• Anonym (Chockad)

    Barnets åsikt gällande vaccin?

    Mitt barn går i femman oct har nu blivit erbjuden gardasil. Båda föräldrar ska skriva på, men i veckobrevet står det att de respekterar barnets åsikt, så om hen inte vill även efter att ha informerats om vad vaccinet är för etc så kommer de inte gå emot barnets vilja.

    Är det likadant överallt eller är vår skola sjuk? Hur kan en elvaårings vilja vara tyngre än föräldrarnas i en sån här fråga?

  • Svar på tråden Barnets åsikt gällande vaccin?
  • legomum

    Jag skulle inte vara främmande för mutor i detta fallet för att barnen ska ta en spruta i skolan men när de inte vill. Muta med något speciellt som barnet gillar eller vill ha.

    Varför inte?

    Ibland får man som vuxen göra det som fungerar även fast barnen är lite större.

  • Anonym
    Anonym (.) skrev 2020-09-22 06:47:22 följande:
    Har du netflix så se "Platt jord". Den är hur fascinerande som helst.
    Den visar lite hur såna här människor fungerar.
    Tack för tipset, det ska jag kolla på.
  • Anonym (K)
    Anonym skrev 2020-09-21 16:25:45 följande:
    Om sprutan ska tas så blir det så i förlängningen. Så skedde när jag gick i skolan, dock inte mot mig personligen.
    Så var det för mig, men mamma lät mig inte ta sprutan i skolan utan tog mig till sjukhuset/bvc. Tre vuxna tvångshöll mig medan de gav mig sprutan. Min fobi som jag hade redan innan hjälptes självklart inte av detta. Det är nu som vuxen flera decennier senare när jag vaccinerat mig mot TBE som jag lyckats komma över det mesta av det, blodprov har jag sedan några år också lyckats komma över rätt bra men för mig är det mentalt två olika saker.

    Jag hoppas att man som vuxen kan ha en diskussion med sina barn kring vaccinationer istället för att tvinga någon, det gör nog bara saken värre.
  • Anonym (Läs på)
    Anonym skrev 2020-09-22 05:03:41 följande:

    Hur ska jag då kunna svara på din fråga?

    Jag orkar som sagt inte se en massa videos på, för mig, ointressanta saker.

    Gardasil erbjuds i skolan som en del i programmet.

    Att inte ta det är oansvarigt. 

    Jag vet inte varför det ges så sent, men antar att det inte går att ge medans barnet är litet av någon anledning.Annars vore det ju det allra bästa.


    Du svarade ju inte på första frågan heller. Men okej.

    Förstår inte hur man inte kan vilja informera sig mer om något du ska ge ditt barn. Hur kan man inte vilja veta vad som ska injiceras i sitt barn?

    Läste du ens texten, "tramset"? Isf, hur kan det fortfarande vara ointressant?

    Finns många intressanta artiklar. Som man borde intressera sig av, och inte lita blint på andras ord.

    "Alla andra hoppar ju från stupet, då ska jag också göra det"
  • Anonym (L)

    För att det finns fall där elvaåringar är vettigare än sina föräldrar.

  • Anonym
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-22 15:44:52 följande:
    Du svarade ju inte på första frågan heller. Men okej.

    Förstår inte hur man inte kan vilja informera sig mer om något du ska ge ditt barn. Hur kan man inte vilja veta vad som ska injiceras i sitt barn?

    Läste du ens texten, "tramset"? Isf, hur kan det fortfarande vara ointressant?

    Finns många intressanta artiklar. Som man borde intressera sig av, och inte lita blint på andras ord.

    "Alla andra hoppar ju från stupet, då ska jag också göra det"
    Din första fråga?
    Menar du "Fast har du kollat upp "tramset" jag föreslog"?

    Alltså jag orkar inte läsa all din text, det är FÖR mycket om något jag inte inte finner intressant.
    Jag orkar inte se klippen av samma anleding.

    Artikeln däremot var ganska kort så den har jag läst. Det är klart att det är hemskt detta som drabbat den flickan, men det finns inget bevis på att det skulle vara vaccinet!
    Och skulle det vara så så är det såklart tragiskt.
    Men som någon vaccinexpert sa på radion för ett tag sedan så resonerar de som så att vissa "offer" får man mer eller mindre räkna med för att rädda/hjälpa en oerhört stor majoritet som slipper blir sjuka.
    Resonemanget gällde iofa coronavaccin men sättet att resonera gäller för vaccin och läkemedel rent generellt.

    "Alla hoppar..." Så du tror att alla som vaccinerar sig kommer dö på kuppen?
  • Bjoer
    Anonym (Läs på) skrev 2020-09-22 15:44:52 följande:
    Hur kan man inte vilja veta vad som ska injiceras i sitt barn?
    För hur många är det egentligen relevant? Hur många tror du är kvalificerade att göra en bedömning av en innehållsförteckning till vaccin?

    Nej, vad som händer är att många läser om ingredienser som "ser" farliga ut, hetsar varandra i sin okunnighet, och sen inte tillåter sina barn att ta ett vaccin som förbättrar deras chanser i livet. Föräldrar får en falsk känsla av att vara "informerade" när de egentligen inte har en aning.

    Jag menar, läs din egen text. Författaren kritiserar skolinformationen för att vara felaktig trots att hen inte har en aning om, skriver hen själv, hur de kommit fram till siffran utan bara antar att de gjort på ett visst sätt. Sen skriver hen typ "... och så kan man ju inte resonera.". Jag menar, va fan liksom...
  • Glinda från Oz
    fjanten skrev 2020-09-21 16:15:39 följande:

    Ska 11-åringen hålls fast och tvingas annars eller..?


    Det är ett extremt stort hopp mellan vill inte och behövas hållas fast.
  • Anonym (Q)

    Men är det här ett problem för just din 11-åring? Säger hon nej? Och i så fall varför? Om det är för att hon är rädd och har ångest är det kanske bättre om ni tar henne till en privat klinik där ni kan vara med. Är det för att hon är emot vaccinationer  (eller gardasil specifikt) så får ni, som föräldrar, väl ta den diskussionen med henne. Även det är väl bättre att ni gör utanför skolmiljön. 

    Jag håller faktiskt med dig om att de flesta av oss är för unga att som 11-åringar förstå alla konsekvenser av ett sådant beslut. MEN jag tycker inte att det bör ligga på skolan att tvinga igenom eller övertala. Jag kan inte se att det skulle vara ett bra system att ge vård mot barnens vilja i skolan.

  • cosinus

    För det första är det ju oftast inte panik att ta sprutan just i årskurs 5. När äldsta dottern erbjöds sprutan i årskurs 5 tackade vi nej eftersom det just då pågick en utredning kring just Gardasil. Hon tog den ist när hon gick i årskurs 7 samtidigt som skolan vaccinerade det årets femmor. Inga problem.

    För det andra så är som tidigare sagt vissa barn rädda och då får man lösa det med vanliga vården. Ena sonen går i årskurs 8 och de ska snart ta spruta och han är vansinnigt spruträdd. Har skrivit på blanketten och skrivit typ ?lycka till, han är extremt rädd? till sköterskan. Ger henne ungefär 20 % chans att lyckas men kanske grupptrycket kan göra underverk.

    Men annars får jag ringa barnmottagningen och fråga hur vi ska göra. Sist han behövde stickas (blodprov) fick han lustgas.

    Finns ju barn som inte kan ta sprutan på skolan p g a allergier t ex. Dessa får också gå via den vanliga vårdapparaten. Att de inte vaccineras på skolan betyder ju inte att de inte vaccineras alls.

Svar på tråden Barnets åsikt gällande vaccin?