• Dhalia

    Prednisolon/ kortison och gravid?

    Hej, jag har precis fått ett till MA och ville ha inför FET prednisolon men det verkade inte som att det var något ja skulle få efter bara 2 MA. Efter hur många missfall/ MA fick ni det?

    Undrar även hur länge och hur stor dos man tar, när börjar man, när slutar man?. Jag har nämligen en möjlighet att få tag på det från utlandet.

    Vi har gjort 3 IVF försök hittills. Första MA fick jag efter att vi i ett års tid försökt på naturlig väg. Nu fick jag precis ett till MA efter vårt 3 IVF. Vi fick på tredje försöket för första gången en till frysen också. De två första IVF blev inget till frys. Jag känner ja måste maxa mina chanser nu. Sammanlagt har vi försökt få barn i mer än 4 år nu.

    Det enda som kunde tänkas var att ge mig mer progesteron till nästa gång.

  • Dhalia
    Jag är bara jag skrev 2020-09-24 15:32:34 följande:

    Dhalia: jag hade 4 missfall/MA v.11,6,7 och 14. Fick det som sagt vid ED och efter 2 m.f med egna ägg, fick 2 m.f till, höjde dosen, fick barn. Tog från före insättning till ca v.15. I regel inget man får inför IVF i Sverige. Vet nog ingen klinik som gör det även om nån enstaka privat kanske gör det.. Regionerna gör det absolut inte. Det är privat man kan få det. 5 eller 10 mg är en lämplig dos för det mesta.

    Trombyl och progesteron är det enda man brukar bli erbjuden i Sverige och det kan ju förstås hjälpa de med anlag för blodproppar. Jag tog Trombyl också med båda barnen. Och det krävdes också dubbel dos progesteron för att jag ens skulle bli gravid. Tog Prolutex som inte finns här.


    Kunde bli svårt att få med så många paket ända till v15. Vad är risken ifall man slutar tidigare än v15? Görs någon nedtrappning innan man slutar helt?
Svar på tråden Prednisolon/ kortison och gravid?