• Anonym (Tea)

    Vad tänka på vid stor åldersskillnad?

    Att hon förmodligen inte är färdig vuxen. De flesta ändras ganska mycket mellan 20 och 25 och det hon har som livsmål nu kan vara något helt annat då. Om hon vill studera i fem år och bilda familj efter det, är du rätt man för henne?

  • Anonym (Tea)
    Anonym (Frågande) skrev 2020-09-21 11:15:12 följande:

    Hon håller på att studera och likaså jag, hon är inte säker på att hon vill ha barn och detta är helt ok för min del då jag inte heller är så lockad. På så vis passar vi in bra i varandras livssituation även om några år tänker jag


    Det som är skillnad på er är att du levt ca 20 år som vuxen, har sett jämnåriga omkring dig få barn och hunnit fundera på saken. Hon är nätt och jämt vuxen och få, om någon, av hennes jämnåriga har barn.

    Sannolikheten att hon ändrar sig är större än att du gör det.
  • Anonym (Tea)
    Anonym (Ung tjej med äldre man) skrev 2020-09-21 18:59:02 följande:

    Kör säger jag. I mitt fall är det jag som är den unga tjejen och min man som är 15 år äldre. Vi träffades när jag var 24 och han 39. Idag har vi varit tillsammans i snart 4 år och är gifta, har hus och försöker få barn. Vi märker aldrig av åldersskillnaden alls, vi har liknande erfarenheter osv. Vi båda har varsitt längre förhållande bakom oss, skillnaden är att mitt förra förhållande varade i 4 år medan hans förra förhållande varade i 10 år. Men vi har fortfarande hunnit med samma saker i livet bara att allt har gått mycket fortare för mig. Han är min stora kärlek och det vi har och hur vi är mot varandra är det finaste och kraftfullaste jag vet och vad jag önskar att mina framtida barn ska få uppleva.

    Ålder är på riktigt bara en siffra, är så mycket annat som är viktigt i ett förhållande. Jag skulle aldrig säga nej till den stora kärleken bara för att någon är äldre eller yngre än mig. Sluta fundera så mycket och gå efter vad magkänslan säger. Lycka till!


    Just de där första åren omkring och efter 20 händer det mycket med de flesta människor. Att du var 24 och inte 20 tror jag gjorde skillnad. Efter 24/25 utvecklas folk ofta inte lika snabbt som åren innan. Det är inte för inte en del försäkringar blir billigare efter 25 (var iaf så förr) och att par som får barn efter 24 håller ihop i betydligt högre grad än de som är yngre.
Svar på tråden Vad tänka på vid stor åldersskillnad?