldrar tänker egentligen på detta?

    Diskuterade ni innan dop, att era barn ska betala minst 100 000 kr , resten av sina liv,  när de döps?

    Eller avstod ni dop i kyrka just för att ge era barn lägre skatt?

    Eller var skatten inte alls relevant innan ni bestämde er för dop eller namngivning?

    Bara lite nyfiken.....

    M.Sc.  Magnus

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-09-20 16:00
    Skrev visst Konfirmation.
    Menade naturligtvis dop.......

  • Svar på tråden Konfirmerad = -100 000 kr minst
  • Ess
    Ess skrev 2020-09-21 14:11:08 följande:

    Jag gick ur kyrkan för ca 20 - 25 år sedan. Jag har gift mig borgerligt, och maken är inte heller med i kyrkan. Våra barn är inte döpta.


    De två största barnen har valt bort konfirmation och troligen kommer den yngsta också att göra det när det blir aktuellt.
  • momjanet
    Trent skrev 2020-09-21 11:18:15 följande:
    Det var EXAKT det jag gjorde.
    Då förstod du inte ett ord av mitt resonemang.
  • Trent
    momjanet skrev 2020-09-21 15:18:23 följande:

    Då förstod du inte ett ord av mitt resonemang.


    Jag förstod alla ord men inte resonemanget. Allt jag vill är att du förtydligar. Men om du inte vill det så är det okej. Jag kommer inte tro att du inte vill erkänna att ditt "resonemang" är korkat.
  • Anonym (Hobbytroende)

    Jag ville döpa våra barn till vår tro, och pappan gick med på det utan problem. 

    I generationer innan har vi varit medlemmar i kyrkan, maken har även ett gäng präster i släkten bakåt. Det är inte bara att välja en tro utan även ett sammanhang att trivas i med traditioner. Så tänkte vi vid dopet. 

    Sedan har jag berättat för barnen som idag snart är tonåringar, att de får välja själva när de är stora nog (18+) MEN att de skall veta VAD de väljer eller inte väljer. De skall få läsa på och därefter bilda sig en egen uppfattning om kyrkan, dess verksamhet och sin egna ev tro, till exempel genom konfirmation (finns även icke-kyrklig om så är). 

    Jag har varit väldigt nöjd med kyrkans verksamhet, kanske beror det på var man är uppvuxen? På orten där jag växte upp konfirmerades alla som tillhörde svenska kyrkan (typ alla utom den som var JhV). Jag var även med i kyrkans ungdom - det var ju det som fanns om man inte ville hänga vid bensinmacken och frysa rumpan av sig... 

    Som vuxen har jag övat och sjungit i kör som till viss del varit lite kyrklig och hängt flera år på deras öppna förskola som var hästlängder bättre än den kommunala. Jag har vänner som åkt på utmattningssymtom som till slut vänt sig till kyrkan och fått bättre hjälp där än på vårdcentralen med mera. Flera gånger har det visat sig att kyrkornas lekplatser är riktigt bra! De lånar (hyr) gärna ut sina lokaler till olika sammanhang till en överkomlig peng. Kort sagt, det finns så mycket bra!

    Återigen tror jag mycket spelar in på var man är uppvuxen eller var man bor. I mindre orter märks nog kyrkan mer och de visar att de finns där på ett eller annat sätt. 

    De små kronor jag kan bidra med känns rätt gott faktiskt! Ett år som student bidrog jag med 666:- sug på den! :-P 

  • Anonym (Juni)
    jlivingstonsg skrev 2020-09-20 16:05:41 följande:
    Sorry.
    Skrev fel.
    Det ska stå 
    "Dop = -100 000 kr minst" 
    Fast fortfarande. Vill barnet inte vara med i Svenska Kyrkan kan hen ju bara gå ur. Det är ju helt upp till den personen. Barnen blir ju inte tvingade att betala "extra skatt" ifall de inte vill.
  • Anonym (Biobonus)

    Än så länge ligger barnet plus då hen fick en närapå gratis tvåveckors konfirmationsresa utomlands av kyrkan i församlingen. Vill barnet inte vara med i svenska kyrkan som vuxen kan man ju alltid begära utträde.

  • Fiona M
    LaFontaine skrev 2020-09-21 09:56:44 följande:

    Vad har man för sociala svårigheter, när man känner sig nödgad att genast ifrågasätta andras val? Hur många kompisar har man kvar, om man svarar ?grattis ditt barn har förlorat 100 000 kronor?, om någon berättar att de döpte sitt barn förra helgen?


  • momjanet
    Anonym (Biobonus) skrev 2020-09-24 18:49:27 följande:
    Än så länge ligger barnet plus då hen fick en närapå gratis tvåveckors konfirmationsresa utomlands av kyrkan i församlingen. Vill barnet inte vara med i svenska kyrkan som vuxen kan man ju alltid begära utträde.
    Grattis verkligen! Solig
    Hoppas att resan gav minnen för livet.

    Det är en av anledningarna till varför jag fortfarande och frivilligt betalar kyrkoskatt, för att det går till så mycket bra saker i samhället.
  • Anonym (-)

    Vi avstod dopet av EN enda anledning; att var och en själva ska göra ett aktivt val att tillskriva sig en religion.

    Man ska inte behöva göra ett aktivt val att lämna kyrkan, pga att ens föräldrar valt att döpa en in i svenska kyrkan.

  • Anonym (-)
    Limeblad skrev 2020-09-20 16:08:01 följande:

    Det är väl fritt fram för barnet att gå ur kyrkan när det är myndigt. Kyrkoavgiften för extrajobb under tonåren lär vara försumbar.


    Det är så skevt...
Svar på tråden Konfirmerad = -100 000 kr minst