• Anonym

    Barnets åsikt gällande vaccin?

    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-21 16:13:31 följande:

    Kopierat..... viktigt..... Läs.....

    GARDASIL någon? Vår dotter fick erbjudandet. Jag svarade skolan så här:

    Hej!

    Vår dotter har fått information om vaccin mot HPV, Humant Papillom Virus. Det uppfattade hon som ?ta vaccin eller få cancer och dö?. Hon fick även med sig ett brev hem där det står att vaccin mot HPV skyddar mot mer än 70% av all livmoderhalscancer?. Jag hade inte tänkt ta diskussionen alls, utan helt enkelt bara tacka nej. Men med de faktafel som sprids känner jag mig nödgad att ta till orda. Det vore beklagligt om andra föräldrar fattar ett sådant här viktigt och kanske avgörande beslut på helt fel grunder. Jag tänker så här:

    ? Det anges inte vilket vaccin det rör sig om. Gardasil? Berätta gärna det i så fall samt vad det innehåller - till alla föräldrar. Man får förutsätta att även andra har intresse i att veta vad som kommer att injiceras i deras barn.

    ? Vaccinet skyddar inte mot cancer som ni angett. Man vaccinerar sig alltså inte mot cancer. Det antas däremot ge skydd mot Papillomvirus (HPV) 6, 11, 16 och 18, varav HPV 6 och 11 kan ge kondylom och HPV 16 och 18 är förknippade med cancer. Utöver detta finns oändligt många olika papillomvirus som i sin tur kan ge cellförändringar, som i sin tur kan leda till cancer långt senare. Vaccinet antas skydda mot enbart ett fåtal av dessa virus, inte alla. Vaccinet är alltså mot ett virus (några få av dem), inte mot cancer. Att ange att vaccinet skyddar mot cancer är gravt missvisande och felaktigt. Att sedan dra till med en siffra som inte finns belagd känns mycket oseriöst. Var kommer siffran ?70%? ifrån? (Jag kan gissa. Det kommer från antagandet att vaccinet skyddar mot 70% av de HPV-infektioner som vaccinet innehåller, som i sin tur KAN leda till cancer? Och i så fall är det så att man mätt antikroppar och antar att det finns ett skydd, inte att man faktiskt noterat något skydd.)

    ? Enligt lag är ni skyldiga att informera både om eventuella fördelar och nackdelar av ett vaccin. Inga biverkningarna nämns. I FASS kan man läsa att smärta, svullnad, rodnad, huvudvärk, blåmärken, klåda, smärta i extremitet, feber, illamående, nässelfeber, andningssvårigheter, bronkospasm, svimningar, skakningar, stelhet, allergiska reaktioner, svullna körtlar, (hals, armhåla eller ljumske), muskelsvaghet, onormala känselförnimmelser, krypningar i armarna, benen och överkroppen, eller förvirring, Guillain-Barrés syndrom, akut disseminerad encefalomyelit, yrsel, kräkningar, ledsmärta, värkande muskler, ovanlig trötthet eller svaghet, frossa, allmän sjukdomskänsla, ökad risk för blödningar och blåmärken samt hudinfektioner på injektionsstället är möjliga biverkningar. Dessutom rapporteras det friskt från vårt grannland (Danmark) om unga kvinnor som drabbats av POTS (Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome, alltså ortostatisk inolerans / konstanta svimningar), och CRPS (Complex Regional Pain Syndrome, kroniskt smärttillstånd). Detta har även rapporterats i Sverige: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6256062. I en studie kan man läsa om en ung kvinna som efter den här cocktailen drabbades av autoimmun blödarsjuka där immunförsvaret förstör trombocyter som är nödvändiga för normal blodkoagulering: www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27312165/.

    ? Biverkningar av Gardasil är under utredning. Vi vet alltså inte med säkerhet att Gardasil är ett säkert vaccin. Ändå används det. I Danmark finns forskare som föreslår att man skall pausa vaccineringen därför: www.bt.dk/sygdomme/dansk-forsker-bekymret-for-bivirkninger-vi-skal-tage-en-time-out-i-hpv-vaccinerne. Japanska myndigheter har slutat rekommendera Gardasil pga allt för många och allt för allvarliga biverkningar: www.tokyotimes.com/hpv-vaccine-seen-differently-by-japan-and-the-u-s/.

    ? Har vaccinet någon effekt? Docent Lennart Waldenlind i Sverige anser inte det. Han har nämligen studerat det vetenskapliga underlaget. Exempelvis kvarstår 4 av 5 oönskade cellförändringar trots vaccin. Han går till och med så långt att han menar att man kan invaggas i falsk säkerhet och inte ta de regelbundna kontrollerna på allvar: www.svd.se/gardasil--ett-vaccin-med-mattlig-effekt/i/senaste.

    ? Cellförändringar är inte cancer. Huvuddelen är övergående och läker ut av sig själv. Hos några få kan dessa cellförändringar så småningom övergå i cancer. Förloppet är mycket långsamt och därför är denna cancerform gynnsam att påverka med preventiva åtgärder som gynekologisk cellprovskontroll. Berätta gärna om det alternativet till alla föräldrar.

    ? Användandet av vaccin mot HPV är omotiverat enligt en annan studie, där man kommit fram till att insjuknandet är så lågt. Samma studie påpekar att antalet fall minskat i exempelvis Indien där man mer tydligt ser att förbättrade levnadsförhållanden och miljö bidragit till detta.

    ? Kuriosa: Kroppen klarar av 95% av alla HPV-infektioner själv (Diane Harper / HPV-forskare). Inga studier visar att Gardasil hjälper mot eller förhindrar en livmoderhalscancer. 80% av alla kvinnor får en HPV-infektion någon gång i sitt liv. Bara en bråkdel av de utvecklar livmoderhalscancer. Av de är det väldigt få som dör. Det förmodade skyddet av vaccin varar bara i några år (alltså, man har bara kvar antikroppar i några år). Men få 12-åringar är sexuellt aktiva. Efter 5 år har kroppen bara kvar antikroppar mot HPV 16. De andra är borta.

    ? I samtal med barnen måste det finnas ett bättre sätt att prata om det här. De måste förstå att de inte kan vaccinera sig mot cancer. De måste förstå att det är en minimal chans att få den här typen av cancer. De måste förstå att de kan förebygga. Prata skydd med dem. Varför inte med killarna också? Prata om vikten av regelbundna kontroller. Men skräm de inte till att vaccinera. Dessutom med något så ogrundat och outrett. Bristfällig information skapar oro. Korrekt information skapar trygga individer som kan fatta egna beslut på rätt grunder.

    ? Slutligen lite inspiration för de som vill se hur det gått för andra unga kvinnor som vaccinerats mot HPV:

    och

    samt

    Läs även om Maja som fick sitt liv förstört av Gardasil: sverigesradio.se/sida/avsnitt/602573.

    PS. Brevet avslutas med en friskrivningsklausul från er sida där ni ?utgår från att föräldrar med gemensam vårdnad agerar i samförstånd?. Det får ni inte. Enligt lag måste ni ha båda föräldrarnas godkännande. Särskilt i fall av så här bristfällig information och kunskap i ett ämne, riskerar många föräldrar att hamna i situationen att de inte är överens.


    Jag antar att du är en sån som tror att kolloidalt silver botar cancer också... eller att en massa vitaminer botar covid?
  • Anonym
    fjanten skrev 2020-09-21 16:15:39 följande:

    Ska 11-åringen hålls fast och tvingas annars eller..?


    Om sprutan ska tas så blir det så i förlängningen. Så skedde när jag gick i skolan, dock inte mot mig personligen.
  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-21 16:34:48 följande:
    Botar cancer var lite o ta i.....

    Vitaminer hjälper ju tillståndet absolut. Fanns ju dessutom fakta på det (de med d-vitaminbrist i riskzonen)?
    Jag är med i en grupp på FB som har detta silver i sitt gruppnamn. Mest för underhållningens skull, maken till verklighetfrånvarande människor får man leta efter.
    Det var där jag såg det där löjliga "kontraktet" som man skulle skicka med ungen till skolsköterskan nämligen. Liknande det där tramset du föreslog.

    Det fattar du väl själv att skolsköterskan inte kan garantera något, alla mediciner har mer eller mindre risker med biverkningar. Vacciner som ges i skolan är i det närmaste riskfria.
    Det borde vara straffbart att inte låta sina barn vaccineras, som det är i en del länder.
  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-21 16:56:16 följande:
    Okej. Fast har du kollat upp "tramset" jag föreslog?

    Ja, det har du rätt i. Alla mediciner har mer eller mindre risker med biverkningar.

    Det beror ju såklart på vilka vacciner vi pratar om.
    Vilket av tramset menar du?
    Jag orkar inte se på en massa meningslösa klipp på youtube.

    Jag pratar om de vacciner som erbjuds inom barnvaccinationsprogrammet.
  • Anonym
    Anonym (.) skrev 2020-09-21 17:00:07 följande:
    Det mest fascinerande med antivaxxers är att de tycker att det är helt okej att folk dör i massor men inte riskerar att få en eller annan biverkan.

    Hur sjutton kan man tycka att det är bättre att folk dör?
    Jag undrar detsamma.

    Kan acceptera de som har medicinska skäl att avstå, men inga andra.
    Inte från de vaccinationer som skolan erbjuder.

    Att diskutera detta med antivaxxers är som att stånga huvudet blodigt mot en vägg. De tror att hela läkemedelsindustrin är köpt och att Bill Gates är huvudkonspiratorn bakom det hela.
    Så sjukt att man inte vet om man ska skratta eller gråta.
  • Anonym
    fjanten skrev 2020-09-21 17:03:08 följande:
    Nej men vad dumt! Tur man inte gör så något mer. Jag vägrade gardasil som tonåring (extremt nålrädd), hade ju blivit eoner gånger värre om jag dessutom tvingats...
    När jag gick i skolan var inte Gardasil uppfunnet.
    Det jag minns var sprutan mot Röda hund, den är idag inbakad med ett par andra vaccin tror jag. 
    Det var så iallafall när mina barn vaccinerades som små, men det är ju rätt länge sedan. Den yngsta är 90-talist. Glad

    På den tiden slapp man inte.
    Jag hade dock "tur" som slapp vaccinet mot smittkoppor då jag hade eksem. Den vaccinationen var på den tiden smärtsam, ärret blev stort som ett tumavtryck.
  • Anonym
    fjanten skrev 2020-09-21 17:16:10 följande:
    Jag är 90-talist, tror vi var första kullen som erbjöds faktiskt? Bästa är ju att ta, men tror det är bra om man arbetar med barnets eventuella nålskräck (om så är fallet) inför ett liv av sprutor (vaccin inför resor, blodprover, stelkramp om man blir biten o.s.v.). Så jag förstår resonemanget att inte tvinga 11-åringar...
    Jag tycker inte heller att man ska tvinga dem handgripligt, dock tycker jag att de måste försöka övertygas om sitt eget bästa.
  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-21 21:20:10 följande:
    Ingen kommentar på första stycket.

    Ja, och gardasil ingår inte där så vitt jag vet.
    Hur ska jag då kunna svara på din fråga?
    Jag orkar som sagt inte se en massa videos på, för mig, ointressanta saker.

    Gardasil erbjuds i skolan som en del i programmet.
    Att inte ta det är oansvarigt. 

    Jag vet inte varför det ges så sent, men antar att det inte går att ge medans barnet är litet av någon anledning.Annars vore det ju det allra bästa.
  • Anonym
    Anonym (.) skrev 2020-09-22 06:47:22 följande:
    Har du netflix så se "Platt jord". Den är hur fascinerande som helst.
    Den visar lite hur såna här människor fungerar.
    Tack för tipset, det ska jag kolla på.
  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-22 15:44:52 följande:
    Du svarade ju inte på första frågan heller. Men okej.

    Förstår inte hur man inte kan vilja informera sig mer om något du ska ge ditt barn. Hur kan man inte vilja veta vad som ska injiceras i sitt barn?

    Läste du ens texten, "tramset"? Isf, hur kan det fortfarande vara ointressant?

    Finns många intressanta artiklar. Som man borde intressera sig av, och inte lita blint på andras ord.

    "Alla andra hoppar ju från stupet, då ska jag också göra det"
    Din första fråga?
    Menar du "Fast har du kollat upp "tramset" jag föreslog"?

    Alltså jag orkar inte läsa all din text, det är FÖR mycket om något jag inte inte finner intressant.
    Jag orkar inte se klippen av samma anleding.

    Artikeln däremot var ganska kort så den har jag läst. Det är klart att det är hemskt detta som drabbat den flickan, men det finns inget bevis på att det skulle vara vaccinet!
    Och skulle det vara så så är det såklart tragiskt.
    Men som någon vaccinexpert sa på radion för ett tag sedan så resonerar de som så att vissa "offer" får man mer eller mindre räkna med för att rädda/hjälpa en oerhört stor majoritet som slipper blir sjuka.
    Resonemanget gällde iofa coronavaccin men sättet att resonera gäller för vaccin och läkemedel rent generellt.

    "Alla hoppar..." Så du tror att alla som vaccinerar sig kommer dö på kuppen?
  • Anonym
    Elie skrev 2020-09-23 08:48:15 följande:
    Jag håller med dig! Folk har slutat använda sina hjärnor ibland, det är olyckligt. Att använda ?jag orkar inte läsa? som argument till att blint lita på vaccinationsprogrammet är ju bara så ledsamt.

    Jag lät bli att vaccinera min dotter. Kanske gör vi det lite längre fram då man kanske kunnat förfina vaccinet ännu mer eller fastställt om det verkligen är säkert.
    Jag orkar inte läsa antivaxxpropaganda. Har mycket stor tro på vetenskap däremot.
    Att låta bli att vaccinera sitt barn för att sedan se det få en allvarlig, eller till och med dödande sjukdom. Hur skulle det kännas?
    Bra kanske, för att du hade ju läääääääääääst på innehållsförteckningen.

    Är du läkare, biomedicinanalytiker, forskare eller liknande? Annars, ta ditt förnuft till fånga.

    Jag har en bekant vars dotter inget låtit vaccinera något av sina barn alls, med argumentet att god kost ger tillräcklig motståndskraft. 
    Gud hjälpe de ungarna...
  • Anonym
    Anonym (.) skrev 2020-09-23 14:06:41 följande:
    För att det är så mycket bättre att få hjärninflammation istället för eventuella biverkningar av ett mässlingsvaccinet?
    Risken att få mässling och följdskador av sjukdomen är större och allvarligare än vaccinets ev biverkningar.

    Hur tänker du där?

    Hur tänker du som ens riskerar att ditt barn dör av rätt banala sjukdomar? Mässling är dödligt och det är en risk du tycker är vettig? Hur resonerar du där? Förklara för jag vill verkligen veta hur man resonerar i riskanalysen när man vägrar vaccinera sina barn.
    Jag vill också gärna veta.
    Personligen tycker jag att det ska vara obligatoriskt med barnvaccinationsprogrammet och att vite (minst) ska utdömas om föräldrarna vägrar.
    Socialen ska också involveras och se till att vaccination sker.
  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-23 17:27:55 följande:
    TACK! Precis vad jag försöker säga.... orkar inte ens svara andra personen som inte "orkar läsa".

    "Take one for the team" hur kan man ens säga så? Har personen ens barn undrar jag då...
    SOm sagt så läste jag en del av din ordstorm.
    Jag är van vid antivaxxers som dränker en i ord, med en massa konspirationsteoerier.

    Det är inte jag som säger det du så käckt kallar "Take one for the team"  utan en expert på vacciner och mediciner i allmänhet. 
    Han talade på P1 förra veckan, minns dock inte i vilket program.

    Jag tror att jag redan sagt att jag har barn. Har två vuxna söner som båda fått alla rekommenderade vacciner.

    För dina eventuella barns skull (?) hoppas jag att de inte finns. Som ska leva ovaccinerade med risker som överstiger EVENTUELLA biverkningar med hästlängder.
  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-23 17:34:03 följande:
    Vem pratade om mässlingen? Ämnet gäller gardasil
    Tråden har utökats, sånt händer ofta.
    Och nu diskuterar vi även andra vaccin.
  • Anonym
    Anonym (.) skrev 2020-09-23 22:54:45 följande:
    Ämnet är antivaxxers.

    Kan du besvara min undran varför antivaxxers tycker att det är bättre att riskera sina barns död än en mindre risk att de får en vaccinationsbiverkan?
    Personen som är så rabiata mot vaccin kan inte förklara när det kommer till den här frågan.
    De kontrar med att deras jättebra kosthållning kommer vara miiiiinst lika effektivt som ett vaccin.
Svar på tråden Barnets åsikt gällande vaccin?